Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • E-handelns returer av kläder är en miljöbov

  [2018-12-10] Den snabbt växande e-handeln leder även till en ökning av mängden returnerade varor. Omkring tre miljarder returförsändelser sker varje år, bara inom EU. Miljöpåverkan från dessa transporter är enorm, liksom energianvändningen. Trots detta har nästan ingen forskning bedrivits inom området. Förrän nu.

 • Diplomering av kandidatstudenter i ekonomi 2018 vid Handelshögskolan

  [2018-11-28] Lördagen 24 november diplomerades 180 studenter från Handelshögskolan under högtidliga former. Det var studenter från ekonomprogrammet, logistikprogrammet, samhällsvetenskapligt miljövetarprogram samt de som tagit ekonomie eller filosofie kandidatexamen via fristående kurs som fick ta emot diplom från Handelshögskolans prorektor.

 • Självständigt tänkande och praktisk tillämpning i nytt ekonomprogram på Handelshögskolan

  [2018-11-28] För att möta samhällsutvecklingen lanserar Handelshögskolan vid Göteborgs universitet ett nytt treårigt ekonomie kandidatprogram hösten 2019. I det nya programmet finns ett starkt fokus på självständigt tänkande och hållbarhetsrelaterade samhällsutmaningar. Programmet ersätter det ekonomprogram som ges på Handelshögskolan idag.

 • Nätverka i London som stipendiat på Handelskammaren

  [2018-11-27] Andre Viktorsson gör praktik på Svenska Handelskammaren i London. Praktiken finansieras av ett stipendium från Sten A Olssons stiftelse för forskning och kultur.

 • Nytt program på Handelshögskolan lyfter frågor om urbanisering, migration och resursfördelning

  [2018-11-21] När samhället förändras behövs nya kunskaper, inte minst när det gäller olika sätt att se på vad ekonomi kan vara i en globaliserad värld. Historiska och geografiska perspektiv på ekonomi står i fokus i Handelshögskolans nya "Samhällsanalysprogram i ekonomisk historia och kulturgeografi" som startar hösten 2019.

 • Karriärcenter i fokus när handelshögskolor från 22 länder möts i Göteborg

  [2018-11-14] Den 14 till 16 november är Handelshögskolan värd för EFMD Career Services Conference. Denna årliga konferens vänder sig till medarbetare på handelshögskolor i hela världen, som arbetar med den strategiska och operativa utvecklingen av skolornas kärriärcenter.

 • Emelie Lundstedt Trzos vinnare i uppsatstävlingen "Brottsoffer i fokus"

  [2018-11-08] Juridikstudenten Emelie Lundstedt Trzos prisades för sin uppsats med titeln "En tvärdisciplinär studie om bevisvärdering av muntliga utsagor i brottmålsprocessen".

 • Uppsatser om influencers påverkan och augmented reality vann pris

  [2018-11-08] Två uppsatser har vunnit Handelns forskningsstiftelses uppsatspris som består av ett stipendium om 20 000 kr till vardera uppsats. I kandidatklassen vann Estelle Beaunez Lundqvist och Sara Georgsson med uppsatsen "Influencers påverkan på konsumentens köpprocess". Masterklassen vanns av Tim Ingevaldsson och Johan Lillestöl med uppsatsen "A scenario analysis of augmented reality in retail".

 • Framgångsfaktorer och kompetens i en digitaliserad värld - Alumnträff i Stockholm

  [2018-11-06] I dagens samhälle blir kompetens lätt föråldrad och kunskap är idag en färskvara med bäst före datum. Vad innebär ett livslångt lärande i praktiken? Och vilket ansvar har du för din egen kompetensutveckling?

 • Karriärtips och Framgångsfaktorer i en digitaliserad värld - Alumnträff i Göteborg

  [2018-11-06] I dagens samhälle blir kompetens lätt föråldrad och kunskap är idag en färskvara med bäst före datum. Hur kan du göra för att utveckla och framtidssäkra dig för att vara relevant på en arbetsmarknad som redan är här? Vad innebär ett livslångt lärande i praktiken? Och vilket ansvar har du för din egen kompetensutveckling?

Fler nyheter

Sidansvarig: Maria Norrström|Sidan uppdaterades: 2017-10-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://hgu.gu.se/om_handelshogskolan/Nyheter/
Utskriftsdatum: 2018-12-11