Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Om oss i media

"Fel att offra Sveriges betesmarker av klimatskäl"

[2019-02-17] Ambitionen att minska köttkonsumtionen är lovvärd men riskerar att slå hårt mot den biologiska mångfalden och ekosystemtjänster.

[Svenska Dagbladet]

Så arbetar Kriminalvårdens vetenskapliga råd

[2019-02-14] Kriminalvårdens vetenskapliga råd ska se till att myndighetens forsknings- och utvecklingsarbete håller en hög vetenskaplig kvalitet. I år består rådet av 13 professorer och en docent. Men vad gör de egentligen?

[Kriminalvården]

Autentiska måltidsupplevelser blir viktigare för besökare

[2019-02-08] Hur smakar en plats? Vad är möjligheterna för framtida måltidsupplevelser? Intresset för lokalproducerad mat och platsbundna smaker har vuxit genom åren och måltidsupplevelser väntas bli ett mer attraktivt ämne i framtiden.

[Turismnytt]

Bakslag vid bensinpumpen - klimatet och koldioxidskatten

[2019-02-07] Vad krävs för att rädda världen undan klimatförändringarna? Sätt ett pris på koldioxid, svarar experterna. Hur då? Genom höjda bränsleskatter, säger politikerna. Men så kom de gula västarna.

[Sveriges Radio P1]

Varför skaver IFRS i Sverige?

[2019-02-07] Det är inte alltid enkelt med internationell harmonisering.

[Balans]

Ny syn på tillväxt - hon skrotar BNP

[2019-02-06] Mäter verkligen ekonomisk tillväxt också framgång? Det tycker inte Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern, som inför ett alternativt sätt att se på just tillväxt - och en ny jakt på lycka.

[Svenska Dagbladet]

Vi bestämmer vem som ska företräda oss

[2019-02-06] Foto: Adam Ihse/TT Hamnarbetarförbundet och arbetsgivarorganisationen Sveriges Hamnar kunde inte komma överens i tvistefrågan, vem ska företräda förbundets medlemmar.

[Barometern]

E-handelns returer skadar miljön

[2019-01-31] Svenska konsumenter skickar varje år tillbaka 3,3 miljoner varor som köpts på nätet. Störst andel återköp sker inom klädhandeln, där drygt var femte köp skickas tillbaka.

[Forskning & Framsteg]

Facken: Inför strejkrättsförslaget snabbare än tänkt

[2019-01-29] Strejkrätt Strejkrättsförslaget föreslås av regeringen att träda ikraft den 1 januari 2020. Parterna vill nu se att förslaget skyndas på och att det börja gälla 1 juli i år.»Det är onödigt att vänta«säger Samuel Engblom, TCO.

[Dagens Arena]

Juristmässan för Göteborgs studenter

[2019-01-25] I går ägde Gaius arbetsmarknadsmässa för jurister rum på Handelshögskolan i Göteborg. Mingel med ett 70-tal utställare, spännande föreläsare och flera event stod på schemat.

[InfoTorg Juridik]

Så luras vi att köpa kläder vi inte behöver

[2019-01-25] I Mölndals nya galleria är det slutspurt på rean, samtidigt som affärerna visar upp de nya vårkollektionerna. Men konsumtionsforskaren Cecilia Solér tycker inte att vi ska gå på företagens trick.

[SVT Nyheter Väst]

Forskare: Så får vi bättre miljöpolitiska lösningar

[2019-01-24] Dagens globala miljöproblem är komplexa och kan inte lösas ett i taget. Därför behövs forskning som kan hjälpa politiken att hitta bättre lösningar.

[Tidningen Syre]

Oklart hur ändrad strejkrätt skulle påverka hamnkonflikt Arbetsrätt 23 januari, 2019 Det aktuella och omdebatterade lagförslaget om str ejkrätten är en reaktion på tidigare hamnkonflikter. Men

[2019-01-23] Det aktuella och omdebatterade lagförslaget om strejkrätten är en reaktion på tidigare hamnkonflikter. Men det är oklart hur de föreslagna reglerna skulle påverka nuvarande strejk.

[Arbetet]

Bästa skatten för miljön

[2019-01-23] Vilket är det bästa sättet att med politik stoppa klimatförändringarna? Svaret är: skatt på koldioxid och subventioner på förnyelsebar energi. I alla fall enligt en ny vetenskaplig artikel från Göteborgs universitet.

[Offentliga Affärer]

Bo löste gåtan om stulna konstverket - på semesterresan

[2019-01-22] Konstverket försvann spårlöst från Handelshögskolan i Göteborg. På tisdagen vandrade Bo Norming in på skolan - och mysteriet fick sin bejublade upplösning.

[SVT Nyheter Väst]

Så påverkas skådisen av teaterpublikens sorti

[2019-01-22] Hur viktig är interaktionen mellan skådespelare och publik? Dessutom uppföljning av konststöld och världens just nu mest omskrivna djurduo: snigeln George och grodan Romeo.

[Sveriges Radio P1]

Lyckan: Handels stulna popkonstverk återfunnet

[2019-01-22] Vid lucia stals konstverket från Handelshögskolans entré. Nu är det återfunnet, men det var inte långt ifrån att det hamnade på soptippen.

[GöteborgDirekt]

Därför hatas vi i semesterparadisen

[2019-01-22] Amsterdam, Mallorca, Barcelona och många fler vill minska turismen

[Aftonbladet]

Expert kritiserar kommunens avtal med sparkade chefer: "Sänder konstiga signaler"

[2019-01-22] Uppsägningsavtalen med två förvaltningschefer i Mark kostar kommunen 3,8 miljoner kronor. Mats Glavå, docent i arbetsrätt vid Handelshögskolan i Göteborg, är kritisk till kommunens agerande.

[Sveriges Radio Sjuhärad]

Goda intentioner blir symbolpolitiska sandslott

[2019-01-18] Regeringens metoo-satsning blev ett miljonfiasko, rapporterades det nyligen.

[Dagens Samhälle]

Styrmedel för en hållbar värld

[2019-01-18] Hållbar utveckling En hållbar värld kräver en hel flora av styrmedel, både lokalt, och globalt.

[Miljö & Utveckling]

Forskare: Det här är bästa skatten för miljön

[2019-01-17] Skatt på koldioxid och subventioner på förnyelsebar energi. De är de mest effektiva politiska styrmedel vi har för att stoppa klimatförändringarna. Detta enligt en ny vetenskaplig artikel.

[SVT Nyheter]

Stulen skulptur kan vara återfunnen

[2019-01-15] En skulptur av den norske konstnären Kjartan Slettemark försvann från Handelshögskolan i Göteborg för en dryg månad sedan. Det rör sig om "Visst é jag läcker", som har formen av ett kvinnoben och som tidigare stod på ett betongfundament.(TT)

[Blekinge Läns Tidning]

Handelshögskolan i Göteborg och Migrationsverket samarbetar

[2019-01-15] Migrationsverket är ny partner till Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Ett samarbete som bland annat handlar om kompetensutveckling och kontakt med forskare och studenter.

[Civilekonomen]

Samordnade lösningar på globala miljöutmaningar

[2019-01-14] Globala miljöproblem kan mötas med politiska instrument som koldioxidskatter, byggnadsnormer eller stöd för utveckling av ny teknik, men problemen är komplexa och flera miljöutmaningar måste hanteras samtidigt för att uppnå en bra effekt.

[Lunds universitet]

Miljöproblem måste analyseras tillsammans

[2019-01-14] Globala miljöproblem kan hanteras med hjälp av olika styrmedel, men flera miljöproblem måste adresseras samtidigt för att nå optimal effekt. Det framgår av en artikel publicerad i tidskriften Nature Sustainability.

[Extrakt]

Titeln gav gamla grejer ny publik

[2019-01-13] I tider där hållbarhet står högt på agendan visar rapporter att second hand-köp och reparationer går ner. Men årets julklapp - det återvunna plagget - lockade in nya kunder till second hand-butiken Emmaus på Backaplan.

[GöteborgDirekt]

Marknaden för influencers kommer alltid ändras

[2019-01-12] Influencers kommer att finnas kvar. Men vi kommer få se utvecklade plattformar och nya former, annars blir följarna uttråkade, tror varumärkesexperten Eva Ossiansson.

[Göteborgs-Posten]

Lena Apler: Så hittar vi fler västsvenska investerare

[2019-01-11] Lena Apler, grundare och ordförande för Collector berättar om sitt entreprenörskap och bland annat om hur digitaliseringen ger enorma möjligheter framförallt mot företag.

[EFN Webb-TV]

Den stora striden som ingen vill ha

[2019-01-10] Regeringsförhandlingarna har snöat in på arbetsrätten. Men vem vill egentligen att politikerna ska lägga sig i?

[Fokus]

Omdiskuterad skulptur stals från Handelshögskolan

[2019-01-10] Den kände norsk-svenske konstnären Kjartan Slettemarks verk Visst é jag läcker har försvunnit från Handelshögskolan i Göteborg. Skulpturen, som föreställer ett färggrant damben, stals från universitetet i mitten av december.

[Göteborgs-Posten]

Skulptur stulen på Göteborgs universitet

[2019-01-10] En skulptur har försvunnit spårlöst från Handelshögskolan i Göteborg, rapporterar SVT Väst.

[Svenska Dagbladet]

Ben fick fötter på Handels

[2019-01-09] En skulptur föreställande ett ben har försvunnit från Handelshögskolan i Göteborg.

[GöteborgDirekt]

E-handelns returkläder reser långt

[2019-01-09] Kläder som köps online och returneras skickas i många fall till Polen för ompackning. Det är en belastning för miljön och nu ska konsumenter utbildas för att returerna ska minska.

[Råd & Rön]

Mot nya mål - IIE satsar på fler samarbeten med det omgivande samhället

[2019-01-08] Två masterutbildningar, gedigen forskning samt täta samarbeten med näringslivet och det internationella forskarsamfundet. Det är några av pelarna som 10-årsjubilerande Institutet för innovation och entreprenörskap vilar på.

[Esbri]

Professor om LAS och turordingsreglerna

[2019-01-07] Turordningsreglerna har kommit att spela en central roll i regeringsförhandlingarna, och de har ställt Socialdemokratin emot LO på ett sätt som vi sällan ser.

[FöretagarFörbundet]

Hållbarhet på schemat för framtidens chefer

[2019-01-07] Hållbarhet ingår numera i alla utbildningar på Handelshögskolan i Göteborg. Under en heldag med fokus på professionellt och individuellt ansvarstagande mötte studenter representanter för näringsliv och offentlig sektor.

[EFN Webb-TV]

Maria Ludvigsson: Det är inte LO som ror så att svetten lackar!

[2019-01-07] Hur gammal är egentligen las, lagen om anställningsskydd? Jo, det är 45 år sedan den stiftades 1974. Det året låg andra världskriget närmare i tid, 29 år, än dagen i dag den 7 januari 2019.

[Svenska Dagbladet]

Är det verkligen svårt att avskeda personal i Sverige?

[2019-01-06] I internationella jämförelser hamnar svenskt anställningsskydd ofta i mitten av skalan. Men jämförelserna tar inte hänsyn till den svenska modellen där många av reglerna bestäms genom förhandlingar, menar flera experter.

[ETC]

Vi köper hellre än lagar

[2019-01-06] Begagnat - nja, inte så gärna, hellre sprillans nya prylar. Andrahandshandlandet minskade under 2017, och svenskarna är inte så intresserade av laga trasiga saker, enligt en färsk rapport.

[Gästriklands Tidning]

Trots miljöhotet - svenskarnas konsumtion ökar

[2019-01-04] Trots överhängande klimathot fortsätter svenskars konsumtion att öka - i avsevärt högre takt än vi själva tror, visar en ny rapport.

[ETC Göteborg]

Professor: Facket kan förlora makt om LAS luckras upp

[2019-01-03] Turordningsreglerna. Det är just nu navet i de pågående regeringsförhandlingarna. Från facklig sida varnar man för att en uppluckring i LAS går ut över tryggheten för löntagarna.

[fPlus]

Är facket starkare än småföretagaren?

[2019-01-03] Att Stefan Löfven öppnat för ändringar i arbetsrätten, som ett sätt att locka in Centern i regeringsunderlaget, upprör LO.

[Sveriges Radio]

I dag höjs SL-kortet - så mycket borde det kosta

[2019-01-03] Den genomsnittlige SL-resenären behöver cirka 4,5 arbetstimmar för att ha råd med 30-dagarskortet. Det är en timme längre än vad som krävdes 1971 - då det första periodkortet kom.

[Lokaltidningen Mitt i]

GP rekryterar till ledarsidan

[2019-01-02] Göteborgs-Postens ledarsida presenterar sju nya kolumnister för 2019, däribland Maria Abrahamsson och Thomas Sterne.

[Medievärlden]

"Det räcker inte att ha det ultimata systemet för pantflaskor"

[2018-12-29] Vem ska egentligen rädda klimatet - individen, företagen eller politikerna? Olof Johansson-Stenman, professor i nationalekonomi med inriktning på miljöekonomi, har svar.

[Göteborgs-Posten]

Svenskarna mer slösaktiga än vad de tror

[2018-12-28] Under julhelgerna shoppar vi som mest men annars är svenskarnas uppfattning att den egna konsumtionen tvärtom minskar. Ny forskning visar nu att vi lägger tre gånger mer pengar på möbler och inredning än vad vi själva tror.

[Göteborgs-Posten]

Expert: "Vi underskattar hur mycket vi konsumerar"

[2018-12-28] Svenskarna tror att de minskar sin konsumtion, men i själva verket ökar den. En förklaring kan vara att vi gärna vill tro att vi agerar hållbart menar forskare från Göteborgs universitet.

[Kurera]

Handels i Göteborg satsar på ny utbildning

[2018-12-28] Handelshögskolan i Göteborg satsar på ett nytt ekonomprogram till hösten 2019. Fokus är självständigt tänkande, praktisk tillämpning samt etik.

[Civilekonomen]

Färre nöjda med sin vårdcentral

[2018-12-27] Lagen om valfrihet skulle förbättra vården genom att den konkurrensutsattes, men en ny rapport tyder på det motsatta, åtminstone när det gäller vårdcentraler.

[Bohusläningen]

Sidansvarig: Maria Norrström|Sidan uppdaterades: 2014-09-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://hgu.gu.se/om_handelshogskolan/press/Om+oss+i+media/
Utskriftsdatum: 2019-02-18