• Svenskt-indiskt studentutbyte kring hållbara transporter

[2014-12-18] Under året har ett studentutbyte mellan Indian Institute of Technology (IITD) i Delhi och Chalmers och Göteborgs universitet ägt rum. I slutet av november presenterade några av de studenter som ingått i utbytet sina studentarbeten vid seminariet ¿Social perspectives on city transportation - studies from Delhi & urban freight studies in Gothenburg¿ på Göteborgs miljövetenskapliga centrum, GMV.

• Konsumtionsrapporten 2014: Lånefinansiering och stadsplanering ligger bakom den växande konsumtionen

[2014-12-17] Den svenska konsumtionen växer inom alla områden och för alla typer av hushåll. En av de bakomliggande faktorerna är möjligheten till konsumtion genom lån. En annan faktor är att politiker och stadsplanerare uppmuntrar till privat konsumtion genom utformningen av våra städer. Det framkommer i Konsumtionsrapporten 2014 som ges ut av Centrum för konsumtionsvetenskap vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet.

• Förnyad EQUIS-ackreditering för Handelshögskolan vid Göteborgs universitet

[2014-12-16] Handelshögskolan i Göteborg har fått förnyat förtroende av EQUIS och fortsätter att vara en av ca 150 ackrediterade handelshögskolor i världen. EQUIS-ackrediteringen är en prestigefull internationell kvalitetsstämpel som Handelshögskolan haft sedan 2004, med förnyad ackreditering 2009 och nu 2014. Under åren har kraven för ackreditering hela tiden höjts.

• 200 diplomerades under högtidliga former

[2014-12-15] Lördagen 29 november diplomerades nästan 200 studenter under högtidliga former på Handelshögskolan. Studenterna och deras cirka 600 anhöriga fick vara med om högtidliga ceremonier.

• Nominera uppsats till Handelns studentuppsatspris 2015

[2014-12-10] Hakon Swenson Stiftelsen och Handelns Utvecklingsråd delar årligen ut ett studentuppsatspris som vänder sig till studenter vid högskolor och universitet. Nu är det dags att skicka in nomineringar för nästa års pris! Är uppsatsen fortfarande ett pågående projekt så är anmälan öppen hela vägen till 3 mars.

• Doktorandprojekt vaskar guld i IT-branschen

[2014-12-05] Joakim Wahlberg, doktorand på företagsekonomiska institutionen på Handelshögskolan har tagit fram InventiveBoard AB inom ramen för sitt licentiat- och avhandlingsprojekt. Satsningen har uppmärksammats och blivit en del av GU Holdings inkubator. InventiveBoard har också hunnit kamma hem två utmärkelser vid Internet Discovery Day, en tävling där nytänkande entreprenörer tävlar med sina affärsidéer.

• Handelsstudenter vann första pris i uppsatstävling för innovation

[2014-12-03] Hur ser stödstrukturen ut för småföretag som vill bli internationella snabbt? Matchar stöden de behov som born global-företagen upplever? Det var frågor som Paulina Olsson och Jacob Sundquist ställde sig kopplat till sin gemensamma kandidatuppsats som blev klar i somras. Nu står de som segrare i uppsatstävlingen Nytt&Nyttigt.

• Professor Erik Hjalmarsson är Göteborgs Finansprofil 2014

[2014-12-03] Erik Hjalmarsson har utsetts till Göteborgs Finansprofil 2014. Med valet av honom uppmärksammas att Handelshögskolan vid Göteborgs universitet har ekonomiforskning av hög internationell klass.

• Miljöekonom i Nature: USA:s idé om globalt klimatavtal utan FN är naiv

[2014-11-26] Thomas Sterner, professor i miljöekonomi vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet, varnar i en artikel i dagens Nature Climate Change för en amerikansk idé om att ett globalt klimatavtal ska växa fram automatiskt om olika länders handel med utsläppsrätter länkas ihop. Det är också en förhandlingsposition som USA intar inför FN:s klimatkonferens i Paris 2015. Idén är en farlig förenkling, varnar Sterner och hans amerikanska medförfattare.

• "Utan invandrande arbetskraft hade vi stått handfallna"

[2014-11-24] Joacim Waara, doktor i ekonomisk historia på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, visar i sin senaste forskning hur invandrande arbetskraft är en avgörande faktor för tillväxt och välfärd i Västsverige. Resultaten har fått ta plats i en nylanserad bok.