Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Juristprogrammet 9 terminer, 270hp

Varför tycker vi att du skall välja att läsa juridik i Göteborg?

Vid Juridiska institutionen i Göteborg finns ett aktivt intresse för utveckling och utvärdering av pedagogiska metoder. Juristprogrammet följer en ny utbildningsplan sedan höstterminen 2004. Det nya juristprogrammet innebär att teoretiska studier kompletteras med praktisk problemlösning och att studenterna tidigt i utbildningen kommer i kontakt med praktiserande jurister. Utbildningen förbereder studenterna för deras framtida yrken genom att låta dem pröva på juristens olika roller och visar hur juridiken förändras beroende på aktörens perspektiv. Programmet innehåller flera interaktiva moment av rollspelskaraktär då studenterna får tillfälle att tillämpa nyvunnen teoretisk kunskap på scenarios som innehåller lika många osäkerhetsmoment som verkligheten. Individuella arbeten varieras med grupparbeten och mer traditionella tentamina.

Institutionen samarbetar med ett stort antal utländska universitet med studentutbytesprogram.

Syftet med utbildningen är att ge studenterna goda juridiska kunskaper som kan tillämpas med känsla för etik och sammanhang. Studenter tränas naturligtvis i förmågan att analysera och lösa juridiska problem, men även i att behärska juristens verktyg samt att förstå juristens olika roller och ansvar. När studenterna utexamineras har de den kompetens som krävs för juridiskt arbete inom företag och organisationer, nationellt och internationellt, i advokatverksamhet samt i domstolsväsendet och annan offentlig verksamhet.

Vi tycker att studiemiljön i Göteborg är fantastisk. Här finns den stora stadens fördelar och Sveriges största universitet med ett aktivt studentliv. Handelshögskolans moderna lokaler och närheten till ”allt” bidrar till en trevlig studieatmosfär.

Vill du läsa mer om hur utbildningen är utformad? Läs då mer om de första tre årens obligatoriska kurser 180 hp, fjärde årets fördjupningskurser 60 hp, samt examensarbetet 30 hp från menyn till vänster.

Observera att du bara kan få en juristexamen genom att läsa hela programmet. Det går inte att få en juristexamen genom att läsa fristående kurser.

Behörig för att kunna söka till Juristprogrammet är de som utöver grundläggande behörighet har särskild behörighet i följande ämnen med lägst betyget godkänd:
Historia 1b/1a1 1a2/A
Samhällskunskap 1b/1a1 1a2/A

Antagning sker endast till höstterminen. Sök via www.antagning.se senast i mitten av april. Exakt datum anges på www.antagning.se

Utbildningsplan juristprogrammet

 

Sidansvarig: Saida Hajee|Sidan uppdaterades: 2018-09-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?