• Maraton i nudging avgjort

[2015-05-21] Hållbarhet. Studenter. Kreativitet. Samarbete. Verkligt case. Tvärvetenskap. Psykologi. Beteendeekonomi. Forskning. Grupparbete. Utmaning. Där har vi ingredienserna i nordens första Nudgeathon som genomfördes på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet den 19 maj.

• Sluta leta motargument - låt fattiga barnen gå i skolan

[2015-05-20] Barns rätt till utbildning är så fundamentalt viktigt att varje kommun och skolchef borde leta efter argument för att kunna erbjuda skolgång för alla barn, i stället för tvärtom. Bara det finns en vilja att erbjuda barn till EU-migranter en skolplats, finns det också stöd i lagen för att göra det.

• Abstrakta kommunala strategidokument nyttiga i längden

[2015-05-20] Passiva politiker som producerar policydokument fulla av klyschor. Sådan är ibland bilden av den politiska processen. Men enligt ny forskning från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet kan även ett slutdokument med slitna fraser vara värt mödan.

• Nudging i praktiken när studenter löser hållbarhetsutmaning

[2015-05-19] Hur kan erfarenheter från beteendevetenskaplig forskning och nudging bidra till GöteborgsLokalers arbete med att utveckla sina stadsdelstorg på ett hållbart sätt? Svaret finns på Nudgeathon, ett heldagsarrangemang på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet där 25 studenter från olika ämnesområden får i uppdrag att ta fram konkreta och kreativa lösningar på ett verkligt hållbarhetsproblem.

• Bilder från juristernas diplomering 2015

[2015-05-13] Bilder från juristernas diplomering 2015

• Nämndemäns politiska tillhörighet påverkar domar

[2015-05-13] Det svenska nämndemannasystemet brister i opartiskhet eftersom nämndemännens politiska tillhörighet påverkar domstolsbeslut, visar en ny studie från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Fällande domar mot åtalade med distinkt arabiskt-klingande namn ökar markant när de tilldelats en sverigedemokratisk nämndeman, medan fällande domar där en kvinna är offret ökar om en av nämndemännen är vänsterpartist.

• Stort intresse för Handelshögskolans program på grundnivå

[2015-05-07] Antagningsstatistiken för hösterminen bjuder återigen på goda siffror för Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Närmare 16000 ansökningar* till mindre än ca 650 platser och två av de mest sökta programmen på hela Göteborgs universitet, alla kategorier.

• Ny historisk databas visar svenskarnas löner

[2015-05-06] En bondpiga hade 1865 en årslön på 52 kronor. 1945 var en normal årsinkomst för en banktjänsteman cirka 7 500 kronor. I Stor-Stockholm tjänade en kvinna inom verkstadsindustrin 37 kr i timmen 1980. Handelshögskolan vid Göteborgs universitet presenterar idag en ny databas som ger svar på vad svenskarna haft för löner under 125 år.

• Johan Hagberg och Cecilia Solér nya docenter i företagsekonomi

[2015-05-04] Johan Hagberg och Cecilia Solér nya docenter i företagsekonomi

• Hållbarhet, ledarskap och förändring i fokus när europeiska studenter möts i Göteborg 2 - 10 maj

[2015-04-30] Första veckan i maj träffas 60 studenter från fler än 20 länder i Göteborg för det årligt återkommande studentsymposiet EuroEnviro, i år med Handels Students for Sustainability (HaSS) som värd. Tema är ¿Catalysts of Change¿ och efter det sju dagar långa programmet åker studenterna hem med verktyg och ny kunskap, men också med mod att motivera sig själva och andra att leda arbetet mot ett mer hållbart samhälle. Kort sagt ¿ att bli förändringsagenter.