Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Studentnyheter


Här samlar vi nyheter som är av intresse för våra studenter. Det kan t. ex. gälla stipendier och uppsatstävlingar, intressanta seminarier, viktig administrativ information m.m.

Nyheter

 • Studier blandat med fotboll i slumkvarteren och boda-boda (motorcykelskjuts) i mörkret

  [2017-01-26] Juriststudenten Jorunn åkte på utbyte till Afrika, pluggade på University of Nairobi och engagerade sig samtidigt i den ideella organisationen "Wayo Wayo Kibra". Med nya erfarenheter i ryggsäcken och minnen för livet delar hon nu med sig av sina upplevelser!

 • Andra AP-fondens pris till uppsats om gröna obligationer

  [2015-09-25] I år delades Andra AP-fondens pris inom finans och hållbarhet ut till studenterna Anna Adlarson och My Hammarström på Handelshögskolan för deras uppsats "Är gröna obligationer ett finansiellt instrument som bidrar till en hållbar utveckling?".

 • Studenter deltog i Svensk Handels Karriärforum

  [2015-06-05] Fyra studenter från Handelshögskolan deltog i Svensk Handels Karriärforum som ägde rum i Stockholm den 11 maj 2015.

 • Maraton i nudging avgjort

  [2015-05-21] Hållbarhet. Studenter. Kreativitet. Samarbete. Verkligt case. Tvärvetenskap. Psykologi. Beteendeekonomi. Forskning. Grupparbete. Utmaning. Där har vi ingredienserna i nordens första Nudgeathon som genomfördes på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet den 19 maj.

 • Nominera uppsats till Handelns studentuppsatspris 2015

  [2014-12-10] Hakon Swenson Stiftelsen och Handelns Utvecklingsråd delar årligen ut ett studentuppsatspris som vänder sig till studenter vid högskolor och universitet. Nu är det dags att skicka in nomineringar för nästa års pris! Är uppsatsen fortfarande ett pågående projekt så är anmälan öppen hela vägen till 3 mars.

 • Studenter från Handelshögskolan prisas av Andra AP-fonden

  [2014-09-29] Studenterna Anna Mattsson och Lina Sandström på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet har tilldelats Andra AP-fondens pris inom finans och hållbarhet. Priset, på 20 000 kronor, får de för sin uppsats "A Comparision between the Performance of Ethical and Conventional US Funds ¿ Do different ethical characteristics matter?".

 • Studenter i marknadsföring vann Handelns uppsatspris 2014

  [2014-09-01] Studenterna Malin Sjöhage och Rebecka Nyblom har fått Handelns uppsatspris 2014 som delas ut av Hakon Swenson Stiftelsen och Handelns Utvecklingsråd. Uppsatsen med titeln "May I help you SIIR" handlar om hur personlig service i pop-up butiker med e-handel påverkar kundnöjdheten.

 • Ledarskap på schemat med alumn från SCA

  [2014-05-16] Handelshögskolans studenter, främst från Ekonomprogrammet fick möjlighet att lyssna till Christina Rydebrink, Regional Director GBS och VD SCA Hygiene Products AB, när hon besökte Handelshögskolan för att gästföreläsa kring ledarskap.

 • Var med i vår Instagram-tävling!

  [2014-04-11] Hjälp oss sprida bilden av hur det är att vara student på Handelshögskolan och du har chans att vinna ett presentkort på 200 kr i Handelsboden!

 • Stipendier för utlandsstudier - sista ansökningsdag 28 februari

  [2014-02-18] Handelsbefrämjandets utlyser 5 utlandsstipendier för 2014.

Fler nyheter

Sidansvarig: Linnéa Kappel |Sidan uppdaterades: 2011-06-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?