Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Assar Gabrielsson-professuren

Under perioden 1 mars 2015 till 28 februari 2017 är Göran Carstedt innehavare av Assar Gabrielssons gästprofessur i tillämpad företagsledning på Handelshögskolan. 

Göran Carstedt är ekonomie doktor och en internationellt erkänd expert inom ledarskap och organisationers lärande och förändring. Han har anlitats som expert och samtalsledare på hög nivå inom utvecklingsprojekt i bland annat Sydafrika, Kina och Nordamerika. I sitt arbete för ett hållbart samhälle sammanför han logik och naturvetenskap med en förståelse och känsla för människors inre behov och motivation.

Hans meritlista är lång och innehåller ett antal uppdrag som ordförande och ledamot olika bolagsstyrelser, bland annat Q-Med AB, Stadium AB och innovationsföretaget Peepoople AB. Han har varit Senior Director inom Clinton Climate Initiative, i vilket de 40 största städerna i världen sammanförts av USA:s förre president Bill Clinton, med syftet att minska utsläppen av växthusgaser.

Göran Carstedt har också många års erfarenhet av ledande befattningar inom Volvo-koncernen, bland annat som chef för Volvos Koncernplanering, chef för Volvo Personbilar i Frankrike, VD för Volvo Svenska Bil AB och medlem i Volvos Koncernråd. Han har också varit chef för IKEA Nordamerika och IKEA Europa och medlem i IKEA:s koncernledning.

Se pressmeddelande
  

 

Mer information

Välkommen att boka Göran Carstedt för undervisning, seminarier eller andra möten genom att sända ett e-mail till assar.g@handels.gu.se .

Göran kommer att vara på Handelshögskolan följande dagar under resten av 2016:

19-20 oktober
22-23 november
6-7 december

Dagar under 2017:
17-18 januari
21-22 februari


 

Sidansvarig: Maria Norrström|Sidan uppdaterades: 2016-04-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?