Agenda 2030 - I riktning mot en hållbar välfärd, 1 november

Nyhet: 2017-10-03

Executive Seminar 1 november 2017

Katarina Sundberg, kanslichef för Agenda 2030-delegationen och huvudsekreterare för "I riktning mot en hållbar välfärd" presenterar rapporten och Sveriges arbete med Agenda 2030, prioriterade områden och handlingsplan. Vilka områden är mest relevanta för Sverige och hur kan näringsliv och offentlig sektor samverka?

Agenda 2030 för hållbar utveckling antogs av FN:s generalförsamling i september 2015. Den innebär att världens länder förbundit sig att gemensamt uppnå en ekonomiskt, miljömässigt och socialt hållbar utveckling till år 2030. Agendan innehåller 17 mål och 169 delmål som tillsammans kallas de Globala målen.

Sverige bedöms ha goda förutsättningar att nå de Globala målen och placerar sig konsekvent i topp i internationella mätningar. En viktig anledning är den svenska välfärdsmodellen, som tillsammans med ett starkt näringsliv, engagerat civilsamhälle, forskning och innovation, välfungerande institutioner och hög mellanmänsklig tillit har skapat en god grund för hållbar utveckling.

Moderator: Anna Nordén, projektledare SDSN, Sustainable Development Solutions Network, Northern Europe.

Arrangeras i samarbete med Reväst.

Välkommen!

Datum: 1 november 2017