Per Schlingmann om berättelsen som vapen

Nyhet: 2017-06-08

Per Schlingmann. Bild: Roy RossovichDen som etablerar historier som andra vill föra vidare, är vinnaren i det kommunikationskrig där alla kämpar om människors tid och uppmärksamhet, menar författaren, rådgivaren och föreläsare Per Schlingmann. Det utvecklar han på ett frukostmöte 13 juni där Göteborgs universitet är värd. Det finns några platser kvar!

Per Schlingmann har lång erfarenhet inom både politik och näringsliv. Under  frukostmötet förklarar han hur det nya kommunikations- och medielandskapet fungerar, som vänder upp och ned på det mesta, och hur vi kan använda nutidens mest effektiva vapen för att nå ut – berättelsen.

Examen i nationalekonomi

Per Schlingmann är alumn från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet med en examen i nationalekonomi. Idag driver han kommunikationsbyrån Per Schlingmann AB och många känner till honom som arkitekten bakom Moderaternas förnyelseprocess till Nya moderaterna.

Skönlitterär debut

Per Schlingmann har gett ut flera böcker och frukostföreläsningen bygger på Kommunikationskriget (2015). I sommar debuterar han även som skönlitterär författare med spänningsromanen I maktens öga, som utspelar sig under politikerveckan i Almedalen och skildrar kampen och spelet mellan makthavare och media.

Ingångar till akademin och studenter

Under frukostminglet innan föreläsningen kan besökarna passa på att träffa utställare som har ingångar till akademin och studenter för samverkan, innovation och entreprenörskap:
Management av tillväxtföretag (MATIX), Black Dot, Miljöbron och Drivhuset (alla i nytt fönster).

När, var hur?

När? Tisdag 13 juni 07.00 – 08.45 (lätt frukost serveras mellan kl 7–7.45)
Var? Malmstensalen, Handelshögskolan, Vasagatan 1, Göteborg
Anmälan? Nu finns det några platser kvar.
Klicka vidare till Connect Sverige Region Västs webbsida för anmälan.

Samarrangemang

Frukostmötet vänder sig särskilt till alumner och intresserade inom näringsliv/offentlig sektor, och är ett samarrangemang mellan Chalmers Tekniska Högskola, Connect Sverige Region Väst och Göteborgs universitet med Handelshögskolan - i syfte att sammanföra näringsliv, offentlig verksamhet och akademi.

Artikeln publicerades först på: www.gu.se

Sidansvarig: Daniel Karlsson|Sidan uppdaterades: 2017-09-08