Nyheter

• Masterstudenter rapporterar från Svensk Handels Karriärforum och Retail Awards 2016

[2016-05-26] Fyra studenter från Handelshögskolan deltog i Svensk Handels Karriärforum och galan Retail awards som ägde rum i Stockholm den 16 maj 2016. Det var Anna Lundahl, Emma Lanzky, Simon Hellström och Sebastian Jonsson från masterprogrammet Marketing and Consumption som fick lära sig mer om handeln, knyta kontakter för framtiden och delta i handelns årliga fest Retail award. Här kommer deras rapporter från dagen.

• Kan detaljhandeln hjälpa unga och utlandsfödda ut i arbetslivet?

[2016-05-25] När Vedran Omanovic kom till Sverige från Bosnien-Hercegovina tänkte han stanna i tre månader. I dag, 23 år senare, hoppas han med sin forskning kunna bidra till att lösa ett av våra mer utmanande samhällsproblem - att etablera unga och utlandsfödda på arbetsmarknaden.

• Philippe Aghion om innovationers betydelse för ekonomisk tillväxt

[2016-05-25] Den världskände franske nationalekonomen Philippe Aghion besökte Handelshögskolan den 12 maj i samband med sitt Sverigebesök för att ta emot årets Global Award for Entrepreneurship. I sin föreläsning betonade han betydelsen av en ekonomisk tillväxt som inte bidrar ojämlikhet och tillgång till god utbildning för att få fram nya innovatörer.

• Vinnare av Vinges stipendium för bästa affärsjuridiska uppsats 2016

[2016-05-23] Årets vinnare av Vinges stipendium för bästa affärsjuridiska uppsats är Johan Corell.

• Energi är nyckeln i både ledarskap och hållbarhet

[2016-05-13] Han är ekonomie doktor med ett tungt cv inom ledarskap och hållbarhet. Handelshögskolans gästprofessor Göran Carstedt delar gärna med sig av sina erfarenheter från chefsroller i organisationer som Volvo, IKEA och Clinton Climate Initiative. Grundbudskapet är att det handlar om att skapa energi och om att vara relevant för sin tid.

• Joint Workshop on Innovation and Globalization in Chinese Companies: Zhejiang University and University of Gothenburg

[2016-05-10] Joint Workshop on Innovation and Globalization in Chinese Companies: Zhejiang University and University of Gothenburg

• Handelshögskolan frågade studenter i Europa: "What can be done to make a difference?"

[2016-05-04] Handelshögskolan vid Göteborgs universitet utlyste i februari 2016 en tävling via plattformen SQORE som riktade sig till presumtiva studenter från hela Europa med intresse för ekonomi och hållbarhet. Totalt deltog 581 studenter i tävlingen som gick ut på att svara på ett antal frågor om hållbar utveckling och om Handelshögskolan.

• Brukare allt mer nöjda med personlig assistans

[2016-05-02] Brukarna upplever att kvaliteten i personlig assistans blir allt bättre. Och skillnaderna i kvalitet som tidigare setts mellan kommun, privata bolag och brukarkooperativ tycks ha jämnat ut sig. Det visar en ny studie från Centrum för konsumtionsvetenskap, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

• Hållbara transporter hela vägen hem

[2016-04-26] Centrum för konsumtionsvetenskap och Centre for Retailing är tillsammans störst i Sverige inom handelsforskning. Forskningen utgår från olika perspektiv och kompletterar varandra. Ett bra exempel är två projekt som handlar om hur det vi köper ska komma hela vägen hem på bästa sätt.

• Thomas Sterner högt rankad opinionsbildare inom hållbar utveckling

[2016-04-20] Thomas Sterner, professor i miljöekonomi vid Handelshögskolan, Göteborgs Universitet, har rankats på nionde plats av de 101 mest inflytelserika opinionsbildarna i Sverige inom hållbar utveckling av den ledande hållbarhetstidningen Aktuell Hållbarhet.