Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Om oss i media

Ny rapport - Digitaliseringen ritar nya vägar

[2017-05-22] Digitala pop-up butiker och närportaler för upphämtning av varor. Det är två möjliga framtidsscenarier som listas i Handelsrådets nya studie.

[Svensk Handel]

Forskaren som kallar till möte

[2017-05-22] För första gången ska de mötas - forskare från hela världen som på olika sätt intresserar sig för möten. Den historiska sammankomsten äger rum nu i veckan i Göteborg på initiativ av mötesforskaren Christoph Haug.

[ETC Göteborg]

Män inte så snabba som de tror

[2017-05-19] I helgen är det dags för ett av årets populäraste lopp - Göteborgsvarvet. Visste du att många löpare tror att de springer snabbare än vad de faktiskt gör och att män överskattar sig själva mer än kvinnor.

[Barometern]

Akut läge i Göteborgs hamn

[2017-05-19] I eftermiddag bryter en lockout ut i Göteborgs hamn. Det är arbetsgivarsidan som svarar på Hamnarbetarförbundets senaste stridsåtgärder. Och nu börjar effekterna bli riktigt allvarliga för såväl Göteborgsområdet som för det svenska näringslivet.

[Arbetsmarknadsnytt]

Lockouten i Göteborgs hamn börjar i eftermiddag

[2017-05-19] Klockan 16:00 börjar lockouten vid APM Terminals i Göteborgs hamn. Det är arbetsgivarens svar på att Hamnarbetarförbundet sedan några dagar lagt blockad mot bland annat övertidsarbete och nyanställningar.

[SVT Nyheter Väst]

Finanspolitiska rådet: Fler enkla jobb löser problem på svensk arbetsmarknad

[2017-05-18] Det största problemet på svensk arbetsmarknad är de stora skillnaderna i sysselsättning och arbetslöshet mellan personer födda i Sverige och utomeuropeiskt födda.

[Arbetsmarknadsnytt]

Företag vill minska beroendet av Göteborgs hamn

[2017-05-17] Den segdragna konflikten mellan fack och arbetsgivare i Göteborgs containerhamn kan trappas upp på fredag när arbetsgivarsidan har varslat om lockout.

[Sveriges Radio]

Män inte så snabba som de tror

[2017-05-17] Dela Löpare tror att de springer snabbare än vad de faktiskt gör, visar ny forskning vid Göteborgs universitet. Män överskattar sig själva mer än kvinnor.

[Svenska Dagbladet]

Män överskattar sin förmåga vid löpning

[2017-05-16] - Långdistanslöpare brukar ha koll och vi förväntade oss inte att att män skulle överskatta sig sin egen förmåga så mycket, säger Mitesh Kataria, docent i nationalekonomi på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

[SVT Nyheter Väst]

Forskare: Män överskattar sin löpförmåga

[2017-05-16] Manliga långdistanslöpare överskattar sin egen förmåga - de är inte så snabba som de tror.

[Marathon.se]

Forskning: Män överdriver sin egen löpförmåga

[2017-05-16] Manliga långdistanslöpare överskattar sin förmåga - de tror att de är snabbare än de i verkligheten är. Det visar en ny undersökning från Göteborgs universitet.

[Dagens Nyheter]

Män överskattar sin löparförmåga

[2017-05-16] Med Göteborgsvarvet runt hörnet stiger förväntningarna - framförallt för män. En ny studie vid Göteborgs Universitet visar att manliga löpare i högre grad än kvinnliga överskattar sin förmåga inför långdistanslopp.

[Göteborgs-Posten]

Reklam gör burkmat okej

[2017-05-15] Snabbmat är kanske inte det första man förknippar med bra barnmat. En studie kring hur maten marknadsförs förklarar delvis varför färdigmat ändå är fullt accepterat.

[Göteborgs-Posten]

Nu är det fler syrier än finländare i Sverige: Det är historiskt

[2017-05-12] Finländarna har varit den största gruppen utrikesfödda i Sverige sedan andra världskriget, men nu har syrier gått om.

[SVT Nyheter]

Linda Pettersson är VD för Nääs fabriker

[2017-05-12] Efter flera år i Paris, London och Stockholm hittade Linda Pettersson sitt yrkesmässiga hem på Nääs fabriker 2012. Då började kampen att få Lerumsborna att känna sig lika välkomna på området som utifrån kommande konferensgäster.

[Göteborgs-Posten]

Flera Ericssonuppsagda hittar nya jobb

[2017-05-12] Under två månader har nära hälften av Ericssons uppsagda i Kumla och Borås hittat nya jobb på arbetsmarknaden. - Det är betydligt bättre än vanligt, säger Ola Bergström, expert på omställningar i arbetslivet.

[Svenska Dagbladet]

Domstolar ska inte vara politiska

[2017-05-11] Det ska inte råda några tvivel kring att personerna som dömer i landets domstolar är oberoende, sakliga och kunniga. För att sådana tvivel ska kunna undanröjas måste systemet förändras och de politiskt tillsatta nämndemännen avskaffas.

[Göteborgs-Posten]

"Det blir lite si och så med sömnen"

[2017-05-11] Sävehof och Alingsås laddar för en ny semiduell. - Det är hett och det är tätt, precis som det ska vara i ett slutspel, säger Sävehofs Niclas Fingren.

[Göteborgs-Posten]

HHGS ger sig in i upphandlingen av restaurang Handelsrätten

[2017-05-10] Handelshögskolans i Göteborg studentkår, HHGS, har gett sig in i upphandlingen av Handelsrätten - restaurangen på Vasagatan 1. Vi har pratat med kårordföranden Love Josefsson om initiativet och varför kåren vill driva verksamheten.

[Spionen]

Gratis smakar bäst

[2017-05-10] Hon skulle aldrig drömma om att betala för bio. Eller flygresa och hotell för den delen. För gratisjägaren Petra Stentagg levs livet utifrån kampanjer, kuponger och klubbkortspoäng.

[Piteå-Tidningen]

"Därför måste vi ha ett högt pris på koldioxid"

[2017-05-08] I framtidens historieböcker kommer 2016 troligen noteras för Parisavtalet, Brexit och Trumps valseger i USA.

[Effekt]

Butiker säljer gamla saker på nytt sätt

[2017-05-05] Retroinriktade affärer jobbar medvetet med nostalgi för att skapa en viss atmosfär och stämningar med kopplingar till gamla tider. På så sätt får gamla saker ett nytt och annorlunda värde.

[Svensk Historia]

Forskare: Rimligt att ta bort id-kontrollerna

[2017-05-02] - Det är en rimlig bedömning som regeringen gör.

[Dagens Nyheter]

Lokal pragmatism och global standard-isering - en kombo?

[2017-04-30] IFRS används för närvarande i ett stort antal länder över hela världen. Det innebär en global standardisering i och med att samma standarder används globalt.

[Balans]

"Korkat att inte diarieföra"

[2017-04-28] Lyssna Det fribrev som innebar att Valsta syrianska förening slapp betala hyra för paviljongen vid Bragegatan i Valsta är ett exempel på en företeelse som inte är ovanlig i Sverige. Det säger Dennis Töllborg, professor i rättsvetenskap.

[Upsala Nya Tidning]

Metoden som fungerar bättre än medarbetarsamtal

[2017-04-20] Medarbetarsamtal är verkningslösa", sa experten - och får medhåll från svenskt håll. En av Arbetarskydds mest lästa artiklar någonsin har rubriken Expert: Medarbetarsamtal är verkningslösa.

[Arbetarskydd]

Akademin och politikerna måste motverka populismen

[2017-04-19] Företrädare för akademin och ansvariga politiker har ett gemensamt ansvar att upprätthålla akademins roll som självständig samhällsaktör.

[Universitetsläraren]

Ska privatskolor för fattiga finansieras av biståndsmedel?

[2017-04-19] Ny forskning visar att en av de största globala aktörerna inom utbildningsbistånd, GPE, aktivt undviker politiskt känsliga frågor - som frågan om privatisering av utbildningssystemen.

[OmVärlden]

Doktor: Minst lika viktigt med grupputvecklingsmöten

[2017-04-18] Medarbetarsamtal är verkningslösa", sa experten - och får medhåll från svenskt håll. En av Ny Tekniks mest lästa artiklar någonsin har rubriken Expert: Medarbetarsamtal är verkningslösa.

[Ny teknik]

Svenskt KPMG-lag på topp i KICC 2017

[2017-04-18] I dagarna var det dags för årliga KPMG International Case Competition (KICC) 2017 - en av världens största casetävlingar för ekonomistudenter.

[Balans]

Hushållen maktlösa när bubblan spricker

[2017-04-18] Det finns stor anledning till oro", larmar två nationalekonomer. Enligt en färsk Novus-undersökning, som citeras av Svenska Dagbladet, är endast 6 procent av svenskar oroliga för fastighetsmarknaden på lång sikt.

[Dagens PS]

Ny revisionsinriktning på Handels i Göteborg

[2017-04-16] Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet kommer att starta en ettårig utbildning till hösten som uppfyller de utbildningsmässiga kraven för att bli auktoriserad revisor.

[Revisionsvärlden]

Ett sluttande plan

[2017-04-16] debatt Håller det akademiska samtalet på att vittra bort? Återinför den kollegiala ledningsformen och minska inflytandet från effektiviseringsbyråkrater, skriver tre professorer.

[Uppgång]

Svårt för utomeuropeiska få jobb

[2017-04-15] Under tider av högkonjunktur är det svårt för personer med icke-västerländsk bakgrund att integreras på den nordiska arbetsmarknaden. Utan jobb blir flyktingarna, både på kortsikt och på långsikt, dyra för samhället.

[Statskoll]

Vad är det Sverige ska lära av Israel?

[2017-04-14] Bilden som Anders Persson ger av orsaker till terrorism är onyanserad, skriver doktoranden Robin Bankel i en replik. Dela REPLIK | TERROR På SvD Debatt 11/4 skrev statsvetaren Anders Persson att Sverige har mycket att lära av Israel.

[Svenska Dagbladet]

DN Debatt. Personlighetsdrag viktigare än utbildning för framgång

[2017-04-13] För att nå ekonomisk framgång som vuxen är det fördelaktigt att födas in i ett resursstarkt hem, vilket är den faktor som har störst effekt på utbildningsnivå.

[Dagens Nyheter]

Så mycket ökar bopriserna hos dig

[2017-04-13] Bostadspriserna fortsätter stiga - trots allt fler varningar om en bostadsbubbla. - Experterna pratar, men ingen lyssnar. Gemene man väljer att bara titta på facit istället, säger Hans Flink, försäljningschef på Svensk Mäklarstatistik.

[Göteborgs-Posten]

Länsförsäkringar Östgöta förstärker

[2017-04-13] Länsförsäkringar Östgöta har rekryterat en ny bankchef, Filip Apelstav från Norrköping kliver nu in på den posten.

[Linköpings-Posten]

Hotande bobubblan: De enskilda hushållen maktlösa

[2017-04-12] Det är en försvinnande liten andel av svenska folket som är oroliga över bostadsmarknaden eller den egna skuldsättningen, visar en ny rapport. Men det borde de vara, enligt experter som SvD har talat med.

[Svenska Dagbladet]

Omedvetna val ska få oss klimatsmarta

[2017-04-12] Just nu pågår ett forskningsprojekt vid Handelshögskolan i Göteborg, där man studerar hur man kan få människor att göra mer miljösmarta val, utan att själva märka det.

[Sveriges Radio Göteborg]

Ny revisorsutbildning på Handels

[2017-04-12] Efter dialog med revisions- och redovisningsbranschen inrättar Handelshögskolan vid Göteborgs universitet ett nytt kurspaket för den som satsar på att bli auktoriserad revisor.

[Realtid]

Människor ska förmås välja bort kött - omedvetet

[2017-04-11] Förra året åt svenskarna mer kött än någonsin tidigare, trots köttets stora klimatpåverkan.

[Sveriges Radio P1]

Ny revisorsutbildning på Handels i höst

[2017-04-10] Efter dialog med revisions- och redovisningsbranschen inrättar Handelshögskolan vid Göteborgs universitet ett nytt kurspaket för den som satsar på att bli auktoriserad revisor.

[Balans]

Säljande feminism

[2017-04-06] Fler och fler kändisar bekänner sig till feminismen, modeföretagen tävlar i vem som kan vara mest normbrytande och femvertising - att genom reklam försöka stärka kvinnor - har blivit ett alltmer populärt sätt att söka nå den kvinnliga marknaden.

[Nationella sekretariatet för genusforskning]

Greider: Helt rätt att beskatta privat sjukförsäkring!

[2017-04-04] I den svenska sjuk- och hälsovårdslagen står det i den andra paragrafen följande: Målet för hälso- och sjukvården är en god hälsa och en vård på lika villkor för hela befolkningen.

[Dala-Demokraten]

Mariannes vinbutik förvånar fransmännen

[2017-04-02] - Att våga jobba inom den mansdominerande vinbranschen får många fransmäns ögon att bli stora som tekoppar, berättar Marianne Svensson, som kommer från Hindås, men är bosatt i Dijon och där hon driver en vinbutik.

[Göteborgs-Posten]

Förslaget är ett slukhål för sjukvården

[2017-03-30] Regeringen bör lämna vanliga människors löner i fred, skriver nio liberala region- och landstingspolitiker i en debattartikel. Hej! Tack för att du läser Dagens Medicin!

[Dagens Medicin]

Miljöprofessorn som blir ledarskribent i ETC Göteborg

[2017-03-29] Thomas Sterner är professor i miljöekonomi vid Handelshögskolan i Göteborg och en av dagstidningen ETC Göteborgs nya ledarskribenter.

[ETC]

Mer pengar på kläder och skor

[2017-03-29] Svenskar spenderar mer på kläder och skor än vad de tror.

[Kristianstadsbladet]

Stort intresse för gröna investeringar

[2017-03-28] Nu kommer resultaten från de första gröna investeringarna, som svenska kommuner har gjort med hjälp av så kallade gröna obligationer.

[Sveriges Radio Vetenskapsradion]

Sidansvarig: Daniel Karlsson|Sidan uppdaterades: 2014-09-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://hgu.gu.se/om_handelshogskolan/press/Om+oss+i+media/
Utskriftsdatum: 2017-05-29