Studentnyheter

Här samlar vi nyheter som är av intresse för våra studenter. Det kan t. ex. gälla stipendier och uppsatstävlingar, intressanta seminarier, viktig administrativ information m.m.

• Maraton i nudging avgjort

[2015-05-21] Hållbarhet. Studenter. Kreativitet. Samarbete. Verkligt case. Tvärvetenskap. Psykologi. Beteendeekonomi. Forskning. Grupparbete. Utmaning. Där har vi ingredienserna i nordens första Nudgeathon som genomfördes på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet den 19 maj.

• Nominera uppsats till Handelns studentuppsatspris 2015

[2014-12-10] Hakon Swenson Stiftelsen och Handelns Utvecklingsråd delar årligen ut ett studentuppsatspris som vänder sig till studenter vid högskolor och universitet. Nu är det dags att skicka in nomineringar för nästa års pris! Är uppsatsen fortfarande ett pågående projekt så är anmälan öppen hela vägen till 3 mars.

• Studenter från Handelshögskolan prisas av Andra AP-fonden

[2014-09-29] Studenterna Anna Mattsson och Lina Sandström på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet har tilldelats Andra AP-fondens pris inom finans och hållbarhet. Priset, på 20 000 kronor, får de för sin uppsats "A Comparision between the Performance of Ethical and Conventional US Funds ¿ Do different ethical characteristics matter?".

• Studenter i marknadsföring vann Handelns uppsatspris 2014

[2014-09-01] Studenterna Malin Sjöhage och Rebecka Nyblom har fått Handelns uppsatspris 2014 som delas ut av Hakon Swenson Stiftelsen och Handelns Utvecklingsråd. Uppsatsen med titeln "May I help you SIIR" handlar om hur personlig service i pop-up butiker med e-handel påverkar kundnöjdheten.

• Ledarskap på schemat med alumn från SCA

[2014-05-16] Handelshögskolans studenter, främst från Ekonomprogrammet fick möjlighet att lyssna till Christina Rydebrink, Regional Director GBS och VD SCA Hygiene Products AB, när hon besökte Handelshögskolan för att gästföreläsa kring ledarskap.

• Var med i vår Instagram-tävling!

[2014-04-11] Hjälp oss sprida bilden av hur det är att vara student på Handelshögskolan och du har chans att vinna ett presentkort på 200 kr i Handelsboden!

• Stipendier för utlandsstudier - sista ansökningsdag 28 februari

[2014-02-18] Handelsbefrämjandets utlyser 5 utlandsstipendier för 2014.

• Nyfiken på entreprenörskap? Besök Venture Cups kickoff!

[2014-02-07] Är 2014 året du ska satsa på din affärsidé? Ta första steget på din entreprenörsresa genom att komma på Venture Cups Kickoff den 13 februari!

• Sök stipendium för ett läsår eller en sommar på University of Wisconsin-Madison

[2014-01-07] The Brittingham Viking Organization utlyser stipendier för 2014.

• Stipendier att söka!

[2013-12-11] Nu kan du som är student på Handelshögskolan söka stipendium från Göteborgs Handelshögskolefonds Stipendiestiftelse.