Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Därför fortsätter svenskar att flyga - trots flygskam

  [2019-03-29] Svenskarnas flygutsläpp är fem gånger högre än det globala genomsnittet - samtidigt så är många medvetna om vilken klimatpåverkan utsläppen har.

 • Nytt stjärnskott på finanshimlen

  [2019-03-21] Hans forskning om investerarnas riskbeteenden har publicerats i några av ekonomivärldens mest prestigefulla tidskrifter. Möt Adam Farago - Handelshögskolans nya stjärnskott inom finansforskningen.

 • Sök stipendium som ger 1 års praktik på Handelskammaren i Washington D.C.

  [2019-02-18] Intresserad av en internationell karriär och handel? Vill du skaffa dig ett stort kontaktnät? Sök Sten-Olof Palm stipendium som ger ett års praktik på Svensk-Amerikanska Handelskammaren i Washington D.C. och 200 000 kr för att täcka levnadsomkostnaderna medan du är där.

 • Från Handelshögskolan till samhällstoppen

  [2019-02-08] Hon har 7000 anställda i en synnerligen komplex verksamhet. Som kommundirektör i Kungsbacka drivs Ann-Charlotte Järnström av att skapa maximal samhällsnytta för våra skattepengar och digitalisering är en viktig ingrediens i det arbetet.

 • Utbytestermin gav nya perspektiv

  [2019-01-29] Ansökan till University of Nairobi var ett spontant beslut. En presentation på Handelshögskolan väckte en dröm till liv hos juriststudenten Jorunn Göransson och ledde till en utbytestermin som gav henne insikter för livet.

 • Fiskodling i Gamlestaden och direktdemokrati om Skanstorget - Handelshögskolans studenter diskuterar hållbarhetslösningar

  [2019-01-29] Den 30 januari är det dags för den tredje hållbarhetsdagen för programstudenterna på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Efter att ha ägnat sig åt utmaningar och ansvar ligger fokus denna gång på lösningar. På programmet står bland annat diskussioner om hållbar stadsutveckling med Skanstorget i Göteborg som exempel, och man ställer sig frågan om stadsodlad fisk är framtidens mat.

 • Skulptur återfunnen - nära att skrotas

  [2019-01-22] Den skulptur som försvann från Handelshögskolan i slutet av året har återfunnits och lämnats tillbaka, men det var ren tur att den inte hamnade på soptippen.

 • Möten som öppnar för framtidsdrömmar

  [2019-01-17] Med fler perspektiv och infallsvinklar i diskussionerna blir utbildningen bättre. Därför arbetar Handelshögskolan för att nå ut till miljöer där det inte är självklart att tänka sig en framtid på universitetet - ett exempel är samarbetet med högstadieskolor i Hammarkullen, Bergsjön och Biskopsgården, ett annat är skolans engagemang i stiftelsen Mitt Livs Val.

 • Så kan styrmedel användas för att hantera de globala miljöproblemen

  [2019-01-11] Globala miljöproblem kan hanteras med hjälp av styrmedel som koldioxidskatter, bygg- och tekniknormer och stöd till ny teknik, men frågan är komplex och flera miljöproblem måste adresseras samtidigt för att nå optimal effekt. Därför krävs också att olika forskningsområden samarbetar för att hitta lösningar. Detta framgår av en artikel publicerad i tidskriften Nature Sustainability.

 • Klas och Anton vann 10 000 kr för sin uppsats om BAS-kontoplanen

  [2019-01-09] Handelshögskolestudenterna Klas och Anton vann 10 000 kr för sin uppsats " En studie om BAS-kontoplanens standardisering inom svenska branschorgansationer."

Fler nyheter

Sidansvarig: Maria Norrström|Sidan uppdaterades: 2017-10-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://hgu.gu.se/om_handelshogskolan/Nyheter/
Utskriftsdatum: 2019-04-21