Frukostseminarium - Vilken effekt har anställda i styrelsen på företags värdeskapande?

Nyhet: 2019-01-16

I företag med minst 25 anställda har arbetstagare laglig rätt att genom lokal arbetstagarorganisation utse egna representanter i styrelsen. Lagen syftar till att ge anställda insyn i och inflytande på företagets verksamhet. Ofta anses anställdas intressen stå i konflikt med finansiärers intressen. Samtidigt finns det också argument för att arbetstagarrepresentanter kan bidra positivt till företags värdeskapande.

I detta seminarium får deltagarna ta del av olika perspektiv kring denna fråga från såväl forskning som praktik. Seminariet arrangeras i samarbete med StyrelseAkademien.

Magnus Sundemo, tidigare fackordförande och arbetstagarrepresentant, AB Volvo.
Conny Overland, lektor, Handelshögskolan vid GU.
Hans Bergenheim, styrelseordförande i rad medelstora bolag och med praktisk erfarenhet av samarbete med arbetstagarrepresentanter i såväl medelstora som stora bolag.

DATUM: 21 februari 2019
TID: 08.30 - 10.00 (Frukost serveras från och med klockan 08.00)
ANMÄLAN: Gör din anmälan här

Sidansvarig: Daniel Karlsson|Sidan uppdaterades: 2019-01-08