Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Revästs kommande seminarier

 

Från onödigt avfall till hållbar konsumtion


Frukostseminarium i samarbete med Göteborgsregionen

När: 27 februari 2020, kl. 08.30-10.00 (Frukost 08.00-08.30)
Var: SEB-salen, Handelshögskolan, Vasagatan 1, Göteborg
Anmälan via denna länk

Seminariet kommer även att streamas, anmälan webbsändning

Avfallets roll i klimatfrågan har aldrig varit mer aktuell än nu. Göteborgsregionens kommuner har därför i sin nya avfallsplan vässat målen och valt att fokusera på förebyggande av avfall. Alltså att använda det vi redan har och att ändra våra konsumtionsvanor från slit och släng till medvetna val. Välkomna till ett seminarium som dyker in i avfallets betydelse i klimatarbetet och hur kommuner och företag kan, utifrån GR:s avfallsplan, bidra till en värld där våra resurser används på ett smartare sätt.

Hur kan en kommun arbeta med att förebygga avfall? Går det ens? Cristina Foconi berättar om hur alla Göteborgs stads äldreboenden minskat sitt avfall och hur det ledde till ekonomiska besparingar, bättre arbetsmiljö, nöjdare äldre och stora miljöbesparingar.

Rekomo har arbetat med återanvändning sedan 90-talet, ett företag i framkant som tar tillvara på det som andra ratat. Jonas Åström, VD på Rekomo berättar om hur företagets affärsidé, hur det rent praktiskt går till när man återanvänder och varför det fungerar så bra för just dem.

Varför fortsätter vi att bete oss som vi gör fast det är ohållbart? Vi vet att det är ohållbart, vi vill göra rätt men gör det ändå inte, varför?
Att göra sig av med kläder: en garderobsstudie av svenska konsumenters klädvanor. Elias Mellander, fil. dr. i etnologi. Centrum för konsumtionsvetenskap, Göteborgs universitet
 

Kommunutredningen- presentation från huvudsekreterare Sverker Lindblad
 

När: 12 mars 2020, kl. 13.30-15.30 (kaffe 13.00-13.30)
Var: Volvo-salen, Handelshögskolan, Vasagatan 1, Göteborg
Anmälan via denna länk

Seminariet kommer även att streamas, anmälan webbsändning 

Kommunutredningen har i uppdrag att utarbeta en strategi för att stärka kommunernas kapacitet att fullgöra sina uppgifter och hantera de utmaningar som finns.

För att säkerställa en god och likvärdig välfärd i hela landet är det nödvändigt att kommunerna har kapacitet som står i proportion till deras samlade uppgifter och åtaganden. Under förra mandatperioden beslutade regeringen därför att ge en parlamentarisk kommitté i uppdrag att utarbeta en strategi för att stärka kommunernas kapacitet att fullgöra sina uppgifter och hantera utmaningarna. Uppdraget redovisas den 28 februari 2020 för regeringen.

Medverkande:
Sverker Lindblad, Huvudsekreterare Kommunutredningen, Regeringskansliet
Anders Folkesson, Ekonom Sveriges Kommuner och Regioner och expert i utredningen.
Malin Aronsson, Kommundirektör Kungsbacka kommun
Ann-Britt Svedberg, Kommunchef Tjörns kommun

Moderator:
Joakim Boström Elias, Västra Götalandsregionen


Vinnande ledarskap med Stefan Tengblad och Margareta Oudhuis


I samarbete med Handelshögskolans Partnerprogram


När:
7 maj 2020, kl. 10.00-12.00
Var: Volvo-salen, Handelshögskolan, Vasagatan 1, Göteborg
Anmälan här inom kort

Vinnande ledarskap är resultatet av en djupgående forskningsstudie som avslöjar tio avgörande faktorer för långsiktig framgång. I boken undersöks åtta elitlag som nått de högsta höjderna inom fotboll, ishockey, handboll och basket. De gör något rätt - något som ofta beskrivs med ord som andas känsla, inspiration och ibland ren magi.
Men vilka är de verkliga förklaringarna? Hur bygger man framgång i känslostyrda organisationer? Och viktigast av allt: hur leder man en grupp till seger efter seger, efter seger?


Välkomna! 

 

Kontaktinformation

Reväst

Box 608, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Vasagatan 1, Göteborg

Telefon:
+46 (0)709-226688

Mer information

Anmälan till Reväst utskick och inbjudningar

Lyssna på podden "På tal om regional utveckling"  medverkan från Reväst och Centrum för Regional Analys på Göteborgs universitet

 

 

Följ oss

Sidansvarig: Marie Larkö|Sidan uppdaterades: 2020-02-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?