Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Klas och Anton vann 10 000 kr för sin uppsats om BAS-kontoplanen

Nyhet: 2019-01-09

Handelshögskolestudenterna Klas Martinsson och Anton Åstrand vann 10 000 kr för sin uppsats  "En studie om BAS-kontoplanens standardisering inom svenska branschorgansationer."

Motiveringen från BAS-intressenternas förening lyder:

”Denna uppsats ger BAS en lättöverskådlig, objektiv och strukturerad beskrivning av aktuella BAS-kontoplaner med branschanpassningar. Arbetet ger oss värdefulla insikter inför vår översyn av kontoplan och utmaningar som bland annat digitalisering medför.”

Syftet med kandidatuppsatsen var att undersöka om den nuvarande BASkontoplanen är standardiserad i de svenska branschorganisationer som är medlemmar i BAS-intressenternas förening och som har upprättat egna branschkontoplaner. Dessutom ville studenterna ta reda om det fanns bakomliggande faktorer som kan ligga till grund för att BAS-kontoplanen efterföljs eller inte efterföljs, av dessa branschorganisationer.

Läs uppsatsen Med BAS som bas? En studie om BAS-kontoplanens standardisering inom svenska branschorganisationer

AV:

Artikeln publicerades först på: fek.handels.gu.se

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2018-01-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://hgu.gu.se/om_handelshogskolan/Nyheter/fulltext//klas-och-anton-vann-10-000-kr-for-sin-uppsats-om-bas-kontoplanen.cid1604743
Utskriftsdatum: 2019-06-18