Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utlandsavdelningen


Genom att studera utomlands kan du skaffa dig den erfarenhet och världsvana som behövs för att kunna kvalificera dig till de mest intressanta jobben. Du får möjlighet att lära känna ett nytt land och en ny kultur samtidigt som din utbildning får en unik profil.

Som student på Handelshögskolan kan du studera utomlands under en eller två terminer. Utlandsstudierna blir tillgodoräknade i din svenska examen och förlänger därmed inte den totala studietiden.

Handelshögskolan har ca hundrafemtio partneruniversitet runt om i världen.

Om utlandsstudier

En av Handelshögskolans uppgifter är att arbeta för att så många studenter som möjligt får tillbringa en termin av sin utbildning utomlands på något av våra partneruniversitet. Utlandsavdelningen förfogar över platser på drygt 140 skolor runt om i världen och förbehåller sig rätten att fördela dessa platser utifrån Handelshögskolans bästa. Att studera utomlands är ingen rättighet, men en fantastisk möjlighet.

Ta chansen!

Behörighet

- Studenter på ekonomprogrammet ska ha tagit 60 hp vid ansökningstillfället och 90 hp vid tid för utresa.

- Studenter på juristprogrammet skall ha godkänt på 135 hp vid ansökningstillfället, varav 120 hp från årskurs ett och två samt 15 hp från årskurs tre.

- Övriga studenter ska ha tagit minst 60 hp inom något av Handelshögskolans ämnesområden, vid tid för utresa.

- Utlandsterminen ska utgöra en del av din utbildning och du får därför inte ha avslutat dina studier vid Handelshögskolan.

- Du måste vara registrerad på Handelshögskolan vid
ansökningstillfället.

- Relevanta språkkunskaper krävs.

Studierna utomlands bedrivs oftast på landets språk. För att kunna följa undervisningen och delta i gruppdiskussioner och skriftliga arbeten är goda språkkunskaper ett absolut måste. Vi ser helst att du har studerat språket på universitetsnivå och/eller att du har vistats i landet en längre tid. Undantag; engelska.

 

Summer at the International Office

The International Office is closed June 23 - August 7, available for booked meetings between June 23 - July 7. See our contact details here

Mer information

Utlandsavdelningen är belägen i L2 och har följande besökstider: måndag, tisdag och torsdag 10.00-12.30, tisdag 13.30-15.00. Onsdagar och fredagar STÄNGT.

Sidansvarig: Kajsa Wigren|Sidan uppdaterades: 2017-08-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?