Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Entrepreneurial buddies

  [2017-09-25] Handelshögskolan söker ständigt efter möjligheter att bidra till samhällsutmaningar, som till exempel integrationsfrågan. Satsningen Entrepreneurial Buddies har ambitionen att göra något som bygger på ömsesidighet och win-win.

 • Uppsats om gröna fonder får pris av Andra AP-fonden

  [2017-09-22] Andra AP-fondens pris inom finans och hållbarhet för 2017 har tilldelats Emil Andreasson och Mats Kronborg från Handelshögskolan i Göteborg för deras uppsats "Performance Evaluation of European Green Mutual Funds: Is There an Economic Trade-Off?".

 • Kan juridiken hantera hat och hot på nätet?

  [2017-09-19] Hat och hot på nätet är ett växande problem som får effekter både i den offentliga debatten och våra privata liv. Men hur ser juridiken ut, är vi redo att möta utmaningarna? Forskaren Moa Bladini ser flera orosmoln och behov av en uppdaterad lagstiftning.

 • Krävande utbildning för chefer som vill mer

  [2017-09-13] Executive MBA är ett ledarprogram för chefer som redan är specialister inom sina områden. Här breddar deltagarna sin kompetens för att kunna engagera sig i varje typ av strategiskt initiativ på ledningsnivå.

 • Svenskarna tar helst bilen vid matinköp

  [2017-09-12] De senaste åren har intresset ökat för sista milens logistik, det vill säga hur konsumenter fraktar hem sina inköp. Trots att den sista milen står för en stor andel av resursåtgången när det gäller tid, kostnader och energi i förhållande till resten av distributionskedjan har det saknats forskning på området. Resultat från en ny studie visar vilka färdsätt konsumenter väljer när de gör sina livsmedelsinköp och vilka faktorer som påverkar valet.

 • Ökad risk för fästingburna sjukdomar hämmar friluftsliv

  [2017-09-07] Den ökande förekomsten av fästingar, TBE och borrelia i Sverige skapar en stor oro hos befolkningen och påverkar hur människor rör sig i naturen. Det visar en ny avhandling från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, som är den första beteendestudien av fästingfrågan.

 • HandelsFinance - Rivstart för studentdrivet konsultbolag

  [2017-09-06] Företag som HandelsConsulting, HandelsMarketing och Handelsjuristerna har funnits i många år. Nu är det dags för HandelsFinance - ett nytt studentdrivet konsultbolag som erbjuder marknaden prisvärda tjänster och studenterna praktisk erfarenhet.

 • Alumnen som gör Etiopien grönare

  [2017-08-24] Miljövärldens ögon riktas just nu mot Etiopien. Landet har tagit ett världsunikt beslut: man ska göra ett ekonomiskt lyft utan att miljöförstöringen ökar. Handelshögskolans alumn Haileselassie Medhin leder forskningscentret som ska stödja och observera den nya green growth-strategin på nära håll.

 • Studenter ger idéer till Världskulturmuseet

  [2017-06-30] Hur kan statliga Världskulturmuseet marknadsföra sig mot nya målgrupper? Det har en klass med masterstudenter på Handelshögskolan tittat närmare på, som en del i ett pilotprojekt för att utöka och fördjupa skolans samarbete med offentliga verksamheter.

 • Synen på svart arbetskraft har förändrats

  [2017-06-28] Den 1 juli är det tio år sedan rutavdraget infördes. Katarina Nordblom, docent i nationalekonomi på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, har studerat skattemoral och ser att de negativa attityderna till svart arbetskraft har ökat.

Fler nyheter

Sidansvarig: Maria Norrström|Sidan uppdaterades: 2016-12-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?