Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Cyberfabriker: Om tillverkning av nyheter i ett automatiserat samhälle

Sedan McLuhan (1964) vet man att medierna inte förmedlar utan tillverkar nyheter. Men hur gör de det? Det finns medieforskning på området, men tidigare ingen organisationsforskning.

Projektet som beskrivs i seminariet fokuserar på tre nyhetsbyråer: TT i Sverige, ANSA i Italien och Reuters i Storbritannien. Resultaten visar en ökande automatisering av nyhetsproduktionen; ett fenomen som inte är begränsad till nyhetsbyråer.


Söderbergseminariet

Genom en donation från Torsten och Ragnar Söderbergs Stiftelser bekostas sedan 2002 en tidsbegränsad professorstjänst för en särskilt förtjänt forskare inom Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Den nuvarande innehavaren av denna så kallade Söderbergprofessuren är Barbara Czarniawska. Hon har sin hemvist vid Gothenburg Research Institute, Handelshögskolan.

Barbara CzarniawskaBarbara Czarniawska är senior professor i allmän företagsekonomi vid Gothenburg Research Institute (GRI), Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Hon har studerat organiseringsprocesserna i flera länder och skrivit om det på polska, engelska, svenska och italienska.

Bland hennes särskilda intresse räknas fältstudiemetodik, narrativa ansatser i organisationsstudier och kopplingen mellan ledningspraktik och populärkultur.

Hennes senaste böcker på svenska är En teori om organisering (2006/2014), Den tysta fabriken (2009) och Ute på fältet, inne vid skrivbordet (2014).

Du är varmt välkommen på detta öppna seminarium den 16 maj 2016.

Tid: 16 maj kl. 15.00 - 16.30
Plats: Sal B33, Handelshögskolan, Vasagatan 1

Anmäl dig till seminariet senast den 14 maj via länken till höger.

Sidansvarig: Marie Örninge|Sidan uppdaterades: 2016-05-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?