• Välkommen till Executive Seminar: Silicon Valley - Vad är på gång?

[2018-02-12] 7 mars 2018: Helena Kristersson, VD, The Swedish-American Chamber of Commerce San Francisco/Silicon Valley

• Welcome to MeetingPoint Organisational structure and culture

[2018-01-29] Once an organizational strategy is set, it is the task of management to design, build and maintain an organizational culture capable successfully implementing it. Designing, shaping and managing culture is a complex, difficult, yet important task. This module reviews the conceptual tools and practical knowledge needed to do so.

• Welcome to Future Mobility January 30 2018

[2017-12-19] In the mobility sector, three trends are here to stay: electrification, autonomous vehicles (self-driving) and shared mobility. Are the science fiction dreams of the 20th century about to become reality?

• Andra AP-fondens VD om att vara partnerföretag till Handelshögskolan

[2017-11-27] Eva Halvarsson, vd för Andra AP-fonden, menar att det är en viktig del av verksamheten att vara partnerföretag till Handelshögskolan i Göteborg. Dels för att vara med och utveckla forskningen, dels för att kunna rekrytera personer därifrån.

• Välkommen till Ekonomisk utblick 2018 den 11 december

[2017-11-21] Vid Ekonomisk utblick 2018 får vi lyssna till Anders G Johansson, som jobbar med makro- och allokeringsfrågor på Andra AP-fonden. Vi kommer få höra hur han ser på utsikterna för den globala ekonomin under det kommande året, och kommer försöka att binda ihop makro i teori och praktik.

• Agenda 2030 - I riktning mot en hållbar välfärd

[2017-10-03] Katarina Sundberg, kanslichef för Agenda 2030-delegationen och huvudsekreterare för "I riktning mot en hållbar välfärd" presenterar rapporten och Sveriges arbete med Agenda 2030, prioriterade områden och handlingsplan. Vilka områden är mest relevanta för Sverige och hur kan näringsliv och offentlig sektor samverka?

• Executive Seminar: Applying Social Network Theory

[2017-08-18] What are the effects of social networks on market participants? Joanne Horton, Visiting Professor, will outline the different types of networks and how these impact on innovation and trust within business. For example networks created via board of directors, analysts and auditors - as well as golf club memberships.

• Studenter ger idéer till Världskulturmuseet

[2017-06-30] Hur kan statliga Världskulturmuseet marknadsföra sig mot nya målgrupper? Det har en klass med masterstudenter på Handelshögskolan tittat närmare på, som en del i ett pilotprojekt för att utöka och fördjupa skolans samarbete med offentliga verksamheter.

• MeetingPoint HR 25 oktober: DIG & GIG

[2017-06-26] Omvandlingar av svenskt arbetsliv och konsekvenser för HR-arbete

• Reflektioner från Framtidens ledarskap

[2017-05-24] En stilla varm vårtorsdag vid Nya varvet, väntade seminariet "Framtidens ledarskap" som arrangerades av Partnerprogrammet i samarbete med Centrum för global HRM (CGHRM).