Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Så påverkas Göteborg av Vision Älvstaden

  [2018-01-15] År 2012 antog Göteborgs kommunfullmäktige en vision för utvecklingen av de centrala stadsdelarna närmast älven ¿ Vision Älvstaden. Den sammanfattas i ¿Öppen för världen¿ och de tre strategierna: hela staden, möta vattnet och stärka kärnan. Nu är arbetet i stadsdelarna igång. Så hur påverkar visionen stadens utveckling? Spelar den någon roll?

 • Välkommen till en återträff med HHG torsdag den 12 april 2018!

  [2018-01-09] 2018 fyller Handelshögskolan 95 år, och redan nu startar vi firandet genom att bjuda in alla som gick på HHG fram till 1971, innan Handelshögskolan blev en del av Göteborgs universitet till en egen återträff.

 • Vilka hotell är mest lönsamma - kedjeanslutna eller fristående?

  [2017-12-21] Hotell- och restaurangbranschen är en viktig del av samhällsutvecklingen och arbetsmarknaden. Det är också en bransch som står inför stora utmaningar, inte minst lönsamhetsmässigt. I sin avhandling presenterar Mats Carlbäck resultat om vilka hotell som är mest lönsamma, de kedjeanslutna eller de fristående, samt en helt ny metod för hur man kan mäta värdet på kedjenamnet.

 • Så bidrar detaljhandeln till integration av utlandsfödda

  [2017-12-20] Företag inom detaljhandeln berörs i allt större utsträckning av utmaningar kring integration av utlandsfödda på arbetsmarknaden och i samhället. Handeln anställer relativt många utlandsfödda och kan vara en del av lösningen på problemet. Vilket är bästa sättet för handeln att bidra? Det har undersökts i en studie gjord av Vedran Omanovi¿ och Ola Bergström, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

 • Förnyad EQUIS-ackreditering för Handelshögskolan vid Göteborgs universitet

  [2017-12-19] Handelshögskolan i Göteborg har fått förnyat förtroende och en femårig re-ackreditering av EQUIS. EQUIS-ackrediteringen är en prestigefull internationell kvalitetsstämpel som Handelshögskolan haft sedan 2004, med förnyad ackreditering 2009, 2014 och nu 2017. Kraven för ackreditering har hela tiden höjts. Idag finns ca 150 EQUIS-ackrediterade handelshögskolor i världen.

 • Thomas Sterner ska övervaka Frankrikes satsning på gröna finanser

  [2017-12-15] Den franska regeringen satsar stort på att öka andelen gröna finanser för att nå klimatmålen. Den 11 december presenterades rådet som ska övervaka arbetet. Två svenskar ingår i rådet, en av dessa är Thomas Sterner, professor i miljöekonomi vid Göteborgs universitet.

 • Konsumtionsrapporten: Restaurangscenen lockar fler kvinnor

  [2017-12-14] Svenska konsumenter spenderar allt mer pengar på restaurang- och kafébesök. Den här konsumtionskategorin ökade med 4,9 procent under 2016 jämfört med 2015. En förklaring är att fler kvinnor går på restaurang ofta. I stort ökade den svenska konsumtionen med två procent under 2016. Det visar statistik sammanställd i Konsumtionsrapporten 2017 som ges ut av Centrum för konsumtionsvetenskap vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet.

 • Göteborgsprofessor får 50 miljoner till forskning om innovation och entreprenörskap

  [2017-12-12] Maureen McKelvey, professor på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, har fått 50 miljoner kronor inom ramen för Vetenskapsrådets Rådsprofessorprogram. Pengarna ska användas för att fortsätta uppbyggnaden av en stark forskningsmiljö kring innovation och entreprenörskap i Göteborg.

 • Miljöekonom Åsa Löfgren ingår i regeringens nya klimatpolitiska råd

  [2017-12-11] Regeringen har nyligen presenterat ett klimatpolitiskt råd som har till uppgift att utvärdera hur regeringens politik är förenlig med de nationella klimatmålen. Åsa Löfgren, docent i nationalekonomi vid Göteborgs universitet, har utsetts till en av ledamöterna.

 • Maureen McKelvey invald i Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien

  [2017-12-05] Maureen McKelvey invald i Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien

Fler nyheter

Sidansvarig: Maria Norrström|Sidan uppdaterades: 2017-10-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://hgu.gu.se/om_handelshogskolan/Nyheter/
Utskriftsdatum: 2018-01-16