• 260 studenter fick testa sina kunskaper i företagsspel

[2020-08-05] Under tre intensiva dagar fick drygt 260 förstaårsstudenter på Ekonomie kandidatprogrammet möjlighet att använda sina teoretiska kunskaper i företagsekonomi i praktiken. Både studenter och lärare fick nya insikter och kunskaper bland annat när det gäller samarbete och den digitala teknikens möjligheter.

• Pandemins påverkan på friluftslivet kartläggs

[2020-07-16] En studie vid Göteborgs universitet ska undersöka hur Coronapandemin har ändrat friluftsvanorna i Västra Götaland. Med hjälp av allmänheten hoppas forskarna få en bild av naturens roll för människor i kristid.

• En ambitiös klimatpolitik är samhällsekonomiskt lönsam

[2020-07-13] En ekonomiskt optimal klimatpolitik ligger i linje med Parisavtalets tvågradersmål. Det visar en ny studie från bland andra Göteborgs universitet och Chalmers tekniska högskola, som uppdaterat ekonomipristagaren William Nordhaus analyser av kostnaderna och nyttan med klimatåtgärder.

• Pris till de bästa masteruppsatserna 2020

[2020-07-02] Den högtidliga examensceremonin för studenterna på masterprogrammen tyvärr fick ställas in i år på grund av coronapandemin. Däremot kunde som vanligt de bästa uppsatserna från vart och ett av de nio programmen utses och dessa tilldelas "The Malmsten Award".

• Ola Bergström tillträder som vicerektor

[2020-07-01] Idag, 1 juli, tillträder Ola Bergström som ny vicerektor med ansvar för utbildning.

• Nya vänner, upplevelser och personlig utveckling genom studentkåren

[2020-07-01] Finns det ett studentliv i Göteborg? Om du läser på Handelshögskolan är svaret definitivt ja. Handelshögskolans i Göteborg studentkår - HHGS - har något för alla.

• Nya data bekräftar att afroamerikanska fångar delvis ersatte slavarbetare i USA

[2020-06-29] Den stora överrepresentationen av afroamerikaner i amerikanska fängelser kan spåras tillbaka till tiden efter slaveriets avskaffande. Genom att använda nya data från fängelseregister och historiska folkräkningar bekräftar forskning från Göteborgs universitet att det omfattande fängslandet i USA började, åtminstone delvis, till följd av brist på arbetskraft vilket ledde till att afroamerikanska fångars arbete användes för att ersätta slavarbete.

• Merima Bruncevic - ny docent i rättsvetenskap vid Juridiska institutionen

[2020-06-26] Merima Bruncevic har antagits som docent i rättsvetenskap vid Juridiska institutionen, Handelshögskolan.

• Eva Thulin befordrad till professor i kulturgeografi

[2020-06-23] Eva Thulin befordrad till professor i kulturgeografi

• Kraftig ökning av e-handel hos äldre under coronakrisen

[2020-06-18] Under coronakrisen har äldre börjat e-handla i större utsträckning. Det visar en studie vid Göteborgs universitet. Den största förändringen har skett hos personer födda på 1930- och 40-talet. Där uppger nu 23 procent att de handlar mat via nätet minst en gång i månaden, vilket kan jämföras med en procent före covid-19-pandemin.