Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Om oss i media

Nu i P4: Expert om att influencers kan driva valfrågor - mot betalning

[2018-07-05] Hur kan influencers komma att påverka valet? Och får de ta betalt för att driva vissa frågor utan att skriva vem de jobbar för? Eva Ossiansson, universitetslektor i marknadsföring och expert på sociala medier, svarar.

[Sveriges Radio Sjuhärad]

Hotet mot demokratin är ett hot mot klimatet

[2018-07-04] Förra veckan samlades alla världens miljöekonomer till konferens på Handels i Göteborg. Under fem dagar var vi centrum för den grupp forskare över hela världen som kämpar med att söka praktiska och ekonomiska lösningar på olika miljöfrågor.

[ETC]

Juridikprofessor: Vanligt med dubbla stolar inom akademin

[2018-06-29] Juridikprofessorn Ulf Petrusson menar att ett systemfel inom forskarvärlden är orsaken. Han vill att universiteten ska ta ett större ansvar.

[Sveriges Radio Väst]

Nya hedersdoktorer på Handelshögskolan i Göteborg

[2018-06-29] Handelshögskolan vid Göteborgs universitet har utsett advokat Martin Johansson, Advokatfirman Vinge, och professor emeritus J. Stan Metcalfe, University of Manchester, till hedersdoktorer. Martin Johansson är advokat på Vinge i Bryssel.

[InfoTorg Juridik]

Agenda 2030 bör vara utgångspunkt för all samhällsekonomisk ...

[2018-06-28] Systemet för samhällsekonomiska analyser behöver uppdateras och utvecklas för at...

[di.se]

Tre trender inom arbetslivet

[2018-06-27] Akademikern. Ökad byråkratisering i offentlig sektor, mer flexibilitet och större fokus på det personliga varumärket. Forskaren Nanna Gillberg pekar ut tre trender inom nya sätt att organisera arbetslivet. Foto: getty.

[Akademikern]

Examination för Executive MBA-deltagare vid Handelshögskolan i Göteborg

[2018-06-27] Den 8 juni examinerades 28 deltagare vid Executive MBA-programmet 2016-2018 i Göteborg.

[Tanalys]

Forskare: Orimlig situation för sjuka

[2018-06-27] Fler skulle få sjukersättning från Försäkringskassan om de fick rättshjälp. Det säger forskaren Sebastian Wejedal.

[Sveriges Radio]

Livsavgörande frågor om miljö och ekonomi behöver få svar

[2018-06-25] Ekonomin och miljön hör ofrånkomligen ihop.

[Göteborgs-Posten]

Vd:ns fyra arbetsstilar för tillväxt

[2018-06-21] Forskaren Jonas Fasth vid Handelshögskolan på Göteborgs universitet har studerat hur företagsledare arbetar i praktiken för tillväxt.

[Vd-tidningen]

Mångfaldsbrist i juristutbildningens övningar

[2018-06-19] Övningsuppgifterna som delas ut till studenter på juristprogrammet i Göteborg speglar inte samhällets mångfald.

[Tidningen Syre]

Nästa steg i karriären för chefer

[2018-06-19] Måste karriären stagnera bara för att du nått chefspositionen du ville ha? Nej, både som vd för ditt eget företag och som ledare i en stor organisation kan du fortsätta framåt.

[Civilekonomen]

"Strejkförslaget hotar svenska modellen"

[2018-06-18] Nyhet 18 juni, 2018 | 0 | 0 0 | A- A+ Foto: Göteborgs hamn. Parternas förslag till förändringar av strejkrätten hotar den svenska modellen. Det anser Mats Glavå, docent i arbetsrätt vid Göteborgs universitet.

[Du & jobbet]

Högsta domstolen: Dricksvatten ska ses som en produkt

[2018-06-14] Dricksvatten ska ses som en produkt, slår Högsta domstolen fast. Domen ökar möjligheterna för dem som drabbas av undermåligt dricksvatten att få skadestånd, men för landets kommunala vattenbolag får beslutet stora konsekvenser.

[Ny teknik]

LF: 43 % av dagens jobb försvinner genom automatisering

[2018-06-14] Inte mindre än 43 procent av dagens jobb väntas försvinna genom automatisering.

[Sak & Liv]

43 procent av dagens jobb robotiseras

[2018-06-14] Sedan sent 1970-tal har Sverige gått in med kraft i den kunskapsbaserade ekonomin, av somliga kallad den tredje industriella revolutionen.

[Industrinyheter]

Stora konsekvenser av HD:s vattendom

[2018-06-14] Dricksvatten ska ses som en produkt, slår Högsta domstolen fast. Domen ökar möjl...

[Helsingborgs Dagblad]

PFAS-föreningen segrar i Högsta domstolen

[2018-06-14] Foto: Maths Olsson PFAS-föreningen vann vattenstriden i Högsta domstolen: Dricksvatten är en produkt som omfattas av produktansvarslagen.

[Sydöstran]

Nytt nätverktyg ska få oss att semestra klimatsmart

[2018-06-13] Om två personer flyger från Stockholm till Berlin och bor sju nätter på hotell leder det till att tre kvadratmeter is i Arktis smälter bort. Den krassa informationen får den som använder det nya digitala verktyget klimatsmartsemester.se.

[Mistra]

Svårt att förutse följderna av parternas strejkförslag på lång sikt

[2018-06-13] De etablerade facken påverkas inte omedelbart av förslaget om begränsad strejkrätt, men det slår hårt mot fristående fack. Det kan också ge negativa effekter på sikt, varnar kritiker.

[Arbetet]

Strejkrätten: Mer makt till AD och arbetsgivarna

[2018-06-08] Risk för oseriösa fack, svåra avvägningar i domstol och tvekan inför att ändra reglerna utifrån en enskild situation. Det är frågor experter lyfter inför parternas lagförslag om stridsrätten.

[Arbetet]

Ett val mellan två välfärdsmodeller

[2018-06-07] Det finns ett ömsesidigt beroende mellan privat drift och "privat" finansiering, eller med andra ord mellan vinster i välfärden och framväxten av privata sjukvårdsförsäkringar, konstaterar John Lapidus - i en analys av relationen mellan skatt,

[ETC]

Mats Glavå: Förslaget riskerar försvaga den svenska modellen

[2018-06-07] Mats Glavå, docent i arbetsrätt, kritiserar förslaget tll strejkrätt som arbetsmarknadens centrala parter la fram i tisdags: - Som lösningen ser ut nu innebär det att arbetsgivare kan bestämma sig för att träffa avtal med helt andra fackförbund

[Lag & Avtal]

Ben & Jerry-bråket - en trend i tiden

[2018-06-05] Glassmärket Ben & Jerry får stor uppmärksamhet för sitt ställningstagande att ensamkommande flyktingar ska få stanna i Sverige. Handlar det om ett effektsökeri eller kommer frågan att genomsyra företagets verksamhet?

[Nya Wermlands-Tidningen]

Arbetsrättsforskare:»Öppnar för avtalsshopping«

[2018-06-05] strejkrätt Hamnarbetarförbundet ser risker för att det förslag som nu har lagts av parterna om begränsad strejkrätt kommer att få större konsekvenser på arbetsmarknaden, än det som påverkar dem själva.

[Dagens Arena]

Strejkrättsförslag: Expert ser risk för gula fack

[2018-06-05] Parternas modell för strejkrätten riskerar att på sikt öppna för gula fack, befarar experten Mats Glavå, docent i arbetsrätt.

[Arbetet]

Framtidens revisor behöver inte vara ekonom

[2018-06-05] Förra veckan fattade regeringen beslut om nya utbildningskrav för blivande revisorer. Projektet som drivits av Revisorsinspektionen får skarp kritik av ledande forskare.

[Realtid]

Vi "glömmer" att jeansen gjorts av barn

[2018-06-04] Hur kommer det sig att vi fortsätter att köpa produkter som producerats under oetiska och ohållbara förhållanden? En ny studie visar att vi väljer att "glömma" obehagliga fakta.

[Råd & Rön]

Så klimatsmart är din semesterresa

[2018-06-04] Ingen har väl missat diskussionen om flygets påverkan på miljön? Eller att dieselbilar kan vara miljöbovar? Nu kan du själv räkna ut hur klimatsmart din semesterresa är.

[Aftonbladet]

Flygskam minskar inte resandet

[2018-06-01] Semestern står för dörren och även om värmen äntligen har landat i Sverige så planerar många att flyga till sydligare breddgrader. För trots flygets negativa klimateffekter så flyger vi svenskar mer än någonsin.

[Extrakt]

Visst kostar invandringen

[2018-06-01] Ny rapport visar på små vinster och stora utgifter. Det finns ett uttryck som snart sagt alltid borde väcka misstankar: win-win.

[Barometern]

Flyktingar kommer i arbete - men det tar tid

[2018-05-31] Integration Det har inte blivit svårare för flyktingar att etablera sig på den svenska arbetsmarknaden, trots ökad invandring och färre lätta jobb i industrin,

[Dagens Arena]

Hallå, släpp ut oss!

[2018-05-31] Tidningen Vision nr 4 2018. Allt fler jobbar på distans och ännu fler vill göra det. Positivt att kunna jobba ostört, tycker många. Men risken finns att prestationskraven går överstyr och att gränsen mellan jobb och privatliv suddas ut.

[Tidningen Vision]

Forskarrapport: Integrationen inte misslyckad

[2018-05-31] Integrationen av flyktingar i Sverige kommer sannolikt aldrig mer att gå så snabbt som på 1980-talet, men att som många politiker beskriva den som misslyckad i dag är överdrivet, hävdar forskaren Joakim Ruist.

[Svenska Dagbladet]

Kalkylator hjälper besöksnäringen bli mer klimatsmart

[2018-05-30] NYHETER. Undrar du hur mycket ett särskilt hotell eller en flygresa påverkar klimatet? Med verktyget Semesterkalkylatorn kan du ta reda på detta, och samtidigt få tips om mer klimatsmarta alternativ.

[Besöksliv]

Nu kan du klimatberäkna din semester

[2018-05-30] Med hjälp av ett digitalt verktyg som visar hur våra resval eldar på den globala uppvärmningen vill nätverket bakom Klimatsmart semester bidra till en mer hållbar turism.

[ETC]

"Svenskt bistånd kan enkelt effektiviseras"

[2018-05-27] Bristande hantering av valutafrågor får flera negativa konsekvenser för biståndet.

[Svenska Dagbladet]

Svenskarna köper möbler för hisnade summor

[2018-05-26] Svenskarna älskar att köpa möbler. Men när de väl är förbrukade väljer vi hellre att slänga möblerna än att sälja dem. Att säga att vi svenskar gillar att köpa möbler är ingen underdrift.

[Blekinge Läns Tidning]

Så kan finansmarknaden sätta fart på den gröna omställningen.

[2018-05-25] I finansvärlden sjuder intresset för gröna investeringar. Många investerare letar efter projekt som inte bidrar till klimatförändringar och fortsatt miljöförstöring.

[Sveriges Radio P1]

Så mycket kan vi spara på att nå klimatmålet

[2018-05-24] Om vi lyckas nå klimatmålet kan den ekonomiska vinsten bli enorm, enligt en grupp amerikanska miljöekonomer.

[Sveriges Radio Vetenskapsradion]

Del 2. "Samarbete nyckeln" - Logistikläget 2018

[2018-05-23] Samarbete och samordning är en förutsättning för att lyckas med logistik och logistikprojekt, det blev tydligt under eftermiddagen på Logistikläget 2018, då bland annat Boozt, vinnaren av "Årets logistiketablering 2017", presenterade projektet,

[Intelligent Logistik]

Robert Sundberg: Betraktelse över en medieekonomiprofessors yrkesliv och död

[2018-05-17] Runa över en massmedieekonom På onsdagen (16/5) läste jag i Medievärlden att Karl Erik Gustafsson har avlidit. Det gjorde han på lördagen (12/5), efter en tids sjukdom.

[Dala-Demokraten]

Groggen som grundade maffian

[2018-05-17] Efter upptäckten att skörbjugg kan botas med citrusfrukter beställde den brittiska flottan miljontals liter citronsaft som groggvirke åt sina sjömän.

[Forskning & Framsteg]

Var femte kund har bytt bank senaste tre åren

[2018-05-16] Bolåne-utmanarna får bankerna att svettas - men även konsumenterna sätter press på de stora drakarna. De senaste månaderna har Breakit rapporterat flitigt om nya uppstickare på bolånemarknaden.

[Breakit]

Var femte har bytt bank

[2018-05-15] Enligt en ny rapport byter vi bank som aldrig förr. Bara under de senaste tre åren har var femte gjort ett bankbyte. - Det är bra. Det är viktigt att shoppa runt, säger Jeanette Carlsson Hauff, civilekonom.

[Aftonbladet]

Jag uppmanar branschen att tänka om

[2018-05-15] So tonight I'm gonna party like it's 1999, sjöng artisten Prince 1982. Han refererade alltså till framtiden. I dag har vi facit för vad som hände 1999 och efteråt. 1990-talet var en period av global ekonomisk uppgång.

[Balans]

Vetandets värld

[2018-05-14] Allt fler svenskar kan se fram emot en frisk ålderdom. För både fysiska och kognitiva förmågor hos äldre idag är bättre än hos tidigare generationer. Hur kan samhället ta vara på de friska äldre? Medellivslängden i Sverige ökar varje år.

[Sveriges Radio P1]

Experter: Hamnkonflikten kostar företagen miljarder

[2018-05-14] Publicerat av Stina Bengtsson Upp till 70 procent. Så mycket har kostnaderna ökat för ett antal modeföretag på grund av konflikten i containerterminalen i Göteborgs hamn.

[Arbetsmarknadsnytt]

Rea på kläder efter hamnkonflikt

[2018-05-13] Konflikten mellan Hamnarbetarförbundet och arbetsgivaren APM Terminals i Götebor...

[Sydsvenskan]

"Advokatyrket är fantastiskt - även för kvinnor"

[2018-05-07] Branschens främsta affärsjurist var på väg i en helt annan riktning. Några vaknätter framför internet fick henne att byta spår. Vilken tur, tycker kunder och kollegor som i Agnes Hammarstrand ser Sveriges skarpaste affärsjurist.

[Realtid]

Sidansvarig: Maria Norrström|Sidan uppdaterades: 2014-09-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?