Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Handelshögskolans studentambassadörer

Studentambassadörernas uppdrag

Handelshögskolan har ett antal studentambassadörer vars främsta uppdrag är att erbjuda presumtiva studenter ett engagerat och givande möte med skolan. De vanligast förekommande uppdragen är:

  • besök med presentation och/eller minimässa på gymnasieskolor,
  • studiebesök med presentation och rundtur på Handelshögskolan,
  • ”skuggningar” där en eller ett par presumtiva studenter följer med en studentambassadör under cirka två timmar en vanlig dag,
  • representation på mässa (årligen representerade på Kunskap & Framtid i Göteborg samt SACO Studentmässa i både Stockholm och Malmö).


Även andra förfrågningar är förstås av intresse, se kontaktuppgifter nedan.

Förväntningar på dig som studentambassadör

Studentambassadörerna representerar Handelshögskolan och förväntas därför visa intresse för skolans strategi och varumärkesarbete, tycka det är roligt att möta och prata med nya människor samt vara bekväm med att hålla presentationer inför publik.
Eftersom olika sorters uppdrag tenderar att dyka upp titt som tätt med mer eller mindre kort varsel bör studentambassadörer vara flexibla, solidariska och sträva efter att tillsammans med hela studentambassadörsteamet lösa varje situation efter bästa förmåga. Med det sagt ska studentambassadörer alltid prioritera skolarbetet i första hand.

Lön för mödan

Självklart får studentambassadörer lön per arbetad timme och ett intyg för väl utfört arbete väntar när uppdraget avslutas.

Vill du bli studentambassadör?

Är du mitt i utbildningen och skulle tycka det vore roligt att vara Handelshögskolans ansikte utåt i kontakt med studenter som funderar på sitt val av högre studier? Då kan du vara den vi söker!
Vi tar emot spontanansökan.

Skriv ihop en kort ansökan med:

- Vilket program du läser och termin samt en bild på dig
- Var du kommer ifrån, vad du läste på gymnasiet, varför du valde att studera på Handelshögskolan?
- Sist men inte minst en kort motivering till varför du skulle vilja bli studentambassadör!

Skicka till studentambassador@handels.gu.se.

Kontakt

Om du har några frågor går det bra att kontakta Isak, Caroline eller Eva som är studentambassadörer och koordinerar verksamheten:  studentambassador@handels.gu.se

 

Sidansvarig: Linnéa Kappel |Sidan uppdaterades: 2017-03-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?