Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Strategi, syfte & vision, värdegrund

En ny strategi för perioden 2017 - 2021 fastställdes av Handelshögskolans fakultetsnämnd i december 2016. Beslutet inkluderar även en viss förändring av mission och vision.

I oktober 2017 antogs en värdegrund för Handelshögskolans verksamhet

 


 

Syfte

Att utveckla kunskap, utbilda och främja självständigt tänkande för att bidra till en positiv utveckling av organisationer och policies för en hållbar värld.

Vision

Att respekteras internationellt som en progressiv akademisk institution av högsta kvalitet.
 

Strategi 2017-2021 (på svenska)

Strategy 2017-2021 (in English)


Här finns en sammanfattning av strategin och hur vi förverkligar vårt syfte (på engelska).


Värdegrund

I oktober 2017 antog handelshögskolans fakultetsstyrelse ett värdegrundsdokument för Handelshögskolans verksamhet. Syftet med dokumentet är att tydliggöra värden, värderingar och grundprinciper som vår verksamhet utgår och bör utgå ifrån. Det kompletterar den gemensamma värdegrunden för alla statsanställda , universitetets Vision 2020 och gällande lagstiftning.

Centralt för värdegrunden är att Handelshögskolan skall vara en inkluderande organisation som utgår från alla människors lika värde, där alla ska känna sig välkomna och respekterade, och där det råder nolltolerans mot alla former av diskriminering och trakasserier. Det betyder att vi skall upprätthålla en social miljö där vi möter varandra med respekt, samtidigt som vi upprätthåller grundläggande akademiska värden, nyfikenhetsbaserad kunskapsutveckling, forskningsbaserad utbildning - allt genomsyrat av ett kritiskt tänkande.

Alla medarbetare och studenter har ett personligt ansvar för att verksamheten vid Handelshögskolan skall fungera i överensstämmelse med denna värdegrund.

Handelshögskolans värdegrund
 

 

Sidansvarig: Maria Norrström|Sidan uppdaterades: 2018-01-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?