Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Om oss i media

Varumärket Alliansens uppgång - och fall

[2018-11-14] Publicerat den 14 november 2018 I dag röstade Centerpartiet och Liberalerna emot Alliansens statsministerkandidat Ulf Kristersson. Är tiden för Alliansen som varumärke över en gång för alla?

[Resumé]

Höja priset på tröjan med fem kronor - räcker det?

[2018-11-10] Ett teoretiskt tankeexperiment eller en snabb lösning som räddar människoliv? Stora svenska modeföretag, forskare och organisationer är överens om att fabriksarbetarnas löner måste höjas. Men att facit stavas dyrare tröjor är ingen självklarhet.

[Svenska Dagbladet]

H&M: Att alla ska ha en lön att leva på är orimligt 2018

[2018-11-10] Mål och visioner till trots - de som syr våra kläder kan sällan leva på pengarna de tjänar. Problemet har varit känt i åratal - så varför lyckas klädjättarna inte i sin strävan att höja fabriksarbetarnas löner?

[Svenska Dagbladet]

Barns våld mot föräldrar, muntlig bevisning och våldtäktsoffer i media - nu prisas deras uppsatser

[2018-11-08] Brottsoffermyndighetens generaldirektör Annika Öster tillsammans med årets pristagare. Foto: Brottsoffermyndigheten Barns våld mot föräldrar, bevisvärdering av muntliga utsagor i brottmålsprocessen och bilder av våldtäktsoffer i nyhetsmedia.

[Dagens Juridik]

Regeringen vill begränsa rätten till stridsåtgärder

[2018-11-06] Nyhet 6 november, 2018 | 0 | 0 0 | A- A+ Konflikten i Göteborgs hamn kan leda till befgränsad strejkrätt. Regeringen föreslår att strejker bara blir tillåtna om syftet är att få ett kollektivavtal med fredsplikt.

[Du & jobbet]

"Även mångmiljonär kan bli lyckligare via konsumtion"

[2018-11-03] Går det att köpa lycka? Ja, genom att lägga sina pengar på rätt saker. Det menar John Magnus Roos, forskare på Handelshögskolan i Göteborg.

[Svenska Dagbladet]

Parternas förslag om strejkrätt ute på remiss

[2018-11-02] Parternas eget förslag om inskränkningar i strejkrätten har nu skickats ut på remiss. Ändringarna föreslås träda i kraft från 1 januari 2020.

[Lag & Avtal]

Handelsbankens allvarliga kommunikationsmiss

[2018-10-31] Handelsbanken kom med glädjande besked i delårsrapporten. Men en rejäl kommunikationsmiss gjorde att den istället tolkades som att banken ska sparka personal och stänga lokala bankkontor.

[Realtid]

Carl Bennet får medalj av Handels i Göteborg

[2018-10-23] Carl Bennet är årets mottagare av medaljen Pro Studio et Scienti. Han belönas för sina mångåriga insatser för Handelshögskolan i Göteborg, bland annat för utvecklingen av ett internationellt gästprofessorprogram.

[Realtid]

Välkänd näringslivsprofil tilldelas medalj

[2018-10-23] Carl Bennet, styrelseordförande för bland annat Lifco AB, är årets mottagare av medaljen Pro Studio et Scientia - för engagemang och vetenskap.

[Norran]

Ekonomiprofessor: "Nordea vilseleder konsumenter om hållbara fonder"

[2018-10-19] Flera forskare reagarerar nu på Nordeas påstående att klimatvänligt sparande har större effekt än minskat flygande och andra viktiga klimatsmarta val.

[Aktuell Hållbarhet]

Varumärkesexpert om SEB-skandalen: Inte en förtroendebransch...

[2018-10-18] Skandaler spelar liten roll för bankernas förtroende. Om pengarna förvaltas säke...

[Dagens Nyheter - Login]

Spela piano i väntan på tåget - verklighet på Centralstationen

[2018-10-18] Ett piano har ställts ut på Centralstationen i Göteborg, som vem som helst får spela på. - Vi ville göra något mer för trivseln för resenärerna och hoppas i förlängningen att det här leder till att folk åker mer kollektivt.

[Sveriges Radio Göteborg]

Nordea vilseleder konsumenterna

[2018-10-18] När något förefaller vara för bra för att vara sant så är det tyvärr ofta just det.

[Göteborgs-Posten]

Ny modell för avtal om koldioxidpris

[2018-10-17] En grupp forskare inom bland annat miljöekonomi, ekonomi, miljö och statsvetensk...

[di.se]

Vårdbolaget vill sälja - innan det är för sent

[2018-10-17] Debattören: Capios nya ägare kommer att få det hett om öronen när vinstdebatten flammar upp igen DEBATT. Det svenska vårdbolaget Capio vill sälja sig till franska Ramsay Générale de Santé som ägs av australiensiska Ramsay Health Care.

[Aftonbladet]

Läs på innan ni gör reklam för Kappahl

[2018-10-14] Debattören: Fattiga får betala priset för de billiga kläderna, Lena Olin och Bahar Pars DEBATT. Hej Lena och Bahar, Jag beundrar er som de fantastiska skådespelare ni är.

[Aftonbladet]

Ny konferens för hungriga på matturism

[2018-10-11] NYHETER. Konferensen Tomorrow's Food Travel har gått av stapeln i Göteborg. 220 deltagare har under två dagar lyssnat, ätit och samtalat kring framtidens måltidsturism.

[Besöksliv]

Nu är det dags för ett svenskt OS

[2018-10-10] Allt talar för OS i Stockholm 2026 Krönika | Sverige har aldrig arrangerat ett vinter-OS. Medtävlarna Italien höll vinter-OS i Turin 2006, Calgary 1988. Fördel Sverige råder. Ett blågult vinter-OS sr många fra emot.

[Idrottens Affärer]

Nytt nätverk för kvinnliga nationalekonomer

[2018-10-10] Kvinnliga forskare inom nationalekonomi når inte topptjänster i relation till hur många som doktorerar.

[Civilekonomen]

Experten säker: Svensk OS-budget spricker

[2018-10-10] Ett svenskt vinter-OS 2026 skulle bli dyrare än beräknat, enligt Tommy Andersson, professor i turismekonomi på Göteborgs universitet. Han är säker på att budgeten om 13 miljarder kronor spricker. - Det är jag övertygad om.

[Svenska Dagbladet]

Forskning som behövs för att styra tekniken i en hållbar riktning

[2018-10-10] Samma dag som IPCC lanserar sin 1,5 graders-rapport kommer nyheten om Nobelpriset i ekonomi. (Ja egentligen är det ju Riksbankens pris även om det populärt kallas för ett Nobelpris). Känslan inför dessa tunga händelser är mycket olika.

[ETC Göteborg]

Göteborgsprofessor: Stora förändringar väntar om vi inte får bukt med utsläppen

[2018-10-08] Det är bråttom att hejda klimatförändringarna. Det konstaterar FN i sin klimatanalys. En som varit med och bidragit till klimatpanelens arbete är Thomas Sterner vid GU. Klimatet fortsätter att vara en angelägen och aktuell fråga.

[Sveriges Radio Göteborg]

Professor: "Glädjande, men en aning sent"

[2018-10-08] Thomas Sterner, professor i miljöekonomi välkomnar beskedet om att William Nordhaus delar Ekonomipriset med Paul Romer. Många vill minska den globala uppvärmningen mer, konstaterar han.

[Göteborgs-Posten]

INDUSTRIRÅD: REFORMERA SYSTEMET FÖR KORTTIDSARBETE

[2018-10-08] STOCKHOLM (Direkt) Den svenska industrins omställningsförmåga är avgörande för konkurrenskraften och omställningen bör stärkas genom ett reformerat system för korttidsarbete. Det skriver Industrins...

[VA Finans]

De tilldelas ekonomipriset till Alfred Nobels minne

[2018-10-08] Kungliga Vetenskapsakademien ger priset till William D. Nordhaus och Paul M. Romer Kungliga Vetenskapsakademien tilldelar ekonomipriset till Nobels minne till två amerikanska professorer i ekonomi.

[Aftonbladet]

Lyckan är större i de små portionerna

[2018-10-07] Eva Ossiansson går till Pierre Chandons forskning för att förstå vad det är som får oss att konsumera mer än vad vi klarar av.

[Göteborgs-Posten]

"Jag brinner för att demokratisera juridiken"

[2018-10-07] Hon började som M&A-jurist på Mannheimer Swartling och fortsatte till Volvo, som bolagsjurist. När hon knep doktorandtjänsten på Chalmers i Göteborg var det tredje gången gillt för Charlotta Kronblad.

[Realtid]

Röda Korset: Den tillfälliga utlänningslagen orsakar mänskligt lidande

[2018-10-03] Den tillfälliga lagen har lett till ökat mänskligt lidande och sämre integration - men inte till färre asylsökande, säger Röda Korset. Hör Martin Ärnlöv, generalsekreterare Svenska Röda Korset.

[Sveriges Radio P1]

Studie: Samarbete ökar närsjöfarten

[2018-10-02] En ny studie visar att samarbete och innovativa system kan leda till mer närsjöfart och ökad intermodalitet. I rapporten har man studerat samarbetet mellan Stora Enso och Svenska Orient Linien, SOL.

[Sjöfartstidningen]

Med siktet inställt på kunskapsintensiva företag

[2018-10-01] 50 miljoner kronor till entreprenörskapsforskning. Det drömanslaget gick till professor Maureen McKelvey, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

[Esbri]

Forskare: Kedjornas miljömärkning oseriös

[2018-09-27] Utbudet av miljömärkta plagg ökar i klädbutikerna. Men kedjorna blandar friskt mellan märken med hårda och mjuka krav. Oseriöst, anser forskare på Handelshögskolan i Göteborg.

[Råd & Rön]

Pressfrihet Forskare: Danskt ingrepp i public service del av en trend 24 Sep 16:32 Simon Markusson

[2018-09-24] Pressfrihet Danmarks public service får ett omformulerat uppdrag att sprida dansk kultur och kristna traditioner. Det är del av en europeisk trend där klåfingriga politiker vill kontrollera public service, enligt medieforskaren Maria Norbäck.

[Arbetsvärlden]

Joakim Ruist räknade fel - osanna siffror styrde valdebatten om flyktingar

[2018-09-24] Valrörelsen kom till stor del handla om påståenden om de stora kostnaderna för flyktingar i Sverige. Moderaterna hävdade att kostnaden var 40 miljarder och hänvisade till nationalekonomen Joakim Ruist.

[ETC]

Stadsodling och "scary seafood" kan locka framtidens matresenärer

[2018-09-24] Mat och Restaurang Kommer skaldjursresor, protein från oväntade källor och stadsodling att inspirera framtidens utländska turister i Sverige?

[Livets Goda]

Containerterminalen kan drabbas hårt

[2018-09-21] Hamnkonflikten i Göteborgs containerterminal är unik och kan få oåterkalleliga skador. Det framkommer i en rapport från Handelshögskolan i Göteborg.

[Sjöfartstidningen]

Forskare: Sverige kommer vara jämställt om 187 år

[2018-09-19] Först år 2205 är Sverige ett jämställt land om nuvarande takt håller i sig. Det menar Nanna Gillberg, forskare vid Handelshögskolan i Göteborg, som har räknat på flera parametrar för jämställdhet mellan könen.

[Omni]

Handelselever lär sig ta ansvar

[2018-09-14] Under onsdagen arrangerades Sustainability day på Handelshögskolan i Göteborg, där över 500 elever deltog.

[Tidningen Syre]

Informella mekanismer bakom ojämställdhet

[2018-09-13] 13.9.2018 10:30 | Studentlitteratur AB Dela I Sverige finns inga formella hinder kvar för jämställdhet mellan könen. Ändå kommer det att ta 187 år till full jämställdhet.

[Via TT - Pressmeddelanden]

Informella mekanismer bakom ojämställdhet

[2018-09-12] I Sverige finns inga formella hinder kvar för jämställdhet mellan könen. Ändå kommer det att ta 187 år till full jämställdhet.

[Tanalys]

Handelshögskolans studenter reflekterar kring professionellt och individuellt ansvarstagande

[2018-09-11] Den 12 september är det dags för Sustainability Day: Responsibility för andraårsstudenterna på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

[Tanalys]

Vad är eget kapital och vad är skuld?

[2018-09-10] En av de mer centrala klassificeringsfrågorna i balansräkningen är distinktionen mellan eget kapital och skulder. I enlighet med IAS 32 innebär eget kapital att det inte finns någon avtalsenlig förpliktelse att erlägga resurser i framtiden.

[Balans]

Så här ska Maerks fartyg färdas genom Nordostpassagen

[2018-09-06] För första gången ska ett kommersiellt containerfartyg ta vägen genom Nordostpassagen. Så här ser rutten ut - och istäcket. Klimatförändringarna öppnar nya vägar för världens transportfartyg.

[Ny teknik]

Varumärkesexpert: Nikes kampanj medvetet radikal

[2018-09-04] Nike är i den politiska hetluften sedan den omstridda amerikanske fotbollsspelar...

[Dagens Nyheter - Login]

Svenska påtryckningar påverkar EU:s klimatpolitik

[2018-08-30] Förhöjda värden av PFAS i dricksvattnet från Arvidsjaurs vattenverk. Kommunen uppmanar därför boende att inte dricka det kommunala dricksvattnet eller använda det till matlagning.

[Sveriges Radio P1]

Universitet startar snabbspår för nyanlända forskare

[2018-08-29] Göteborgs universitets nya satsning ska underlätta för forskare och doktorander att snabbare komma in på den svenska arbetsmarknaden. Som första lärosäte i Sverige startar Göteborgs universitet ett snabbspår för nyanlända forskare.

[Sveriges Radio]

Fyra frågor till Martin Johansson Undervisning och advokatverksamhet - en givande växelverkan

[2018-08-29] Advokat Martin Johansson har valt att kombinera sin advokatverksamhet med forskning och undervisning. Nu utnämns han till hedersdoktor vid juridiska institutionen vid Handelshögskolan i Göteborg för sina insatser.

[Advokaten]

Mathilda, 16, börjar på juristlinjen - får revansch på mobbarna

[2018-08-24] Mathilda Bandarian, 16, från Vänersborg har kommit in på juristlinjen vid Handelshögskolan i Göteborg - förmodligen som den yngsta studenten någonsin.

[Aftonbladet]

16-åriga Mathilda rekordyngst på juristlinjen - ska studera i dubbel fart

[2018-08-24] Leif Silbersky och Johan Eriksson är två förebilder inom juridiken", säger 16-åriga Mathilda Bandarian som är den yngsta studenten någonsin på juristlinjen.

[Dagens Juridik]

16-åring börjar på juristlinjen: "Jag kommer ta dem med storm"

[2018-08-22] 16-åriga Mathilda Bandarian är yngst någonsin på juristlinjen - tänker läsa i dubbel fart: "Sedan jag var nio-tio år har jag tyckt att juridik verkat intressant" Mathilda Bandarian, 16,

[Legally yours]

Sidansvarig: Maria Norrström|Sidan uppdaterades: 2014-09-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?