Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Stipendier och bidrag

 

De flesta stipendier som riktar sig till studenter på grundnivå hanteras centralt av Göteborgs universitet. Här nedan finns länkar till GU, samt information om de stipendier som administreras vid Handelshögskolan.

Göteborgs universitet - Stipendier och bidrag
Förteckning över stipendier samt länkar till andra aktörer i stipendievärlden.

Stipendier för utlandsstudier (Erasmus m.m.)
Information om bl.a. Erasmus, Nordplus samt resestipendier till studerande vid Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

Göteborgs Handelshögskolefonds Stipendiestiftelse
Stipendier till studerande på grund- och masterutbildning på Handelshögskolan med minst 150 högskolepoäng. Utlysning i november, ansökan i januari/februari.

Sten-Olof Palm Stipendium
Göteborgs Köpmannaförbund erbjuder årligen ett stipendium för studenter inom området företagsekonomi på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet med särskilt intresse för handeln. Stipendiet omfattar två delar, dels ett års praktikplats vid Swedish American Chambers of Commerce Inc, dels ett stipendiebelopp som avser täcka levnadsomkostnader under praktikperioden. Ansökan i mars.

Handelsbefrämjandets utlandsstipendier
Föreningen för Befrämjande av Handelskunskaper utlyser stipendier som kan sökas av studerande eller examinerade vid Handelshögskolan i Göteborg för studier utomlands inom handelns område.

Minor Field Studies
Resestipendium för fältstudier i utvecklingsländer, för studenter med minst 150 högskolepoäng. Ansökan i oktober.

Handelshögskolans i Göteborg Studentkår (HHGS) delar årligen ut stipendium till en eller flera kårmedlemmar.

Information om övriga stipendier som riktar sig till studenter i handelshögskoleämnen läggs även ut på skolans nyhetssidor.

Sidansvarig: Marita Taïb|Sidan uppdaterades: 2015-12-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?