Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • "Deras forskning har inspirerat en hel generation av unga utvecklingsekonomer" - positiv respons på årets Ekonomipris

  [2019-10-14] Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne tilldelas i år Abhijit Banerjee, MIT, Esther Duflo, MIT och Michael Kremer, Harvard University. Ett mycket bra val, tycker forskare på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

 • Är det "normala" eller "onormala" människor som tar ansvar?

  [2019-10-11] Den 10 oktober var det dags för Sustainability Day: Responsibility för andraårsstudenterna på Handelshögskolan. En av de frågor som studenterna fick chans att fundera kring var om man själv är en sådan person som kliver in och tar ett utökat ansvar, eller om man följer flocken.

 • Nytt forskningsprojekt i Brasilien ska förändra normer och våldsamt beteende hos män

  [2019-10-10] De flesta insatser med att förebygga våld i nära relationer handlar om att stärka kvinnorna eftersom det är svårt att få männen att delta. I ett nytt forskningsprojekt ska nationalekonomen Joe Vecci och hans forskarkollegor involvera de manliga förövarna i syfte att ändra normer och våldsamt beteende.

 • Ny artikel om att tänka rätt

  [2019-10-09] Ny artikel om att "tänka rätt"

 • Ingenjörer använde lekfulla arbetssätt för att öka kreativiteten

  [2019-10-07] Några ingenjörer på ett stort högteknologiskt företag tyckte att det organiserade kreativa arbetet dödade kreativiteten i stället för att stimulera den. De tog saken i egna händer och försökte öka den vardagliga kreativiteten med bland annat teater och leklera. Initiativet har undersökts i en studie på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

 • Framtiden kommer till Handelshögskolan - 8 oktober

  [2019-10-07] Artificiell intelligens i kombination med utvidgningen av digitalisering, automatisering och robotisering har en närmast självskriven roll i teknikutvecklingen. Men i samma takt som ny teknik utvecklas, implementeras också dess följder i den mänskliga kulturen. När jobben försvunnit, meningen med tillvaron urholkats och tekniken är fullt utvecklad - vad blir då människans roll?

 • Ny bok om EU-rätt

  [2019-10-04] Anna Wallerman Ghavanini, docent i EU-rätt och biträdande universitetslektor vid Juridiska institutionen, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, är medredaktör till boken The Eurosceptic Challenge: National Implementation and Interpretation of EU Law, där hon också författat två kapitel.

 • Christina Olsen Lundh - ny docent i miljörätt vid Juridiska institutionen

  [2019-10-03] Christina Olsen Lundh - ny docent i miljörätt vid Juridiska institutionen

 • 9 miljoner till forskning om hållbarhet inom idrottsevenemang och friluftsliv

  [2019-10-03] Att allt fler deltar i idrottsevenemang och har ett aktivt friluftsliv ger effekter på natur och miljö. Göteborgs universitet är en av sju parter i ett forskningsprogram som fått finansiering från Stiftelsen för miljöstrategisk forskning, Mistra, för att undersöka hur aktiviteterna kan göras mer hållbara.

 • EU-kommissionen finansierar forskning om hatbrott på nätet

  [2019-10-03] Europeiska kommissionen har beviljat medel för projektet GENHA Hate speech, gender, social networks and political parties inom ramen för programmet Justice Programme (JUST) Rights, Equality and Citizenship Programme (REC).

Fler nyheter

Sidansvarig: Maria Norrström|Sidan uppdaterades: 2017-10-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?