Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Upplevelser i den fysiska butiken - butiksmiljöns betydelse för kundmötet

Seminarium

Handelns digitalisering har gjort att den fysiska butikens förutsättningar har förändrats markant. I denna frukostföreläsning visar forskaren Kristina Bäckström från Lunds universitet hur synen på den fysiska butikens roll har transformerats under de senaste tio åren.

Vilka aspekter i den fysiska butiksmiljön värdesätts av dagens kunder? Hur arbetar man inom detaljhandeln för att skapa positiva upplevelser för kunder i den fysiska butiken? Hur har den fysiska butikens roll förändrats under de senaste tio åren och vilka nya krav ställs på handelsföretags verksamhet? Med fokus i dessa frågor har Kristina Bäckström tillsammans med Ulf Johansson, professor vid Företagsekonomiska institutionen, Lunds universitet, tagit utgångspunkt i en studie de genomförde för drygt tio år sedan. I en nyligen genomförd studie intresserar de sig för samma tema och har utifrån detta dragit slutsatser om detaljhandelns snabba förändring.

Anmäl dig genom att skicka ett mejl till maria.jonsson@hui.se

Föreläsare: Kristina Bäckström är doktor i företagsekonomi med inriktning på marknadsföring och lektor vid Institutionen för Service management och tjänstevetenskap, Lunds universitet. Hennes forskningsområden är framförallt konsumentbeteende, kundens upplevelser i fysiska butiker, butikens organisation och utformning, samt handelns digitalisering.

Datum: 2017-04-27

Tid: 07:30 - 09:30

Kategorier: Ekonomi/juridik

Arrangör: Centre for Retailing vid Göteborgs universitet i samarbete med HUI Research och Handelsrådet.

Plats: Drottninggatan 56, HUI Research, Göteborg.

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2011-06-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://hgu.gu.se/om_handelshogskolan/evenemang/Kalendarium/Aktuellt_detalj/?eventId=70136441939
Utskriftsdatum: 2018-02-17