Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ledning


Handelshögskolan leds av en fakultetsstyrelse som har det övergripande ansvaret för innehåll, kvalitet och resursfördelning inom utbildning, forskning och forskarutbildning. Det dagliga ledningsarbetet sköts av en ledningsgrupp (se nedan).

Varje institution leds av en prefekt.

Handelshögskolans råd består av utvalda personer från näringsliv och offentlig verksamhet och bistår Handelshögskolans ledning i strategiska frågor.

Ledningsgrupp

Utsedd för perioden 2018-07-01 till 2024-06-30

Per Cramér, rektor (dekan)

Som rektor för Handelshögskolan är Per den som primärt har hand om ledningens kontakter med samhälle och näringsliv och med Göteborgs universitet. Han ansvarar också för personal, ekonomi, infrastruktur mm. Per är professor i internationell rätt med speciell inriktning mot europeisk integrationsrätt. Han forskar om Europeiska unionens externa identitet med särskild inriktning på förhållandet mellan EU och multilaterala organisationer som FN och WTO. Bland hans förtroendeuppdrag kan nämnas ledamotskap i EQUIS Accreditation Board samt AACSB European Advisory Council samt styrelsen för det svenska institutet för europapolitiska studier, SIEPS. Per Cramér har varit rektor för Handelshögskolan sedan 2010.
Lär mer om Per

Kontakt:
031-786 5521
per.cramer@handels.gu.se


Marie Stenseke, prorektor (prodekan)

Ansvarar bland annat för arbetet med hållbarhet och arbetsmiljö. Marie är professor i kulturgeografi. Hennes forskning fokuserar mot biologisk mångfald, naturvård och landskapsförvaltning utifrån ett samhällsvetenskapligt perspektiv. Hon har också flera uppdrag inom akademien och i övriga samhället, bland annat som ordförande för Multidisciplinary Expert Panel of UN:s Intergovernmental Platform on Biodiversity & Ecosystem Services (IPBES).
Läs mer om Marie

Kontakt:
031-786 1389
0766-181389
marie.stenseke@geography.gu.se


Ola Bergström, vicerektor (vicedekan), f.o.m. 2020-07-01

Ansvarar för utbildningsfrågor. Professor i företagsekonomi med inriktning mot management och organisation. Hans forskningsintressen kretsar kring gränssnittet mellan företaget och arbetsmarknaden. Han har publicerat artiklar och böcker inom ett brett spektrum av ämnen som rekrytering, organisatorisk förändring, omstrukturering och arbetsmarknadspolitik, och har deltagit i flera europeiska projekt om omstrukturering i Europa. Han är också en av fyra ledamöter i Industrins ekonomiska råd.
Läs mer om Ola

Kontakt:
031-786 1544
ola.bergstrom@handels.gu.se


Ola Olsson, vicerektor (vicedekan)

Ansvarar för forskning och forskarutbildning. Ola är professor i nationalekonomi och forskar om ekonomisk tillväxt, ekonomisk historia, institutionell ekonomi och om konfliktekonomi. Tidigare ledamot av SIDAs forskningsråd och biträdande redaktör för den internationella forskningstidskriften Economic Inquiry.
Läs mer om Ola
 

Kontakt:
031-786 1341
0766-181341
ola.olsson@economics.gu.se
 

 

Sidansvarig: Maria Norrström|Sidan uppdaterades: 2020-07-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://hgu.gu.se/organisation/ledning_-_nya_strukturen/
Utskriftsdatum: 2020-07-10