Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Är vi alla klimatförnekare?


Trots att konsekvenserna av koldioxidutsläppen från fossila bränslen, framför allt från produktion och konsumtion i de oljeberoende industriländerna, har varit allmänt kända sedan 30 år tillbaka har utmaningen inte tagits på allvar. Hur kan det komma sig att forskarnas varningar mer eller mindre ignoreras?

I denna föreläsning kommer forskningsresultat gällande organiserad-, partipolitisk-, respons- och vardagsklimatförnekelse att diskuteras; samt möjligheterna att på riktigt hitta lösningar på denna ödesfråga för planetens framtida generationer.

Docent Martin Hultman arbetar som lektor vid Handelshögskolan i Göteborg och vid Linköpings universitet. Han leder ett nytt forskningsprojekt inom cirkulär ekonomi som studerar "ekoprenörskap". Tidigare publikationer inkluderar bland annat böckerna Discourses of Global Climate Change och Den inställda omställningen samt artikeln A green fatwā? Climate change as a threat to the masculinity of industrial modernity.

DATUM: Onsdag 24 januari 2018
TID: 12:15-13:00 (kom i god tid om du vill köpa lunch innan)
PLATS: Göteborgsrummet i restaurang Handelsrätten, entréplan, Handelshögskolan, Vasagatan 1

Ingen föranmälan krävs – varmt välkommen!

Matnyttig kunskap i lunchformat

Vid Kunskapsluncherna presenterar Handelshögskolans forskare sin senaste forskning. Det är en möjlighet för dig att lära dig mer om spännande och aktuella ämnen som intresserar dig.

Lunchkonceptet

Under tiden du fyller på hjärnkontoret med ny kunskap behöver din mage också bli mätt och belåten!

För att göra det så smidigt som möjligt för dig som besökare så har vi dukat upp en soppbuffé på plats. Till denna behöver du en biljett, som du enkelt köper i snabbkassan vid ingången till restaurang Handelsrätten. Soppbuffén består av två olika sorters soppa och kostar 50 kr inklusive bröd och smör. Det finns också möjlighet att köpa en av dagens tre ordinarie rätter. Vill du äta medhavd mat går det självklart också bra. Vi ses på kunskapslunchen!

Sidansvarig: Marie Örninge|Sidan uppdaterades: 2018-01-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?