Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Gå med Handelshögskolan i Prideparaden på lördag

  [2018-08-14] Välkommen att gå med Handelshögskolan i Prideparaden på lördag!

 • Hedersdoktorer utsedda av Handelshögskolan i Göteborg

  [2018-06-29] Handelshögskolan vid Göteborgs universitet har utsett advokat Martin Johansson, Advokatfirman Vinge, och professor emeritus J. Stan Metcalfe, University of Manchester, till hedersdoktorer.

 • Samverkan i fokus när världens miljöekonomer möter praktiker och beslutsfattare i Göteborg

  [2018-06-25] Farliga kemikalier är ett växande problem för både ekosystem och människor och att utforma ett effektivt regelverk en stor utmaning för beslutsfattare. Under den internationella miljöekonomikonferensen WCERE 2018 på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet diskuterar miljöminister Karolina Skog framtida styrmedel för kemikalier med internationella forskare och experter. Seminariet är en av 40 programpunkter där olika samhällsaktörer möts.

 • Handelshögskolestudenten Mattias Svensson är årets Sten-Olof Palm-stipendiat

  [2018-06-18] Årets Sten-Olof Palm-stipendiat är Mattias Svensson från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet som får ett års praktik på Swedish-American Chambers of Commerce i Washington D.C. samt 200 000 kr för att täcka boende och uppehälle under perioden. Stipendiet delas ut av Göteborgs Köpmannaförbund.

 • Hur arbetar företagsledare för att skapa tillväxt?

  [2018-06-14] En vanlig föreställning är att framgångsrika företagsledare i tillväxtföretag är handlingsorienterade personer som låter strategier växa fram genom experiment, och att deras förmåga att nätverka spelar en central roll. Ny forskning från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet visar att det snarare är så att företagsledare tillsammans med sin personal och sitt nätverk utvecklar förutsättningar som ger tillväxt och att det finns många vägar som leder till framgång.

 • Juristutbildningens övningsexempel speglar inte samhällets mångfald

  [2018-06-13] I de övningsexempel som används på juristutbildningen i Göteborg är män, nordiska personer, vuxna personer samt personer i mellan och högre klass överrepresenterade jämfört med befolkningen i Sverige. Det visar en normkritisk granskning av utbildningen som för fram behovet av flera konkreta åtgärder för att öka kvaliteten.

 • Tvärvetenskaplig forskarskola om framtidens hållbara energisystem till GRI

  [2018-06-01] I många branscher finns i dag tillgänglig teknik för att minska energianvändning. Men trots att det skulle vara kostnadseffektivt, införs den inte. Modeller inom teknisk forskning om hur energieffektiviseringsarbete går till kan inte förklara varför. Det finns alltså ett glapp mellan modellerna och verkligheten. I ett nytt tvärvetenskapligt projekt på Gothenburg Research Institute och Linköpings universitet ska två doktorander ta reda på hur energieffektiviseringsarbete faktiskt går till i praktiken, och fylla glappet med kunskap.

 • Barbara Czarniawska utnämnd till hedersdoktor vid Ålborgs universitet

  [2018-06-01] Ålborgs universitet har utnämnt Barbra Czarniawska till hedersdoktor. "Czarniawska har bidragit enormt till fältet organisationsstudier, särskilt inom organisering, komplexa organisationer, institutionalism, organisatorisk förändring och narrativa förhållningssätt inom samhällsvetenskaperna", skriver universitetet på sin hemsida.

 • Tre frågor till Joakim Ruist som studerat flyktingars integration på arbetsmarknaden

  [2018-06-01] Det har inte blivit svårare för olika grupper av flyktingar att etablera sig på den svenska arbetsmarknaden. Det visar nationalekonomen Joakim Ruist, forskare på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, i en ny rapport som gjorts på uppdrag av Expertgruppen för studier i offentlig ekonomi.

 • Sandra och Hannes utvalda till det prestigefulla programmet Explore China

  [2018-05-29] Sandra Hernvall och Hannes Forssberg Malm från Handelshögskolan är två av de 16 studenter som valts ut bland nästan 800 sökande att delta i programmet Explore China. I slutet av augusti reser de till Kina för att under två veckor få en inblick i hur det är att starta och driva företag på den kinesiska marknaden.

Fler nyheter

Sidansvarig: Maria Norrström|Sidan uppdaterades: 2017-10-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?