Nyheter

• Zhejiang University, Kina och Handelshögskolan vid Göteborgs universitet i gemensamt forskningsprojekt inom innovation

[2016-09-23] ¿Influence Mechanism to Create Leading Edge Innovation Capabilities in Knowledge-intensive Enterprises in the Global Innovation Network¿ är titeln på ett nytt internationellt forskningsprojekt mellan Institutet för innovation och entreprenörskap vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet, National Institute for Innovation Management vid School of Management, Zhejiang University.

• Alumn- och karriärfrågor tar plats på nätverksträff

[2016-09-16] I slutet av september står Handelshögskolan i Göteborg värd för en nationell nätverksträff för universitets- och högskoleanställda som arbetar med studie- och karriärvägledning samt alumnrelationer.

• Nytt ramverk gör det lättare att analysera det digitala kundmötet

[2016-09-16] Att digitaliseringen leder till många förändringar när det gäller kundmötet i handeln är knappast en nyhet, men det kan vara svårt att bena ut vilka förändringar det faktiskt handlar om och hur de hänger ihop. Nu finns ett ramverk som hjälper till att kategorisera och tolka information som rör gränssnittet mellan handel och konsumenter på ett systematiskt sätt.

• Dubbla perspektiv på multinationella företag

[2016-09-14] Axèle Girouds forskningsområde är multinationella företag och hur de agerar i framför allt utvecklingsländer. Det som gör hennes arbete så speciellt är att hon samtidigt tittar på frågorna från värdlandets perspektiv. Nu är hon gästprofessor på Handelshögskolan.

• Ackreditering sätter Handelshögskolan vid Göteborgs universitet på världskartan

[2016-09-12] Handelshögskolan vid Göteborgs universitet har fått sin tredje ackreditering - AACSB - och är därmed den enda handelshögskola i Sverige som är, vad man kallar, "Triple Crown-ackrediterad".

• Journalistikens granskande funktion i fara

[2016-09-12] Medielandskapets förändring har gjort att journalistikens granskande roll i en välfungerande demokrati är i fara. Det menar två forskare i en artikel i nätupplagan av Nordicom Review.

• Application for exchange studies, spring 2017

[2016-09-09] Application for exchange studies, spring 2017

• Staden & kapitalet

[2016-08-31] Ekonomhistorikern Per Hallén och hans kollegor har undersökt hur Göteborgs kreditmarknad såg ut under 1800-talet. Forskningen kastar nytt ljus över hur viktiga stadens mer informella långivare var. Arbetet har resulterat både i en bok och i en kommande utställning på Göteborgs stadsmuseum.

• Välkommen till invigningen av SWEMARC 5 september

[2016-08-22] Målet med SWEMARC är att genom tvärvetenskaplig och samhällsengagerande forskning öka produktionen av mat från havet på ett miljövänligt sätt.

• Marknadsföra hållbara produkter - en hel vetenskap

[2016-08-19] För att marknadsföra hållbara produkter i butiker krävs inte bara produkter och bra skyltning Det behövs också kunniga medarbetare som kan svara på frågor från pålästa konsumenter och användarvänliga IT-system där det går att hitta mer information om varorna.