• Välkommen till invigningen av SWEMARC 5 september

[2016-08-22] Målet med SWEMARC är att genom tvärvetenskaplig och samhällsengagerande forskning öka produktionen av mat från havet på ett miljövänligt sätt.

• Marknadsföra hållbara produkter - en hel vetenskap

[2016-08-19] För att marknadsföra hållbara produkter i butiker krävs inte bara produkter och bra skyltning Det behövs också kunniga medarbetare som kan svara på frågor från pålästa konsumenter och användarvänliga IT-system där det går att hitta mer information om varorna.

• Hanna fick flygande start på sin internationella karriär genom 1-årigt stipendium

[2016-08-18] För ett år sedan fick handelshögskolestudenten Hanna Hultman ett stipendium som gav ett års praktikplats vid Swedish American Chambers of Commerce i Washington D.C. och 180 000 kr för att täcka levnadsomkostnaderna. I augusti gör hon de sista dagarna på ett år fyllt av nya erfarenheter och i september börjar hon på Volvo Cars - i Washington D.C.

• Bättre resultat när studenter lär studenter

[2016-08-17] Att lära andra är ett erkänt bra sätt att lära sig själv. Samtidigt har nya juridikstudenter ett behov av att få mer individuellt stöd i början av utbildningen. Juristprogrammet ville utforska om det fanns en "win-win"-situation i att låta äldre studenter träna de yngre i ett ordnat projekt. Svaret var ett rungade ja!

• Masterutbildning med skarpa case

[2016-08-03] Anna Jarskär fick en flygande start på sina masterstudier. I stället för att bara sitta i skolbänken jobbade hon och hennes klasskamrater med att utveckla nya idéer för Volvo Group.

• Vem värnar om yttrandefriheten när medierna öppnar reklambyrå?

[2016-07-20] New York Times och The Guardian, Aftonbladet och Expressen - alla har de öppnat reklamredaktioner där journalister skriver beställningsartiklar åt betalande företag. Professor Eva-Maria Svensson undersöker vad som händer med yttrandefriheten och tredje statsmaktens roll när medierna måste hitta nya sätt att tjäna pengar.

• Examensdags för chefer vid Executive MBA-programmet i Göteborg

[2016-07-08] Den 21 juni var det examination under festliga former för deltagarna vid Handelshögskolans Executive MBA-program i Göteborg. Under 21 månaders studier har ett 20-tal chefer, parallellt med sina jobb, vässat sina kunskaper i ledarskap och företagsstyrning.

• Handelsstudenter för hållbarhet

[2016-07-05] Tio år har gått sedan Al Gore satte den globala uppvärmningen på kartan. Sedan dess har hållbar utveckling blivit en fråga att räkna med. Inte minst för Handels Students for Sustainability, som får så många projektförslag från engagerade medlemmar att de knappt hinner med.

• Handelshögskolans forskare i Almedalen

[2016-07-04] Almedalsveckan har startat och under dagarna som kommer medverkar forskare från Handelshögskolan i ett antal programpunkter, flertalet med fokus på hållbarhet.

• Receptionen stängd vecka 27 - 30

[2016-07-01] Handelshögskolans reception håller semesterstängt vecka 27 - 30.