• Hur kan vi få ett hållbart och lönsamt fiske?

[2015-04-13] Seminarium 14 april: Sustainable Fisheries Governance Svenskt fiske står inför stora utmaningar. Torsk-, räk- och kräftfisket har problem med lönsamheten och flera av dessa bestånd är mindre än önskvärt. För Östersjötorsken är situationen åter igen kritisk och WWF manar till bojkott av svenska räkor. Vad som behövs är en förvaltning där de olika parterna enas om problem och åtgärder och att fiskare får motiv att vårda bestånden. Denna utmaning gäller även stora delar av fisket inom EU där bestånd är överfiskade och många båtar och fiskare är övertaliga i olönsamma fisken.

• Anders - en av finalisterna i Årets Student 2015

[2015-04-13] Anders Österlin gick till final i Årets Student 2015 som arrangerades av Universum. På hemmaplan är han engagerad i partnerföretaget Comlink där han spenderar 2 dagar i veckan inom ramen för magisterkursen Management av tillväxtföretag (MATIX).

• Double Degree ger studenter på Handelshögskolan i Göteborg möjlighet till utökat internationellt utbyte och dubbla examina

[2015-04-09] Handelshögskolan vid Göteborgs universitet har slutit avtal om Double Degree med fyra mycket välrenommerade partneruniversitet i Kina, Tyskland och Italien. Genom dessa kan Handelshögskolans masterstudenter tillbringa ett helt läsår utomlands samtidigt som studenter från partneruniversiteten berikar klassrummen i Göteborg. Efter utbildningens slut får alla dubbla mastersexamina.

• Institutet för innovation och entreprenörskap i samarbete med Volvo AB under Vetenskapsfestivalen 2015

[2015-04-08] Som en del av Vetenskapsfestivalen kommer Institutet för innovation och entreprenörskap vid Institutionen för Ekonomi och Samhälle att anordna en gemensam workshop med Volvo AB.

• Innovation Spaces in Asia - ny bok av Maureen McKelvey och Sharmistha Bagchi-Sen

[2015-04-06] Innovation Spaces in Asia: Entrepreneurs, Multinational Enterprises and Public Policy, utgiven av Edward Elgar Publishers, Storbritannien, är en ny bok av professor Maureen McKelvey och professor Sharmistha Bagchi-Sen.

• Spetsa din utbildning med Double Degree - få två masterexamina

[2015-04-01] Handelshögskolan har tecknat avtal om Double Degree med fyra mycket välrenommerade partneruniversitet. Double Degree är en form av studentutbyte för masterprogram och innebär att du förlägger ett specialanpassat läsår hos ett partneruniversitet, och får två fullvärdiga masterexamina när du är klar.

• Avhandling lyfter fram hemindustriarbete

[2015-04-01] I sin doktorsavhandling har ekonomhistorikern Malin Nilsson studerat kvinnors val och möjligheter på arbetsmarknaden under det tidiga 1900-talet genom att fokusera på hemindustriarbeterskor. Hemindustriarbete är betald industriell produktion i människors hem. Det var vanligt under Sveriges industrialisering och det är vanligt i industrialiserande länder idag. Då som nu var och är en majoritet av dessa arbetare kvinnor.

• Ebba vann reklamtävlingen 48H

[2015-04-01] Ebba Törneman, student på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, var med i det vinnande laget i reklamtävlingen 48H. Tävlingen gick av stapeln 26-28 mars och det vinnande bidraget publicerades därefter i GP, Dagens nyheter och Sydsvenskans.

• Vinnare utsedd i arkitekttävlingen

[2015-03-31] Idag presenterade Akademiska Hus vinnaren av arkitekttävlingen om en ny byggnad för Handelshögskolan. Förslaget "Annex" av Johannes Norlander Arkitektur + Arup kammade hem det prestigefulla uppdraget.

• STINT-medel till Svante Prado för svensk-brasilianskt forskningsprojekt

[2015-03-25] Svante Prado, avdelningen för ekonomisk historia, vid institutionen för ekonomi och samhälle, har beviljats 663 000 kronor av STINT i forskningsmedel. Projektet som löper över fyra år (2015-2019) är ett samarbete mellan fyra svenska forskare och tre brasilianska.