Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning på forskarnivå

Utbildningen av nya forskare är central i Handelshögskolans verksamhet. Det är en garanti för en vetenskaplig kvalitet på både den forskning och den grundutbildning som vi skall kunna erbjuda i framtiden.

Handelshögskolan försöker stödja institutionerna genom att skapa plattformar för integration och internationalisering inom utbildningen på forskarnivå. Integrationen stimuleras exempelvis av gemensamma kurser på forskarnivå för doktorander från olika institutioner och ibland även från olika fakulteter.

Under de senaste åren har ca 30 nya studenter antagits till utbildning på forskarnivå varje år. Andelen kvinnor ligger runt 40 % med en viss variation mellan åren.

Utbildningen omfattar 240 högskolepoäng (fyra år) och avslutas med en doktorsexamen. Det finns även möjlighet att avlägga licentiatexamen efter 120 högskolepoäng (två år).

Högskolelagen och högskoleförordningen fastställer ramarna för vad som gäller för antagning, studier, examen mm på forskarnivå. Utöver dessa reglerverk har GU fastställt universitetsgemensamma "doktorandregler", se länk i vänstermenyn.

Detaljerad information om forskarutbildningen inom de olika ämnena och om ansökningsförfarandet finns på respektive institutions webbsidor. Här följer länkar till dem:

 

Universitetsgemensam information

Doktorand vid Göteborgs universitet

Doktorandhandboken

Doktorandhandboken

Kontakt

Forskarutbildningshandläggare: Mikael Johansson

Handelshögskolans fakultetskansli
Box 601
405 30 Göteborg


Tel: 031-786 1110
E-post: mikael.johansson@handels.gu.se
 

Sidansvarig: Mikael Johansson|Sidan uppdaterades: 2017-06-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?