Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Examen

 

När du är klar med dina studier skall du själv anhålla om att få ett examensbevis genom att göra en webbansökan. Har du läst kurser vid andra universitet, ska du bifoga utbildningsbevis i original från dessa kurser.

Mer information om examen hittar du på hemsidan: Sektionen för examen.

Dubbla examina
Som smilstudent kan du ansöka om dubbla examina. I miljövetenskap samt i profilämnets underliggande basämne.

Filosofie kandidatexamen
När du är klar med dina studier kan du ansöka om en filosofie kandidatexamen med huvudområde miljövetenskap med inriktning mot resp. profil samt en filosofie kandidatexamen med resp. profilämnes underliggande basämne som huvudområde.

Exempel: Har du läst miljöekonomisk inriktning kan du få en "Filosofie kandidatexamen i miljövetenskap med inriktning mot miljöekonomi" samt en "Filosofie kandidatexamen i nationalekonomi".  

Ekonomie kandidatexamen
Läser du någon av profilerna uthålligt företagande alt. miljöekonomi och även vill ha en ekonomie kandidatexamen kan du komplettera dina studier. Har du läst företagsekonomi krävs 30 hp nationalekonomi på grundnivå och har du nationalekonomi som inriktning krävs 30 hp företagsekonomi.

Du uppfyller då även fackförbundet Civilekonomernas regler för medlemskap och får rätt att kalla dig civilekonom.

Diplomering
När du har tagit ut din examen kommer du att bli inbjuden till Handelshögskolans diplomeringsceremoni som äger rum på hösten.    
 

Dubbla examina

Programmet ger dig examen både i miljövetenskap och i ditt profilämne

Sidansvarig: Anna-Karin Ågren|Sidan uppdaterades: 2019-02-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?