Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskning


Tillämpad forskning med hög vetenskaplig kvalitet

Med sina huvudämnen (ekonomi och juridik), fyra institutioner och många forskningscentra har Handelshögskolan en unik bredd. Forskningen präglas av samverkan över geografiska, institutionella och disciplinära gränser. Här finns också internationellt erkänd forskning inom management och organisationsutveckling, redovisning, miljö- och utvecklingsekonomi, innovation och intellectual property. Ytterligare ett forskningsområde som skolan satsar stort på är logistik och transport.

Handelshögskolan har sedan decennier forskat inom det som i dag kallas CSR och hållbar utveckling, och har med sin internationella och breda forskningstradition också fördelar när det gäller att förstå de komplexa och globala kopplingarna mellan miljö, näringsliv, politik och fattigdom respektive välstånd.

Forskningen gynnas av skolans tillhörighet till Göteborgs universitet, liksom av närheten till Chalmers tekniska högskola. Samverkan med kollegor från till exempel naturvetenskap, medicin, teknik och samhällsvetenskap ökar möjligheterna för skolans forskare att bidra till att lösa aktuella komplexa problem.

Sedan starten 1923 har skolans forskning i hög grad varit inriktad just mot tillämpbarhet, relevans och problemlösning. Det hör ihop med Handelshögskolans tradition av nära samverkan med näringsliv och samhälle. Skolans forskare har, i ett internationellt perspektiv, unik tillgång till företags och organisationers verksamhet och arkiv. Relevans och tillämpbarhet står dock inte i motsats till teori och vetenskaplig kvalitet. Handelshögskolans forskare publicerar sig också i högt rankade internationella vetenskapliga tidskrifter.

Sidansvarig: Maria Norrström|Sidan uppdaterades: 2013-11-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://hgu.gu.se/forskning/
Utskriftsdatum: 2020-08-05