Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Vad händer med kroppen vid intellektuellt arbete?

  [2017-11-22] Forskningen kring kroppen på arbetsplatsen har mest handlat om tunga industrijobb. Emilie Reinhold är istället intresserad av hur kontorsarbetarnas instängda och orörliga kroppar påverkar deras hälsa och välbefinnande.

 • Miljoner till forskning om sjöfart och miljö

  [2017-11-16] Sjöfarten är en stor källa till utsläpp av skadliga luftföroreningar och koldioxid. I ett nytt projekt har en forskargrupp från VTI och Göteborgs universitet fått 6,4 miljoner kronor för att analysera vilka styrmedel och åtgärder som är mest kostnadseffektiva för att minska sjöfartens utsläpp.

 • Vårt hälsobeteende under lupp

  [2017-11-14] Varför röker vi när vi vet att det är farligt? Varför motionerar vi inte fast vi vet att det är nyttigt? Och hur mycket kolhydrater bör vi egentligen äta för att fungera på bästa sätt? Forskningsområdet hälsoekonomi har många kunskapsluckor att fylla.

 • Thomas Sterner skriver om ekonomiska styrmedel i Nature Energy

  [2017-11-14] Professor Thomas Sterner, miljöekonom från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, medverkar med en ny artikel i den ansedda vetenskapliga tidskriften Nature Energy.

 • Mobilitet i den digitala eran

  [2017-11-10] Vi har flyttat allt mer av vår tid och våra aktiviteter till den digitala arenan. Nu börjar det också påverka hur vi reser - eller inte reser - till våra arbetsplatser. På Handelshögskolan studerar en grupp kulturgeografer hur vi rör oss i tiden och stadsrummet.

 • Miljöpristagare talar om hållbara hav

  [2017-11-10] Professor Rashid Sumaila tilldelas det prestigefyllda Volvo Environmental Prize 2017. Måndagen 27 november gästar Rashid Sumaila Göteborgs universitet för att delta i ett seminarium om hållbart fiske och hållbara hav.

 • Vetenskapsrådet finansierar tre nya forskningsprojekt inom nationalekonomi

  [2017-11-08] Inte mindre än tre forskningsprojekt vid Institutionen för nationalekonomi med statistik har nyligen beviljats forskningsanslag från Vetenskapsrådet. Drygt 11 miljoner kronor kommer under perioden 2018-2021 att fördelas på forskning inom tre olika områden.

 • Hallå där Ida Ahlsson, alumn som praktiserar under ett år i Washington D.C

  [2017-11-07] Ida Ahlsson hade knappt tagit examen på Handelshögskolan när hon fick Sten-Olof Palm stipendium för att under ett år göra praktik på Swedish American Chambers of Commerce i Washington D.C. Efter några månader på plats är hon många erfarenheter rikare och så har hon förstås skaffat sig några favoritplatser i staden där det alltid finns något att göra.

 • Dags för ett åldersmedvetet ledarskap?

  [2017-10-31] Den åldrande befolkningen är en av våra stora samhällsutmaningar. På det nya, tvärvetenskapliga forskningscentret AgeCap belyser man frågorna från flera håll. Professor Ewa Wikström studerar vad som händer på våra arbetsplatser när vi närmar oss pensionsåldern.

 • Ny forskning ska undersöka lärarens betydelse för elevers lärande

  [2017-10-26] Hur viktig är lärarens insatser när det gäller elevers resultat? Undervisar lärare annorlunda för olika elever? Fokuserar lärare på de duktigare eleverna eller de mest stökiga? Nationalekonomen Andreea Mitrut har precis startat upp ett unikt forskningsprojekt i Rumänien om kvalitet i undervisningen och lärarens betydelse för elevers prestationer.

Fler nyheter

Sidansvarig: Maria Norrström|Sidan uppdaterades: 2017-10-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?