• Handelshögskolan expanderar till Viktoriagatan 13

[2015-08-27] Under festliga former invigdes igår Handelshögskolans lokaler på Viktoriagatan 13. Med arbetsplatser för 150 personer, seminarierum, föreläsningssalar och inte minst en piazza med många användningsområden blir lokalerna ett välkommet tillskott för Handelshögskolan. I huset finns hela Institutionen för ekonomi och samhälle, GU School of Executive Education samt Centrum för konsumtionsvetenskap.

• Tysk-Svenska Handelskammaren söker masterstudenter

[2015-08-26] Tysk-Svenska Handelskammaren söker masterstudenter till sitt talangprogram.

• Kvinnligt nätverk på tröskeln till arbetslivet

[2015-08-26] Något av det viktigaste du kan göra under studietiden är att knyta kontakter med intressanta människor och företag. Det har varit ganska ont om nätverksmöjligheter specifikt för kvinnliga studenter på tröskeln till arbetslivet. På Handelshögskolan finns ett lysande undantag.

• Hanna Hultman 2015 års Sten-Olof Palm-stipendiat

[2015-08-20] Årets Sten-Olof Palm-stipendiat är Hanna Hultman från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet som får ett års praktik på Swedish-American Chambers of Commerce i Washington D.C. samt 180 000 kr för att täcka boende och uppehälle under perioden. Stipendiet delas ut av Göteborgs Köpmannaförbund.

• Thomas Sterner deltar i klimatkonsert

[2015-08-17] Miljöekonomen Thomas Sterner är, tillsammans med några av Sveriges populäraste artister, forskare och entreprenörer, inbjuden som talare till Stormvarnings stora klimatkonsert den 19 augusti i Malmö.

• Uppsatspris till juriststudent

[2015-07-02] Uppsatspris till juriststudent

• Attityder påverkar resvanor mer än stadsplanering

[2015-07-02] Svenskarna reser allt längre för att komma till arbetet. Transporter står idag för en tredjedel av Sveriges utsläpp av fossila bränslen. Stadsplanering kan vara ett sätt att komma till rätta med problemet och skapa ett hållbart resande, men en avhandling från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet visar att det inte räcker. Det måste även till andra insatser, som är kopplade till individen och dennes attityder och valmöjligheter, för att ändra våra resvanor.

• Satsning har gett sex disputerade lärare i redovisning

[2015-06-26] Redovisning är en av de populäraste inriktningarna bland ekonomstudenter, men Sverige har stor brist på disputerade lärare inom redovisningsämnet. En långsiktig satsning på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet har gett sex disputerade lärare under de senaste två åren.

• Martitim fuTurism - konferens om maritim besöksnäring 25 jun

[2015-06-23] Den 25 juni, i samband med Volvo Ocean Race, arrangeras för första gången Maritim fuTurism, en nationell konferens där maritima aktörer inom forskning, näringsliv och myndighet möts för att diskutera maritim turism, dess utmaningar och möjligheter utifrån hållbar tillväxt.

• Dina internetvanor avslöjar din personlighet

[2015-06-23] Tittar du mycket på film och serier via internet, helst letar information med hjälp av Google, mejlar mycket i jobbet och läser bloggar regelbundet? Då är du antagligen en lat och öppen person. Det visar en ny studie från Centrum för konsumtionsvetenskap.