Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Flygresorna och klimatet - Kunskapslunch

Aktivitet

Flygets klimatpåverkan är stor. I Sverige har antalet utrikes flygresor per invånare mer än fördubblats sedan början av 1990-talet. Är vi villiga att välja andra resor för att minska vår klimatpåverkan?

Under denna Kunskapslunch delar forskaren Erik Lundberg med sig av färska forskningsresultat om svenskars semestervanor kopplat till klimatutsläpp. Hur kan vi semestra klimatsmart och vilka styrmedel och verktyg skulle kunna användas för att minska klimatutsläppen från våra semestrar?

Presentationen kommer utgå från rapporten "Flygresorna och klimatet: Är vi villiga att välja andra resor för minskad klimatpåverkan?" som innehåller de första resultaten från forskningsprojektet.

Här kan du klimatberäkna din semester -> klimatsmartsemester.se

Vid Kunskapsluncherna presenterar Handelshögskolans forskare sin senaste forskning. Det är en möjlighet för dig att lära dig mer om spännande och aktuella ämnen som intresserar dig.

Lunchkonceptet
Under tiden du fyller på hjärnkontoret med ny kunskap behöver din mage också bli mätt och belåten!

I restaurang Handelsrätten intill eventlokalen kan du - om du önskar - köpa en av dagens tre ordinarie rätter, dagens soppa eller något annat gott. Vill du äta medhavd mat går det självklart också bra. Vi ses på Kunskapslunchen!

Datum: 2020-01-28

Tid: 12:15 - 13:00

Kategorier: Ekonomi/juridik

Arrangör: Handelshögskolan

Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1
Göteborgsrummet, Handelsrätten, Handelshögskolan

Evenemangslänk: Läs mer om Flygresorna och klimatet - Kunskapslunch

Kontaktperson: Marie Örninge

Telefon: 031-786 5607

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2011-06-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?