Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kontaktformulär
 


OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!
HandelsFinance - Rivstart för studentdrivet konsultbolag

Nyhet: 2017-09-06

Företag som HandelsConsulting, HandelsMarketing och Handelsjuristerna har funnits i många år. Nu är det dags för HandelsFinance – ett studentdrivet konsultbolag som erbjuder marknaden prisvärda tjänster och studenterna praktisk erfarenhet.

Bolaget har bara varit igång en kort tid men organisationen är redan bemannad och ett par uppdrag är bärgade.

– Vi har fått in några bokslut och bok­föringsuppdrag och inte minst hållbarhets­redovisningar. Det är en regelförändring som vi tror kan ge oss mycket jobb framöver, säger Selma Harki, VD för HandelsFinance.

Drivna studenter i slutet av utbildningen

Ett antal studenter har rekryterats i en noggrann process. Studentkonstulterna kommer att vika cirka tio timmar i veckan åt HandelsFinance.

– De vi anställer läser i regel sin master­utbildning eller åtminstone tredje året på kandidaten, oftast med inriktning på redo­visning. Och så är de förstås drivna personer som vill lära och utvecklas. Vi räknar med att snart anställa fler eftersom det är så stor efterfrågan, säger Antor Ullah som är vice VD i bolaget.

Gärna uppdrag inom finance

Verksamheten har två ben: accounting och finance. Hittills har det huvudsakligen kommit in uppdrag inom redovisning.

– Jag skulle gärna vilja få in några uppdrag inom corporate finance också. Vi kanske inte kan göra hela projekt här, men vi kan vara med i arbetet med till exempel investeringskalkyler eller kassaflödesanalyser, säger Selma Harki.

Ambitiöst tillväxtmål

Företagsledningen sitter på sina poster i ett år, sen är det dags för andra krafter att prova på rollen.

– Vi ska ha 20 anställda och få en jämn och hög beläggning innan året är slut. Det är ambitiöst men inte omöjligt. Vi fixar det, avslutar ledarduon Selma Harki och Antor Ullah.
 

Detta är en artikel från Handelshögskolans Magasin 2017
Magasinet som pdf
Blädderbart magasin

 

AV:

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2018-01-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?