Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Om oss i media

Prestigefull internationell tävling för juriststudenter gästar Göteborg

[2017-02-23] Med start i dag är Göteborg värd för den internationella och mycket prestigefulla tävlingen European Law Moot Court Competetion som är en studenttävling i EU-rätt. Senast det hände var 2005.

[Realtid]

Från Rannebergen till diplomatlivet i Tokyo

[2017-02-23] När kung Carl Gustaf besökte kejsare Akihito i Tokyo fanns en diplomat, uppvuxen i Rannebergen i Angered, i rummet. - Fast det var på många stegs avstånd. Diplomatens roll är att vara flugan på väggen, fastslår svensk-japanen Sven Östberg.

[Göteborgs-Posten]

"Gemensam processrätt nödvändig inom EU" - ingen vill göra affärer utan tillit till domstolarna

[2017-02-22] Anna Wallerman. Foto: Jessica Gow/TT och Göteborgs universitet EU behöver en gemensam processrätt för att göra det enklare att gå till domstol.

[Dagens Juridik]

Anders Walls Shanghai-stipendium till digitaliseringsexpert från Borås

[2017-02-21] KVINNA PÅ KANALEN] Sofia Norén (f. 1992) från Borås har erhållit 2017 års Anders Wall-stipendium för ett års praktik på Svenska Handelskammaren i Shanghai.

[IT-Kanalen]

"Kvinnor måste våga sikta högre än idag "

[2017-02-18] Hästar går som en röd tråd genom egenföretagaren och juristen Carina Alfvéns liv. Hennes resa till att bli en av Sveriges mest eftertraktade hästjurister började med att en farfar lyfte upp en fyraårig flicka på ardennern Prima.

[Hallands Nyheter]

Det är en väldig boom i Kina

[2017-02-15] 24-åriga Sofia Norén från Borås får 150000 kronor av finansmannen Anders Walls stiftelse för att åka till Kina. Vad är det här för stipendium?

[Borås Tidning]

Se hela samhällsnyttan med energieffektivisering

[2017-02-13] Till år 2030 ska Sverige ha minskat energianvändningen med 50 procent jämfört med 2005. Det är ett ambitiöst mål som kräver ett brett samhällsekonomiskt grepp för att nås, menar skribenterna.

[Borås Tidning]

Så gör du sommarjobbet nyttigt för karriären

[2017-02-12] Nu finns det många sommarjobb ute att söka. Men hur maxar man nyttan för karriären? DN frågade studievägledare för fem stora utbildningsriktningar.

[Dagens Nyheter]

Så pendlar länsborna

[2017-02-12] Länets invånare är rörliga när det gäller arbetspendling - det är ingen nyhet. Men på 15 år har mönstret förändrats rejält. Fredrik Svensson Oskarshamn är den kommun i länet som har särklass störst andel av inpendlande förvärvsarbetare.

[Östra Småland]

Här får du vänta längst på en plats i förskolan

[2017-02-09] Förälder med småbarn i Södertälje? Då får du vänta längst i Stockholms län på en plats i förskolan.

[Expressen]

Gun Holmertz: "Ett helt absurt projekt"

[2017-02-08] Kommunens satsning på gröna jobb i nordöstra Göteborg får hård kritik från både invånare och experter. - Man vill göra Angered till någon slags exotisk cirkus med invandrare, djur och odlingslotter, säger Gun Holmertz på Caritas.

[Göteborgs-Posten]

En lyckad människa trivs på sitt jobb

[2017-02-07] Passion och intresse eftersöks på fler arbetsplatser och känslolivet blir allt mer involverat i våra arbetsliv.

[Stockholms Fria Tidning]

Så bra är din kommun på att få fram förskoleplats i tid

[2017-02-07] Andelen barn som får plats på en förskola när föräldrarna önskar det har minskat i hela landet. Eskilstuna har dock hämtat upp föregående års låga resultat. Nu får 80 procent av barnen förskoleplats i tid.

[SVT Nyheter Sörmland]

Experterna hyllar Ebba Busch Thor

[2017-02-06] I söndags dök Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor upp i SVT:s underhållningsprogram "Så ska det låta". Nu hyllas hon av experterna.

[di.se]

Koldioxidutsläppen blir dyrare för varje år

[2017-02-06] Samhällets kostnader för koldioxidutsläpp kommer att öka med i genomsnitt tre procent varje år fram till år 2050 i takt med stigande globala temperaturer, enligt en ny amerikansk studie.

[Sveriges Radio Vetenskapsradion]

Mer migrationsrätt på gång på GU

[2017-02-05] Asylrättstudenterna önskar att juristutbildningen i Göteborg hade gett dem mer kunskap inom just asyl- och migrationsrätt. Nu är det på gång, även om det i akademins värld går långsamt.

[Göteborgs Fria Tidning]

Hon bytte position i landslaget - från back till presschef

[2017-02-05] Emelie Ölander är fotbollslandslagets nya presschef. För Resumé berättar hon vad som hände med fotbollskarriären, men också hur det var att bryta mot en 50 år gammal norm och kliva upp som landets första kvinnliga matchkommentator i tv.

[Resumé]

Ekonomstudenter flyr Göteborg efter examen

[2017-02-03] Ekonomstudenter i Göteborg räknar med att dra till andra delar av landet efter examen. Det visar en ny undersökning från Västsvenska Handelskammaren som argumenterar för fler myndigheter till Göteborgsregionen.

[Civilekonomen]

Slow steaming svårt för roro/ropax

[2017-01-31] Slow steaming fungerar bra för bulk- och tankfartyg, men är betydligt svårare att tillämpa för roro- och ropax-fartyg - det menar forskare från Göteborgs universitet och SSPA.

[Sjöfartstidningen]

Björn Fondén utsedd till FN-representant

[2017-01-29] Björn Fondén från Lidköping har utsetts till en av två representanter för Sveriges unga i FN 2017.

[Nya Lidköpings-Tidningen]

Sol och vind blir framtidens melodi

[2017-01-29] Hässleholm - Det lät rätt fånigt när vi skanderade sol, vind och vatten i Barsebäcksmarschen. Men i dag är det en verklighet.

[Norra Skåne]

Niklas Ramstedt om vägen till aktieproffs och Twitterprofil - och hans bästa tips till alla som delar drömmen

[2017-01-28] Bildkälla: VA Finans Niklas "Räknedosan" Ramstedt visste tidigare än de flesta i livet vad han ville hålla på med - siffror och analys av börsen. I dag har han egen kapitalförvaltningsfirma och är en uppskattad aktieprofil på Twitter.

[VA Finans]

Ny kraftig ökning för ekomarknaden

[2017-01-26] Svenskarnas aptit för ekologiska livsmedel fortsätter att öka. Försäljningen steg 18 procent förra året med Systembolaget som draglok. - Det är egentligen handelns utbud som styr mest, säger en forskare.

[Nya Wermlands-Tidningen]

Ny kapitalförvaltningschef på AMF

[2017-01-26] Javiera Ragnartz är idag chef för Investment and Risk Advisory på Handelsbanken och tillträder tjänsten på AMF under våren. Javiera Ragnartz har anställts som chef för AMF:s kapitalförvaltning.

[Realtid]

SVT-succén Ettor och nollor kan få en uppföljare

[2017-01-24] Det börjar på Handels och slutar med storskaliga knarkaffärer. Ettor och nollor-författaren Oskar Söderlund är på gång med en ny SVT-thriller i Göteborgs undre värld.

[Göteborgs-Posten]

Energimålet som saknar helhetssyn

[2017-01-23] Den parlamentariska Energikommissionen enades nyligen om att Sverige till år 2030 ska ha minskat energianvändningen med 50 procent jämfört med 2005. Det nya energieffektiviseringsmålet visar på en hög ambition.

[Byggvärlden]

Detta är beteendeekonomi

[2017-01-23] - SPANING Fredrik Carlsson är professor i nationalekonomi på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

[Personal & Ledarskap]

Geografisk närvaro viktig också för internetföretag

[2017-01-23] Internetbaserade företag har lättare än traditionella företag att etablera sig i andra länder. Men för att lyckas behövs faktiskt också geografisk närvaro. Det visar en avhandling från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

[Vd-tidningen]

Sten A Olssons stipendier

[2017-01-20] Sten A Olssons Stiftelse för Forskning och Kultur avsätter under en tioårsperiod med början 2012 två miljoner kronor per år till resestipendier.

[Västsveriges Affärstidning]

Taljegård laddar för Vinteruniversiaden

[2017-01-20] Josefin Taljegård från Mölndal ska delta i Vinteruniversiaden i Kazakstan i februari. Foto: Göran Forsberg, GOFOR Media Taljegård Nyheter.

[Kungsbacka - Posten]

Initiativ viktigt för innovation

[2017-01-20] För att åstadkomma innovationer krävs handling. Enligt en färsk forskningsstudie är medarbetare som tar egna initiativ en viktig ingrediens för att förverkliga kreativa idéer.

[Kvalitetsmagasinet]

Ny forskning: Folk på plats viktigt för framgång utomlands

[2017-01-19] E-handlare som vill in på en ny marknad gör klokt i att satsa på geografisk närvaro, enligt en ny avhandling.

[Ehandel.se]

Nätverken avgörande för rekrytering till bolagsstyrelser

[2017-01-19] Regeringen vill lagstifta om jämn könsfördelning i bolagsstyrelser, men kommer inte lägga fram lagförslaget i riksdagen eftersom de borgerliga partierna och Sverigedemokraterna har sagt att de tänker stoppa det.

[Nationella sekretariatet för genusforskning]

Egna initiativ viktiga för innovationer

[2017-01-18] FORSKNING. Medarbetares egna initiativ är viktiga för att skapa fler innovationer i en organisation. Däremot tycks inte goda relationer mellan medarbetare och ledare i sig leda till fler innovationer.

[Sveriges Psykologförbund]

Har branschen nytta av forskning?

[2017-01-15] Nytt år, nya möjligheter, nya standarder. Kanske inte så många standarder under 2017, men 2018 blir två stora standarder tillämpliga: IFRS 9 om finansiella instrument och IFRS 15 om intäkter.

[Balans]

Beslut om Röhsskas stängning överklagas

[2017-01-15] Turerna kring Röhsska museets tillfälliga stängning är ännu inte över. Kulturnämndens beslut har överklagats och ärendet har gått vidare till förvaltningrätten.

[Sveriges Radio Göteborg]

Det går att påverka kundernas sparbeteenden men vilket är rätt?.xyddr6h{display:inline-block;}.xyddr6i{display:inline;}.xyddr6j{display:inline;}.xyddr6k{display:inline;} 15 nov 2016 I går presenterades en rapport om positiv vägledning eller "nudge" för...

[2017-01-14] Det går att påverka kundernas sparbeteenden men vilket är rätt? I går presenterades en rapport om positiv vägledning eller "nudge" för pensionssparande.

[Pensions Nyheterna]

Svensk startup 3D-printar organ

[2017-01-13] Det ett år gamla bioteknikföretaget Cellink säljer sina 3d-bioskrivare till femton gånger lägre pris än konkurrenterna och vill förändra den medicinska forskningen i grunden.

[Voister]

Jämställdhet Manbassadörer ska stödja kvinnokampen...

[2017-01-12] Jämställdhet Fenomenet med Manbassadörer sprider sig på flera av världens ledande handelshögskolor. Manliga studenter bildar jämställdhetsgrupper som ska ta kampen för kvinnors ställning i arbetslivet.

[Arbetsvärlden]

Här hade flest svenskar en ekonomisk kris 2016

[2017-01-10] Nästan var sjätte gotlänning (16 procent) har under 2016 haft svårt att betala mat, hyra och räkningar, visar en sammanställning av Folkhälsoenkäten. Gotlands län utmärker sig därmed med den mest pressade ekonomin i landet.

[Dagens Nyheter]

Färre svenskar drabbas av en ekonomisk kris

[2017-01-10] och det är en sjunkande trend. Särskilt sticker Blekinge och Kronobergs län ut där färre invånare har drabbats jämfört med resten av landet.

[SVT Nyheter]

Debatt: "Energieffektivisera och renovera samhällsnyttigt"

[2017-01-09] Ene rgieffektivisering. Den parlamentariska Energikommissionen enades nyligen om att Sverige till år 2030 ska ha minskat energianvändningen med 50 procent jämfört med 2005. Det är ett ambitiöst mål och kräver ett samlat grepp som inkluderar alla

[Branschkanalen]

Identitet på arbetet

[2017-01-04] - FORSKNING Är lönen viktig för medarbetarnas identitet? Eller är det viktigare att jobba med samhällsviktiga frågor? Vad är det egentligen som skapar vår identitet på arbetet? Katarina Zambrell vet, i höstas lade hon fram sin avhandling.

[Personal & Ledarskap]

Fler i arbete ger minskade klyftor

[2017-01-02] Sverige dignar under en skuld - integrationsskulden. Fler måste få en chans att jobba och därmed kunna köpa in sig i samhället och välfärden. Men få vill fylla igen den klyftan.

[Borås Tidning]

7 anledningar till att vi shoppar som klimatförnekare

[2016-12-28] Medan vår planet mår allt sämre ökar konsumtionen i Sverige stadigt. Hur kan vi bara fortsätta?

[KIT]

Han är doldisen som ska investera Paradox-grundarens miljoner

[2016-12-27] På måndagskvällen avslöjade DI Digital att spelbolaget Paradoxs grundare och vd, Fredrik Wester, dragit igång ett eget investmentbolag, Kichi Invest.

[Breakit]

Alla måste reflektera mer över sin konsumtion

[2016-12-24] I veckan publicerades Konsumtionsrapporten 2016. Det är Centrum för konsumtionsvetenskap vid Handelshögskolan i Göteborg som ligger bakom rapporten som gesut varje år och som ger en bild över konsumtionens förändring över tid.

[Effekt]

Vita certifikat testas för första gången i Sverige

[2016-12-20] Det första försöket med vita certifikat ska nu testas två veckor efter riksdagspartiernas överenskommelse om att fördubbla Sveriges energieffektivitet till 2030.

[Hållbart Byggande]

Svensken köper och slänger

[2016-12-20] Medan konsumtion av möbler och inredning ökat kraftigt minskar rökning och alkoholdrickandet, visar en rapport från Centrum för konsumtionsvetenskap vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet.

[Statskoll]

Rapport: En halv miljon ton mat slängs - varje år

[2016-12-19] Varje år slänger svenska folket upp mot en halv miljon ton ätbar mat. Den största delen slängs hemma i köket.

[Omni]

Sidansvarig: Daniel Karlsson|Sidan uppdaterades: 2014-09-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?