Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Om oss i media

Rör inte Kulturkalaset - låt andra fylla på Julstadens kassa

[2017-09-23] Om Kulturkalaset är göteborgarnas fest så är Julstaden riktad mot turismen och primärt en angelägenhet för köpmännen och hotellnäringen. Göteborgarnas skattepengar ska inte bekosta sådant som i första hand näringsidkare ska finansiera.

[Göteborgs-Posten]

Experter: Största skandalen i Sveriges historia

[2017-09-22] Korruptionshärvan kring Telia Companys agerande i Uzbekistan har nu resulterat i miljardböter och ett åtal mot tre tidigare toppchefer i bolaget.

[Omni]

Regler för demonstrationer kan skärpas

[2017-09-21] INRIKES Politik. Regler för hur nazister och andra extremister får uppträda vid demonstrationer kan komma att skärpas. Partierna ska nu överlägga om hur antidemokratiska krafter kan motverkas.

[Aftonbladet]

Näringslivsprofilen: Det här är mitt sista stora projekt

[2017-09-21] Percy Barnevik vill utrota världens fattigdom - genom miljoner kvinnliga entreprenörer. - Männen är, generellt, ofta lata, oansvariga och dricker eller spelar upp pengarna i stället, säger näringslivsprofilen.

[Göteborgs-Posten]

Polisen glömde bort tips om nazidemonstration

[2017-09-18] INRIKES Samhälle. Polisen fick ett anonymt tips två dagar före nazistdemonstrationen i Göteborg i söndags - men tappade bort det. Det bekräftar chefen för polisens kommunikationscentral, Daniel Norlander.

[Aftonbladet]

Rättsexpert: Fanns visst möjlighet att upplösa nazistmarch

[2017-09-18] I helgen genomförde Nordiska motståndsrörelsen en tillståndslös demonstration i stan, utan att stoppas av polis.

[GöteborgDirekt]

Därför får nazisterna marschera

[2017-09-17] INRIKES Brott. Efter dagens nazistmarsch genom Göteborg undrar säkert många varför polisen inte avbryter nazisterna - då de aldrig sökt tillstånd att demonstrera.

[Aftonbladet]

Vilket pris måste man betala för att ingå i en internationell ekonomi?

[2017-09-17] Ekonomiskt är Sverige ett av världens mest internationaliserade länder. Ett antal stora svenska företag har både stora produktionsanläggningar utanför Sverige och mer än 90 procent av sin försäljning utomlands.

[Balans]

Läget en utmaning för 70-årsfirande klädjätte

[2017-09-17] Lyssna För 70 år sedan slog den unge entreprenören Erling Persson upp dörrarna till den lilla klädbutiken "Hennes" i Västerås. I dag finns över 4 500 H&M-butiker i 68 länder.

[Upsala Nya Tidning]

Fästingar hämmar friluftsliv

[2017-09-12] Ökningen av fästingar, TBE och borrelia i Sverige påverkar hur människor rör sig i naturen. Det visar en ny avhandling från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

[Extrakt]

Vi undviker att vara i skogen på grund av rädsla för fästingar

[2017-09-12] Den ökade förekomsten av fästingar, TBE och borrelia i Sverige skapar så stor oro hos många att de undviker vissa områden i naturen. Över 40 procent anser att fästingbett utgör en hög risk för deras hälsa.

[Vårdfokus]

Fick internationellt drömjobb

[2017-09-10] Alingsås Hans första uppdrag blir att öka den svenska e-handeln mot Australien. Nu flyttar den 27-årige alingsåsaren Tao Hemberg Jankel till Sydney och jobbet som trainee på Business Sweden. - Det känns helt fantastiskt.

[Alingsås Tidning]

"Mäns våld mot kvinnor bör ses som hatbrott"

[2017-09-08] Våld och hot om våld mot kvinnor drabbar inte bara den enskilda. Dessa brott sänder en signal till hela den grupp som brottsoffret tillhör att de inte är säkra.

[Svenska Dagbladet]

Pr-expert: "Nordea förlorade slaget - Löfven vann"

[2017-09-08] Nordeas ordförande Björn Wahlroos uttalande att skattebetalarna "aldrig hjälpt Nordea" är kanske korrekt i teorin - men ur pr-synpunkt är det ett misslyckande.

[Svenska Dagbladet]

Många undviker skogen av rädsla för fästingar

[2017-09-08] Var femte svensk undviker att gå ut i skogen av rädsla för att drabbas av fästingar och i förlängningen sjukdomar som TBE och Borrelia.

[SVT Nyheter]

Var femte svensk undviker skogen

[2017-09-08] Många stannar inne på grund av fästingar. En studie vid Handelshögskolan i Göteborg visar att var femte svensk undviker skogen av rädsla för att drabbas av fästingbett. Många är rädda för fästingar.

[Sveriges Radio Väst]

SVT avslöjar: Maria Ågren skickade över 300 mejl till privata kontot efter att hon fått gå

[2017-09-05] Efter att Maria Ågren fick gå från Transportstyrelsen vidarebefordrade hon e-post från sin myndighetsadress till sitt privata e-postkonto. Det kan SVT Nyheter avslöja. Flera experter säger att det kan vara olagligt.

[SVT Nyheter]

42-årige Fredrik är Sveriges okände spelmiljardär

[2017-08-29] D et var inte bara företaget som var i fara - hela Fredrik Westers familjeekonomi stod på spel hösten 2009.

[Café]

Få poliser åtalas trots många anmälningar

[2017-08-29] Bara en bråkdel av anmälningarna mot poliser leder till åtal i Kalmar län och orsaken ska vara att polisens internutredningar inte fungerar. Polisen avfärdar dock kritiken och menar att många anmälningar inte handlar om brott.

[SVT Nyheter Småland]

"Framtiden är ett tårtbord för byråer"

[2017-08-28] En behaglig semesteratmosfär vilar över Edelman Deportivos kontor i Luth & Roséns gamla tegelfabrik på Rosenlundsgatan. Det är fortfarande augusti, och glest mellan arbetsplatserna i den spatiösa industrilokalen.

[Dagens Media]

Affärsängeln som blickar österut

[2017-08-28] Doldisen Du an Stojanovi från Mölndal är Sveriges tyngsta affärsängel och leder det globala riskkapitalbolaget True Global Ventures. Och han blickar österut. Det är där framtiden finns. - Det märks också makroekonomiskt.

[Göteborgs-Posten]

"Oftast effektivare med generella styrmedel"

[2017-08-25] Tre frågor till Olof Johansson-Stenman, professor i nationalekonomi på Handelshögskolan i Göteborg. Olof Johansson-Stenman.

[ETC Göteborg]

Hennes avgång är bara en tidsfråga

[2017-08-24] Turerna kring partiledare Anna Kinberg Batra gör att varumärkeskrisen för partiet blir allt djupare.

[Svenska Dagbladet]

Adam brinner för mänskliga rättigheter

[2017-08-18] FLODA Adam Saeed Ålder: 49 år Familj: Gift, tre små barn och två äldre sedan ett tidigare äktenskap Bor: Radhus i Uddared, Floda Gör: Samhällsvägledare på Medborgarkontoret Intressen: Väldigt aktiv i sociala medier.

[Lerums Tidning]

Fick chockfaktura på posten

[2017-08-18] En räkning på 8 231 kronor damp ner i familjen Laveryds brevlåda. Orsak? Sonen hade glömt datorn på skolbussen. 0 Rätta fel Det var i måndags som Eva Laveryd fick en chock; på posten kom en räkning, en faktura på en borttappad dator.

[Mariestads-Tidningen]

Skillnader mellan flyktinggrupper utreds

[2017-08-17] Skillnaderna i sysselsättningen mellan olika grupper av flyktingar ska utredas. Expertgruppen för studier i offentlig ekonomi, ESO, har uppdragit till forskaren Joakim Ruist att genomföra utredningen.

[Publikt]

Oklarhet om flyktingars sysselsättning ska utredas

[2017-08-16] Sysselsättningen varierar kraftigt mellan olika grupper av flyktingar. Varför de...

[Dagens Nyheter - Login]

Fler unga sparar i aktier

[2017-08-14] Föreningen Unga Aktiesparare har ökat sitt medlemsantal i landet med tusen unga det senaste 1,5 året. Charlotte Malmberg är 24 år och bor i Borås. Hon har sparat i aktier i ett år och gått plus på sina investeringar.

[Sveriges Radio Göteborg]

Miljonraketen - så fick han posterbutiken Desenio att bli ett affischnamn

[2017-08-10] Fredrik Palm lämnade Qliro Group och har under det senaste året matat posterbolaget Desenio med raketbränsle. Har daglig stenkoll på KPI:erna.

[Market]

Kåren kritisk mot disciplinnämnden

[2017-08-10] Studenter som anklagats för fusk får vänta i månader innan deras ärende tas upp i disciplinnämnden. Om de fälls är straffen ofta verkningslösa. Viktor Holm på Handelshögskolans studentkår är kritisk mot systemet, som han tycker bör bytas ut helt.

[Göteborgs-Posten]

Hon är vd:n som känner av makten

[2017-08-08] Hon är en samhällsintresserad förälder som gillar att springa och läsa. Vid sidan av det är Frida Johansson vd för Handelskammaren Värmland.

[Nya Wermlands-Tidningen]

Stora miljöinnovationer kräver långsiktiga styrmedel

[2017-08-07] Klimathotet hänger över oss alla. För att minska utsläppen av växthusgaser behöver vi tänka radikalt annorlunda. Men vi löser inte problemen genom att bara satsa mer på forskning och utveckling (FoU).

[Esbri]

Det måste bli dyrare att konsumera dåligt

[2017-07-22] Elbilsrevolutionen i all ära. I förlängningen är det inte kampen mellan fossilt och förnybart som är det centrala, utan frågan om vad som är en hållbar livsstil. Det menar de experter som Dagens ETC talat med. Välj sida: Ponera följande.

[ETC]

I dag informeras riksdagsutskott om IT-skandalen

[2017-07-21] Klockan ett i dag informeras riksdagens försvarsutskott och trafikutskott om turerna kring Transportstyrelsens IT-skandal. Det är den första formella information som oppositionen ges.

[Sveriges Radio]

Kampen om upphovsrätten för Monkey Selfie

[2017-07-19] Den walesiska fotografen David Slater har sedan 2011 kämpat för att få rättigheten till den omdebatterade bilden "Monkey Selfie". Hör David Slater själv.

[Sveriges Radio P1]

Gothia cup - en kassako för Göteborg

[2017-07-14] För Göteborgs hotell och restauranger är Gothia cup en kassako. Under sju dagar beräknas spelare, ledare och åskådare spendera uppemot en halv miljard kronor. Det är bråda dagar för Göteborgs hotell.

[Göteborgs-Posten]

Bokio fyller på kassan - vill bli global standard för gratis...

[2017-07-12] Vi vill göra det riktigt enkelt att driva bolag och bygga den globala standarden...

[DiGITAL]

Examen för Göteborgs Executive MBA-deltagare 2015-2017

[2017-07-12] Efter närmare två års studier examinerades häromveckan deltagarna vid Handelshögskolans Executive MBA-program 2015-2017 i Göteborg.

[Industritorget]

Ikeas reklam väcker ilska på sociala medier

[2017-07-11] Ett avsnitt av Ikeas reklamfilmsserie "Där livet händer" väcker starka reaktioner på Instagram.

[Göteborgs-Posten]

Så säkras hållbarheten i leverantörsledet

[2017-07-04] Svenska konsumenters medvetenhet ökar, och fler företag försöker aktivt arbeta m...

[di.se Plus]

Pssst, Jonas Sjöstedt, föreslå mer rot & rut i ditt Almedalen-tal

[2017-06-29] På lördag är det tio år sedan rut-avdraget infördes av Alliansregeringen. Det som från början faktiskt var en socialdemokratisk idé har sedan dess blivit en skiljelinje mellan vänster och höger i svensk politik.

[Borås Tidning]

Bornold har alltför enkel syn på A-aktierna

[2017-06-29] Frågan om för- och nackdelar med A- och B-aktier är väsentligt mer komplex än vad Nordnets Joakim Bornold ger uttryck för. Det skriver Erik Lidman, doktorand i bolagsrätt, i en replik.

[Svenska Dagbladet]

Avdraget som väcker djupa känslor

[2017-06-29] Lyssna Efter tio år har svenskarna tagit till sig rutavdraget. Men det finns något som skaver. På lördag har det gått tio år sedan rutavdraget för hushållsnära tjänster infördes.

[Upsala Nya Tidning]

Rut 10 år - Svart städning inte längre accepterat

[2017-06-28] Det omdiskuterade rutavdraget fyller tio år den 1 juli. Färsk forskning från Göteborgs universitet visar nu att acceptansen för att köpa svarta tjänster minskat kraftigt.

[SVT Nyheter Halland]

Svart städning inte längre accepterat

[2017-06-28] Det omdiskuterade rutavdraget fyller tio år den 1 juli. Färsk forskning från Göteborgs universitet visar nu att acceptansen för att köpa svarta tjänster minskat kraftigt. Katarina Nordblom är forskare vid Handelshögskolan i Göteborg.

[SVT Nyheter Väst]

Giftigt vatten hissas upp till HD:s bord

[2017-06-27] Är vatten en produkt? Frågan har nu hissats upp till Högsta domstolen (HD). Våra advokater tror att HD kommer att pröva frågan, säger Herman Afzelius, ordförande i PFAS-föreningen som stämt Ronneby kommun för förorenat dricksvatten.

[Piteå-Tidningen]

PFAS-skandalen till Högsta domstolen: Goda nyheter

[2017-06-27] Blekinge tingsrätt har beslutat att Högsta domstolen ska avgöra ärendet om det förgiftade dricksvattnet i Kallinge i den så kallade PFAS-skandalen.

[Sydöstran]

Därför älskar vi att hata jobbmöten

[2017-06-27] Trista, tidsödande och meningslösa - det är ofta så vi pratar om alla möten på jobbet. Men det är sällan sant. - Frågar man människor privat blir svaret mycket mer positivt, säger Christoph Haug, mötesforskare på Göteborgs Universitet.

[Göteborgs-Posten]

Män långsammare än de själva tror

[2017-06-23] Manliga långdistanslöpare överskattar sin egen förmåga - de är inte så snabba som de tror.

[Edaportalen]

Det fördärvliga mätandet

[2017-06-23] Lyssna Se över universitetens styrning. Modeller från näringslivet bör ersättas med former som tar vara på sakkunskap, skriver Sten Jönsson och Rolf A Lundin.

[Upsala Nya Tidning]

Sidansvarig: Daniel Karlsson|Sidan uppdaterades: 2014-09-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?