Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Nytt kvinnoideal skapas av kvinnliga influencers och bloggare

  [2019-08-16] Ett helt nytt kvinnoideal visas upp i sociala medier av dagens framgångsrika kvinnliga bloggare och influencers. Det menar Magdalena Petersson Mc Intyre, forskare vid Handelshögskolan, Göteborgs Universitet.

 • Skaffa bostad i Göteborg - tips för nya studenter

  [2019-07-10] Fyra studenter berättar hur de hittade sin första bostad i Göteborg - och hur de tillslut fick tag på egen lägenhet.

 • Utveckling av mer hållbara produkter gynnas av industrigemensamt samarbete

  [2019-06-26] Samhället står inför många miljömässiga utmaningar bland annat när det gäller ökat avfall och man pratar ofta om innovationer som lösningen. Trots ökade miljökrav går förändringarna långsamt i den etablerade produktionsindustrin. Genom att följa mjölkförpackningens väg genom en designprocess konstaterar Sandra Samuelsson att de många olika intressen och krav som finns längs produktionskedjan gör det komplicerat att implementera förändringar. Hållbarhetsarbetet skulle ha mycket att vinna på om det genomförs industrigemensamt i stället för att varje del i kedjan arbetar för att få igenom sina intressen.

 • Pris till de bästa masteruppsatserna

  [2019-06-25] Den 20 juni hölls en högtidlig examensceremoni på Konserthuset i Göteborg för Handelshögskolans tvååriga masterprogram. 255 studenter diplomerades och under ceremonin prisades också de bästa uppsatserna från vart och ett av de nio programmen med "The Malmsten Award".

 • Handelshögskolestudenten Anna Forkman är årets Sten-Olof Palm-stipendiat

  [2019-06-20] Årets Sten-Olof Palm-stipendiat är Anna Forkman från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet som får ett års praktik på Swedish-American Chamber of Commerce i Washington D.C. samt 240 000 kr för att täcka boende och uppehälle under perioden. Stipendiet delas ut av Göteborgs Köpmannaförbund.

 • Ny bok om migration - fem frågor till Joakim Ruist

  [2019-06-19] I en ny bok diskuterar Joakim Ruist, nationalekonom på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, migrationens orsaker och konsekvenser.

 • Ola Bergström har fått expertuppdrag av regeringen

  [2019-06-14] Regeringen har tillsatt en utredning för att undersöka hur arbetsrätten kan moderniseras och Ola Bergström, professor vid Handelshögskolan, är en av de utvalda experterna som kommer att bistå utredningen.

 • Transparens ökade samarbetet mellan företag i klädbranschen

  [2019-06-12] Transparens eller insyn handlar om hur öppna företag är mot externa intressenter. I tidigare forskning har man på olika sätt försökt mäta företags transparens. Gabriella Wulff har i sin avhandling i stället fokuserat på vad transparens innebär för företag och vill med det ge en mer nyanserad bild av vad företag visar och gör när de säger sig vara transparenta.

 • Handelshögskolan värdar för nätverk för europeiska och kinesiska handelshögskolor

  [2019-06-05] Representanter från kinesiska och europeiska handelshögskolor samlades på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

 • Alumn utsedd till Årets Justitia

  [2019-05-24] Alumnen Agnes Hammarstrand har utsetts till Årets Justitia.

Fler nyheter

Om oss i Media

Andersson: Handelskriget är bekymmersamt
Göteborgs-Posten Plus, [2019-08-14]

Forskare varnar: Risker med massturism
Sveriges Radio, [2019-08-12]

Sidansvarig: Maria Norrström|Sidan uppdaterades: 2017-10-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?