Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Frihet eller inget kvar att förlora? Om frilansarbete och frihetens paradox - Kunskapslunch

Seminarium

Vem har inte drömt om att slippa sin chef och istället jobba för sig själv? Att själv bestämma när, var och hur man jobbar?

I debatten framhålls ofta frilansarbete som just ett sätt att uppnå detta. Många politiker, management-gurus, och opinionsbildare talar sig varma för hur vi i framtiden kommer att bryta oss loss från hierarkiernas bojor och istället bli 'free agents', som det kallas i Amerika. Men vad säger forskningen om frilansarbete? Är frilansarbetare friare och lyckligare än vanliga anställda?

Föreläsare: Maria Norbäck är doktor i företagsekonomi och medieforskare. Baserat på forskning om frilansarbete i allmänhet, och sin forskning om frilansjournalister i synnerhet, kommer hon att prata om vad forskningen om frilansarbete kommit fram till och varför man bör hålla sig försiktigt skeptisk till utsagor om att frilansarbete leder till mer frihet.

Datum: 2018-09-19

Tid: 12:15 - 13:00

Kategorier: Ekonomi/juridik

Arrangör: Handelshögskolan

Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1
Göteborgsrummet vid Handelsrätten, Vasagatan 1

Evenemangslänk: Läs mer om Frihet eller inget kvar att förlora? Om frilansarbete och frihetens paradox - Kunskapslunch

Kontaktperson: Marie Örninge

Telefon: 031-786 5607

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2011-06-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?