Juriststudenter vid Handelshögskolan i Göteborg lär sig Street Law

Nyhet: 2018-04-12

Juridiska institutionens nya migrationsrättskurs startade med en workshop i Street Law. Kursen ligger på Rättspraktikens plattform och ger både teori samt praktik.

Street Law-metoden föddes i USA på 70-talet. Street Law betyder juridik för allmänheten. Grundaren professor Richard L. Roe från Georgetown Law School i Washington höll i workshopen för juriststudenterna på Rättspraktiken, vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet.

Sveriges Radio P4 har intervjuat kursansvarig Matilda Arvidsson, professor Roe samt studenter. Lyssna på de två radiointervjuerna här.

AV: Christine Forssell

Artikeln publicerades först på: law.handels.gu.se

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2018-01-09