• Hållbara transporter hela vägen hem

[2016-04-26] Centrum för konsumtionsvetenskap och Centre for Retailing är tillsammans störst i Sverige inom handelsforskning. Forskningen utgår från olika perspektiv och kompletterar varandra. Ett bra exempel är två projekt som handlar om hur det vi köper ska komma hela vägen hem på bästa sätt.

• Thomas Sterner högt rankad opinionsbildare inom hållbar utveckling

[2016-04-20] Thomas Sterner, professor i miljöekonomi vid Handelshögskolan, Göteborgs Universitet, har rankats på nionde plats av de 101 mest inflytelserika opinionsbildarna i Sverige inom hållbar utveckling av den ledande hållbarhetstidningen Aktuell Hållbarhet.

• Hedervärd andraplats i European Law Moot Court Competition

[2016-04-19] Julia Norén, Matilda Lindén och Johan Lindberg tog sig ända till final i årets European Law Moot Court Competition.

• Redo för nästa steg med Executive MBA

[2016-04-12] Bulten AB är ett anrikt verkstadsföretag i snabb tillväxt. Som underleverantör till bilindustrin har företaget följt med sina kunder ut på en internationell marknad. Med hjälp av Handelshögskolans Executive MBA-program rustar de sina medarbetare för nya utmaningar.

• Handelshögskolan på Vetenskapsfestivalen 2016

[2016-04-11] Nu är det dags för årets Vetenskapsfestival och temat i år är "Unika men lika". Det öppna programmet pågår 13-17 april. Från Handelshögskolan medverkar Thomas Sterner, Ann Ighe, Erik Mägi och Christina Gravert.

• CSR dåligt anpassat för småföretag

[2016-04-08] Socialt ansvarstagande blir allt viktigare för företag. Men regelverk och rapporteringssystem kring CSR (corporate social responsibility) är främst anpassade för storföretag i väst och fångar inte upp det ansvar som småföretag tar. Inte minst i fattiga länder. Malin Nystrand, ny medarbetare på Gothenburg Research Institute undersöker krocken mellan lokala och globala normer kring företags ansvarstagande.

• Mastersstudenter i entreprenörskap får praktikplats på VOLVO Group 2016

[2016-04-07] Mastersstudenterna Ebba Bergbom Wallin och Maria Lundin har båda fått eftertraktade praktikplatser på Volvo Group International Internship Program. Programmet ger studenter möjlighet att få arbetslivserfarenhet i ett annat land under några månader.

• IIM-student Erik Gatenholm utsedd till Årets Unga Entreprenör Väst 2016

[2016-03-24] Erik Gatenholm, grundare av CELLINK, röstades fram till Årets Unga Entreprenör Väst på Entreprenörsgalan Väst 2016.

• Sök Handelshögskolans resestipendium senast 6 maj!

[2016-03-17] Studenter vid Handelshögskolan som har beviljats utlandsstudier minst en termin under läsåret 2016/17 kan söka Handelshögskolans resestipendium.

• CGHRM utlyser planeringsbidrag!

[2016-03-07] CGHRM utlyser planeringsbidrag!