Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Språkhandledning

 

Språkhandledningen är öppen för alla studenter som vill utveckla sina färdigheter i skriftlig och muntlig framställning på akademisk nivå i svenska och engelska.

Språkhandledningen erbjuder:

  • samtal kring struktur, stil och språk
  • vägledning i hur du kan jobba vidare med ditt språk på egen hand
  • tips och råd för hur du kan planera dina studier och hitta bra studiestrategier
  • vägledning och återkoppling inför muntliga presentationer
  • svar på frågor kring skrivregler och grammatik

Drop-in Språkhandledning
Enheten för akademiskt språk

Dropin vid biblioteksreceptionen varannan onsdag kl 11-13, med start den 7 september och med sista tillfället den 14 december

Öppna föreläsningar

Enheten för akademiskt språk och Biblioteket
Onsdagar 16:15-17:45

Studieteknik - 21/9 i B23
Här får du tips på hur du kan organisera dina studier på ett effektivt sätt. Vi tar upp antecknings¬teknik, lässtrategier, studieplanering, m.m. Föreläsare från Enheten för akademiskt språk (ASK).

Informationssökning med källkritik - 28/9 i B31
Som student behöver du kunna söka och värdera information. I denna work-shop går vi igenom hur man väljer sökbegrepp och informationskällor samt hur man granskar, jämför och bedömer olika typer av källor. Fokus ligger på att hitta vetenskapliga artiklar, en viktig källa för spridning av ny forskning. Föreläsare från Ekonomiska bibilioteket.

Akademiskt skrivande I - 5/10 i B32
Du kommer att skriva många olika sorters texter under dina år på universitetet. På den här föreläsningen ger vi dig en första genomgång av vad det innebär att skriva texter på universitets-nivå. Föreläsare från Enheten för akademiskt språk.

Referenshantering med EndNote – 19/10 i B31

Vi visar referenshanteringsprogrammet EndNote; ett program för att söka, lagra och hantera litteraturreferenser. Referenserna som lagrats i EndNote kan användas för att skapa litteratur-hänvisningar i till exempel artiklar, avhandlingar eller uppsatser. Med programmets hjälp skapar du din egen databas av referenser. Du kan söka fram referenser, även i fulltext, via bibliotekets databaser och plocka in dem i EndNote. Referenser kan hämtas direkt från olika databaser eller skrivas in manuellt. Referenserna kan därefter lätt sökas fram och sorteras i den egna databasen (biblioteket). Programmet finns tillgängligt för studenter och anställda vid Göteborgs universitet. Föreläsare från Ekonomiska biblioteket.

Akademiskt skrivande II - 9/11 i B23
På den här föreläsningen gör vi en uppföljning och fördjupning av föreläsning Akademiskt skrivande I. Fokus denna gång ligger på hur vi som skribenter kan och bör förhålla oss till litteratur och andra källor, så att vi återger det som tidigare skrivits och förmedlats på ett adekvat och riktigt sätt. Det handlar alltså om hur vi refererar och citerar i akademiska texter. Dessutom lyfter vi frågor om hur text i allmänhet och uppsatser/rapporter i synnerhet kan struktureras. Föreläsare från Enheten för akademiskt språk.
 

 

Sidansvarig: Linnéa Kappel |Sidan uppdaterades: 2017-07-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?