Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Intervjuer med studenter på ekonomprogrammet

Här kan du möta några av de studenter som läser ekonomprogrammet nu och få veta mer om deras erfarenheter.

Felicia Sandernäs

Julio Cesar Restrepo

Susanna Hellström

August Schelin

 

Hallå där Felicia Sandernäs

Ålder:20 år

Vad läser du?
Jag läser mitt andra år på ekonomprogrammet med språklig, engelsk, inriktning. Läser just nu termin tre och har precis valt företagsekonomi som mitt huvudområde för mina fortsatta studier.

Hur kom det sig att du valde ekonomprogrammet?
Jag läste ekonomiprogrammet på gymnasiet och har sedan tidigt varit intresserad av ekonomiområdet. I gymnasiet trivdes jag väldigt bra med mitt val så för mig var valet av studieområde inför högskolevalet ingen större fundering. Det jag la mer tankekraft på var vilket skola jag ville gå på. Jag valde inledningsvis mellan några olika skolor och försökte väga fördelar och nackdelar mot varandra. Sedan besökte jag Kunskap- & framtidsmässan i Göteborg och Handelshögskolans monter. Där fick jag ett jättetrevligt bemötande av skolans studentambassadörer som svarade på alla frågor jag hade. Min gymnasieskola gjorde även ett studiebesök där vi besökte Handelshögskolan och där jag fick möjlighet att kolla runt och uppleva miljön på skolan. Efter mässan och besöket stod det klart för mig att jag ville gå ekonomprogrammet och att skolan passade mig jättebra! Det som lockade mig mest var att gå där jag visste att jag skulle få en bra utbildning och möjligheten att kunna välja bland många inriktningar på min kandidatexamen. Andra bidragande faktorer till mitt val var att jag hade möjlighet att få studentbostad i Göteborg, att det finns så mycket att engagera sig i inom kåren, att skolan har många intressanta partnerföretag och att studentkåren/skolan arrangerar många spännande event såsom gästföreläsningar, företagsbesök och mässor.

Vad är det bästa med din utbildning hittills?
Jag gillar kursupplägget på Handelshögskolan; att vi bara läser en kurs i taget. Detta känner jag ger mig stor möjlighet att verkligen fokusera på den kursen jag läser, kunna ägna all min tankekraft åt det ämnet och lära mig mer samt få en djupare förståelse. Jag tycker också att studiemiljön på Handels är fantastisk. Att vara omringad av så många drivna studenter och duktiga föreläsare hela tiden gör att man blir oerhört motiverad själv!

Vad har du för framtidsplaner?
Jag är väldigt intresserad av företagsekonomi och framför allt redovisningsområdet. Därför lutar det mot en redovisningsinriktning på min kandidat. Jag trivs väldigt bra med mina ekonomistudier och tycker om att studera, därför vill jag gärna fortsätta plugga efter min kandidatexamen och läsa en masterutbildning! Efter det får jag se vad som väntar, men som jag sa är jag just nu intresserad av redovisning och inne på att jobba med något inom det området!

Vad tycker du är det bästa med Göteborg som studentstad?
Det jag gillar med Göteborg som studentstad är att det är helt upp till var och en hur mycket man vill engagera sig i studentlivet och allt vad det innebär. Det finns absolut ett rikt studentliv att uppleva för de som söker sig till det, men för dem som inte har intresset behöver man inte leva mitt i det och uppleva det 24 timmar om dygnet. Är man intresserad av att engagera sig i studentkåren har Handelshögskolans studentkår ett stort utbud av kårföreningar och kårföretag som man kan engagera sig i på något sätt oberoende av hur mycket tid man har över. Det finns ingen anledning att oroa sig över att Göteborg skulle vara en ”tråkig” studentstad där inget händer. Förutom allt det som anordnas av Handelshögskolans kårföreningar så anordnas även aktiviteter av studentkårerna på Chalmers och resterande delar av Göteborgs universitet. För mig ger Göteborg en perfekt balans i studentlivet eftersom jag kan välja själv att ta del av det efter vad som intresserar mig och hur mycket tid jag har över till annat efter studierna. Ett stort plus enligt mig är också att Handels ligger mitt i stan vilket gör att man som student får uppleva både en storstad och en studentstad!

Vilka tips har du att ge till dem som funderar på att söka till programmet?
Mina tips till alla er som funderar på att söka till Handelshögskolan är att gå på en mässa där vi ställer ut (om du har möjlighet) och att inte vara rädd för att komma och skugga på skolan! Att skugga innebär att du får komma och besöka skolan; få en rundvandring av en student, få vara med på en föreläsning (om du vill) samt få möjlighet att ställa dina eventuella frågor! 

Hallå därJulio Cesar Restrepo

Ålder: 22

Vad läser du?
Ekonomprogrammet med analytisk inriktning

Hur kom det sig att du valde ekonomprogrammet?
Jag läste ekonomiprogrammet i gymnasiet och för mig var det en självklart fortsättning.

Vad är det bästa med din utbildning hittills?
Det bästa med min utbildning är att den är mycket eftertraktad, det har varit enkelt att hitta både extra- och sommarjobb inom mitt område. De första kurserna ger en mycket översiktlig och praktisk förståelse inom ekonomi.

Vad har du för framtidsplaner?
I framtiden skulle jag vilja läsa utomlands för att ytterligare bredda mina kunskaper, för att sedan arbeta på ett ställe där jag kan göra skillnad.
Vad tycker du är det bästa med Göteborg som studentstad?
Det bästa med Göteborg är att folket är väldigt trevligt, det finns även föreningar, uteställen och evenemang för alla smaker året runt.

Vilka tips har du att ge till dem som funderar på att söka till programmet?
Ekonomi är ett mycket brett område där det finns många möjligheter för utveckling runt om i världen. Handelshögskolan i Göteborg har ett väldigt gott anseende och samarbete med näringslivet, så tveka inte att ha oss som ditt förstahandsval! Utöver detta så rekommenderar jag varmt att ställa dig så fort som möjligt i en bostadskö.
 

Hallå där Susanna Hellström

Ålder: 22 år

Vad läser du?
Ekonomprogrammet, Analytisk inrikting med fördjupning Finans

Hur kom det sig att du valde ekonomprogrammet?
Jag läste ekonomi på gymnasiet och blev då nyfiken på att fördjupa mig i de ekonomiska ämnena och framförallt företagande.

Vad är det bästa med din utbildning hittills?
Det bästa med utbildningen är att den ger handfasta och relevanta lärdomar till arbetslivet. Efter 1,5 år har jag verkligen byggt upp mitt ekonomiska förstående och tänkande och kan på ett mycket bättre sätt förstå och arbeta med ekonomiska problem. Tillsammans med möjligheten till engagemang i kårbolag samt andra tävlingar och evenemang vid sidan av studierna har jag även kunnat applicera det jag lär mig i skolan i ett verkligt sammanhang och få kontakt med företag. På det är sättet kommer jag ha både teoretisk och praktisk erfarenhet när jag kommer ut i arbetslivet.

Vad har du för framtidsplaner?
Jag ser framför mig att jag tar en master inom finans efter min kandidat och därefter siktar på att arbeta som konsult inom finansiella frågor eller på ett investmentbolag. Jag tycker det är otroligt spännande med finans och företagande i kombination så satsar på de områdena.

Vad tycker du är det bästa med Göteborg som studentstad?
Jag gillar att staden inte kretsar kring studentlivet utan att det verkar parallellt med näringslivet i Göteborg. Det gör att vi har möjlighet att bygga värdefulla kontakter med framtida arbetsgivare redan innan vi tar examen.

Vilka tips har du att ge till dem som funderar på att söka till programmet?
Sök! Och ta sedan tillvara på allt man kan lära sig i kurserna samtidigt som du engagerar dig i någon förening eller kårbolag, då knyter man verkligen vänskaper och kontakter till både andra studenter och företag - vilket gör att du får ut ännu mer av din studietid!
 

Hallå där August Schelin

Ålder: 23

Vad läser du?
Ekonomprogrammet med Analytisk inriktning (Nationalekonomi)

Hur kom det sig att du valde ekonomprogrammet?
Jag har rötter i Göteborg och spenderar somrarna i Bohuslän, så staden kändes naturlig. Det finns aspekter av ekonomi i precis allt och i jakten på en djupare förståelse av detta var ekonomprogrammet en självklarhet. Sen har jag en gammal kompis som berättade om studentkåren på Handels och då var jag såld.

Vad är det bästa med din utbildning hittills?
Kopplingen till hållbarhet är väldigt viktig för mig och utgör minst ett inslag, men ofta mer, i samtliga kurser vilket har varit både kul och lärorikt. Vidare upplever jag att man tar utbildningarna och studenternas synpunkter om dem på stort allvar genom kontinuerliga reformer men också större projekt vilket är viktigt och gör att kunskapen man förvärvar känns aktuell och relevant.

Har du engagerat dig i någonting vid sidan av studierna?
Ja, det kan man lugnt säga. Redan under nollningen gick jag med i herrbaletten, sedan ett av kårbolagen; Handelsconsulting AB, därefter i styrelsen för ekonomernas programförening och sedan februari är jag ordförande för studentkåren på heltid och älskar varenda sekund av det!

Vad har du för framtidsplaner?
Jag har fått mersmak av att påverka och driva stora projekt och föreningar, så det är inte osannolikt att jag startar företag inom en inte allt för avlägsen framtid för att kunna stilla mitt begär att bestämma själv. Sen vet man ju aldrig, jag kanske gör något helt annat, flyr landet och reser ett tag eller börjar jobba på ett startup-bolag.

Vad tycker du är det bästa med Göteborg som studentstad?
Variationen! Det finns ett oerhört rikt föreningsutbud, allt ifrån orkestrar och DJ-föreningar till baletter och spex, men Göteborg är också en relativt stor stad så det är aldrig brist på saker att hitta på och platser att besöka. Det är den gyllene medelvägen mellan Lund och Stockholm skulle man kunna säga. Sen tycker jag att det är fenomenalt att Handels studentkår äger 8 bolag som är helt studentdrivna, ett väldigt bra sätt att få både studentliv och arbetslivserfarenhet på samma gång.

Vilka tips har du att ge till dem som funderar på att söka till programmet?
1. De enda dåliga besluten är de man inte fattar! Ta chansen!
2. Kika på HHGS.se (studentkårens hemsida)
3. Maila mig! ko@hhgs.se
 

 

 

Sidansvarig: Malin Tengblad|Sidan uppdaterades: 2018-11-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?