• Med kaffet längs den nya sidenvägen

[2020-02-24] Forskarna Trisha Rajput och Abhinayan Basu Bal följde den nya sidenvägens digitala infrastruktur, från Chongqing i Kina till kaffebönder långt ute på den indiska landsbygden. En resa som började på Handelshögskolan i Göteborg.

• Hur digital blir handeln?

[2020-02-20] Johan Hagberg har forskat på handelns digitalisering i snart två decennier. Hans råd till framsynta handlare är att förenkla för konsumenterna och tänka i kombinationer.

• Rivningen av tegelhusen har börjat

[2020-02-19] En ny byggnad kommer att ersätta de befintliga tegelbyggnaderna i Handelshögskolans kvarter på Vasagatan 1. Rivningen av tegelhusen inleddes i går och den nya byggnaden planeras stå klar 2024.

• Handelsprofessor utsedd till ledamot i beredningsgrupp vid Vetenskapsrådet

[2020-02-14] Professor Christian Ax vid Företagsekonomiska institutionen har utsetts till ledamot i beredningsgruppen HS-B vid Vetenskapsrådet.

• Volvo Group rustar sina ledare för nya utmaningar

[2020-02-14] Vi lever i en föränderlig och mångfacetterad värld, som drivs framåt av digitalisering, globalisering, ny teknik och nya affärsmodeller. Tillsammans med Handelshögskolans School of Executive Education utvecklar Volvo Group Corporate University ledare inom Volvo Group att klara dagens och framtidens utmaningar.

• Måltidsturism - när målet är vägen

[2020-02-11] Mat och dryck är en stor del av resupplevelsen, ibland helt avgörande för vilket resmål vi väljer. Genomsnittsturisten lägger hela 30 procent av sin budget på måltiderna och den växande gruppen "foodies" lägger betydligt mer än så.

• "Jag kan inte tänka mig ett mer meningsfullt jobb"

[2020-02-11] En söndagsmorgon ser Martin Ärnlöv en platsannons. Kort efteråt lämnar han sitt toppjobb i näringslivet, halverar sin lön och går över till den "mjuka sidan". 15 år senare är han generalsekreterare på Röda Korset och lycklig över att göra skillnad på jobbet varje dag.

• Rekryterarnas bästa tips till dig som ska söka jobb

[2020-02-10] Sök jobbet även om du inte har exakt allt som efterfrågas, lyft fram erfarenheter du fått vid sidan av studierna och tänk på att första intrycket uppstår redan när du kommer in genom dörren - det var några av de tips som rekryteringspanelen delade med sig av under "Inside a recruiter¿s mind" i förra veckan.

• Mjuka testbäddar i fokus när Göteborgs universitet stärker regionens innovationskraft

[2020-02-04] Har du en idé, produkt eller tjänst som du vill lansera? Då kan du prova den i en testbädd - en miljö där nya innovationer testas för att lyckas bättre på marknaden. Initiativet Testbädd Göteborg samlar stadens testbäddar, och Göteborgs universitet är en viktig medspelare.

• Handelshögskolans studenter diskuterar hållbarhetslösningar

[2020-01-31] I veckan var det dags för den tredje hållbarhetsdagen för programstudenterna på Handelshögskolan. Efter att ha ägnat sig åt utmaningar och ansvar är fokus denna gång på lösningar. På programmet var bland annat diskussioner om hållbar livsmedelsproduktion, entreprenörskap för en bättre värld och att bygga hållbara städer.