Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillgodoräknande


Huvudprincipen för utlandsstudier är att kurserna, som i första hand skall läsas på fördjupningsnivå, tenteras vid det utländska universitetet och tillgodoräknas vid Göteborgs universitet. Du skall kunna uppvisa dokumentation om de kurser du läst som styrker innehåll, omfattning och resultat. Rutinerna varierar mellan de utländska universiteten men generellt gäller att du antingen begär eller automatiskt får ett skriftligt intyg över avklarade kurser. Kontrollera själv efter avslutade utlandsstudier rutinerna vid just ditt värduniversitet.

För att kunna studera utomlands inom något av Handelshögskolans utbytesprogram måste du kunna tillgodoräkna dig minst 15 hp, vid en termins studier, inom ramen för en magisterexamen.

På grund av att betygssystemen i olika länder är grundade på olika förutsättningar så sker ej översättning till svenska betyg. I examens-beviset anges de utländska kurserna med svenska universitetspoäng. Praktiskt sett innebär utlandsstudierna att man följer ett antal kurser vid det utländska värduniversitetet och att dessa kurser till viss del, eller i sin helhet, senare tillgodoräknas inom examen.

Ditt kursval kan i förväg diskuteras med programansvariga eller med studievägledare vid institutionerna. Eftersom utlandsstudier skall betraktas som likvärdiga med studier vid Handelshögskolan, måste du formellt vara antagen till och registrerad på din utlandstermin på samma sätt som du antas till och registreras på vanliga terminer.

För mer information läs här.

Sidansvarig: Kajsa Wigren|Sidan uppdaterades: 2011-06-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?