Projektledarna inför GADDEN: "Himla spännande spektakel"

Nyhet: 2019-11-11

Med bara timmar kvar till årets upplaga av GADDEN frågade vi projektledarna Alexandra Thörnroos och Linus Olsson om hur det varit att projektleda Nordens största mässa i sitt slag – och hur de tycker att studenterna ska förbereda sig inför den.

Varför tycker ni att man som student ska gå på GADDEN?
- För att det är ett himla spännande spektakel, och även om det finns andra möjligheter att komma i kontakt med näringslivet genom Handelshögskolan är det verkligen något särskilt med att se hela skolan byta färger, fyllas med studenter, förväntan och glädje. GADDEN kan vara en trevlig plats att stöta på vänner över en kaffe eller något annat gott som delas ut till studenterna under mässan, men det kan också vara en chans att träffa sin framtida arbetsgivare, säger Linus.
- Det är en otroligt bra möjlighet att utöka sitt nätverk men också få en uppfattning om vad man faktiskt kan göra när man är klar med sin utbildning. Det är också ett jättebra tillfälle att börja knyta kontakter med företag och det finns flera exempel där studenter fått extrajobb och jobb efter examen genom GADDEN. Jag tycker verkligen att man ska ta tillvara på möjligheten att mingla med utställare, oavsett om man läser sitt första eller sista år, säger Alexandra.

Hur förbereder man sig inför att gå på GADDEN?
- Jag skulle säga att det beror lite på, vad man läser, vad man vill få ut av mässan och så vidare. Har man ambitionen att hitta sin ideala arbetsgivare på GADDEN, vilket jag tror att man verkligen har chansen att göra, bör man nog läsa på lite om företag som man är särskilt intresserad av att komma i kontakt med. Samtidigt skulle jag säga att man bör ta chansen att prata med företag som man inte haft så bra koll på sedan tidigare, för att kanske på så vis hitta något ”hidden gem”, säger Linus.
- Du kan komma helt oförberedd och precis som du är. Egentligen behöver det inte vara så avancerat; du pratar med dem som ser spännande ut eller dem du vill veta lite mer om. Det finns också studenter som förbereder sig mer och har med sig CV, och så kan man också göra. Jag tror att det viktigaste är att man kommer och kollar och sedan gör lite som man känner för. Vill du mingla med alla, så gör det! Vill du bara ha en kaffe, ta en! Vill du gå på en föreläsning, boka in dig! Det finns bara möjligheter, säger Alexandra.

Vad ger det er att vara projektledare?
- Jag har lärt mig otroligt mycket under det här året, både om mig själv och om andra människor. Min uppgift som projektledare har varit att stötta och hjälpa resten av projektkommittén, att skapa de bästa förutsättningarna för dem att göra ett så bra jobb som möjligt. Jag har lärt mig allt ifrån kommunikation, till att motivera och leda en stor grupp. Det har varit väldigt roligt, säger Alexandra.

GADDEN invigs klockan 10.00 den 12 november och pågår i två dagar. Mässan arrangeras av studenter i Handelshögskolans studentkår HHGS.

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2018-01-09