Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kapitalismens nya utmaningar - Kan systemet klara Kina, populism och klimathot?

Nyhet: 2019-02-20

 

Under senare tid har missnöjet med västvärldens ekonomiska och politiska system tilltagit. Ojämlikheten har ökat och tilliten minskat. Recepten skiljer sig radikalt åt. Några vill minska trycket från globaliseringen och andra vill se mer långtgående regleringar och skattehöjningar, både för att minska inkomstskillnader och finansiera miljöåtgärder. Polariseringen ökar, gamla partier splittras och nya bildas. Och under tiden kliver den kinesiska statskapitalismen fram på världsscenen.

Handelshögskolan bjuder in till en spännande föreläsning med Klas Eklund där han försöker reda ut alla dessa svåra frågor. Klas är Senior Economist på Mannheimer Swartling, med ett förflutet som chefekonom på SEB, planeringschef i finansdepartementet och rådgivare till två statsministrar.

Före och efter föreläsningen blir det mingelmöjligheter med förfriskningar och chans att både träffa gamla kursare och knyta nya kontakter.

Varmt välkommen!


PROGRAM:
17.00 Mingel med tilltugg och dryck
18.00 Rektor Per Cramér hälsar välkommen
18.15 Föreläsning med Klas Eklund, Senior Economist på Mannheimer Swartling
19.45 Mingel med förfriskningar

Dag: Torsdag 28 mars 2019
Tid: 18.00 - 19.45 med mingel före och efter
Plats: Malmstensalen och Hyllan, Handelshögskolan, Vasagatan 1, Göteborg
Anmäl dig: här

AV:

Sidansvarig: Daniel Karlsson|Sidan uppdaterades: 2019-04-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?